Fout "Het door jou ingevoerde e-mailadres of wachtwoord is ongeldig" treedt op voor Xbox Live op Xbox 360

Het is mogelijk dat u het volgende foutbericht te zien krijgt wanneer u zich aanmeldt bij Xbox Live op uw Xbox 360-console:

Het door jou ingevoerde e-mailadres of wachtwoord is ongeldig. Probeer het opnieuw..

Dit kan betekenen dat u het wachtwoord of de gebruikersnaam gekoppeld aan uw Microsoft-account hebt gewijzigd of dat u een onjuist wachtwoord hebt ingevoerd.

Oplossingen

Probeer de volgende oplossingen voor het probleem.

Oplossing 1: Controleer of u zich online kunt aanmelden bij uw Microsoft-account

Meld u online aan bij uw Microsoft-account. Als dat niet lukt, controleer dan of u het e-mailadres en wachtwoord juist hebt getypt. Gebruik de Oplossing voor verloren account als u niet zeker bent welk e-mailadres u hebt gebruikt om u aan te melden bij uw Microsoft-account.

Oplossing 2: Zorg dat het e-mailadres dat u gebruikt om u aan te melden is gekoppeld aan uw gamertag.

Het is gebruikelijk om meer dan één e-mailadres te hebben en dan te vergeten welk adres u gebruikt voor toegang tot diverse online accounts. Controleer of u het e-mailadres gebruikt dat is gekoppeld aan uw gamertag; meld u daarvoor bovenaan op een willekeurige pagina op Xbox.com, zoals deze pagina, aan. Als uw gamertag in de rechterbovenhoek van het scherm verschijnt, is dit het juiste e-mailadres. Zie Oplossing voor verloren account als dat niet zo is.

Oplossing 3: Verwijder uw profiel en download het opnieuw

Uw profiel is wellicht beschadigd. Om dit probleem op te lossen, verwijdert u het profiel dat op uw Xbox 360-console is opgeslagen, wist u de systeemcache en downloadt u uw profiel opnieuw.

Stap 1: Verwijder het beschadigde profiel

1. Ga naar Settings en selecteer System.
  2. Selecteer Storage.
  3. Selecteer All Devices.
  4. Selecteer Gamer Profiles.
  5. Selecteer de gamertag die u wilt verwijderen.
  6. Selecteer Delete.
  7. Selecteer Delete Profile Only. Hiermee wordt het profiel verwijderd maar blijven opgeslagen games en achievements bewaard.

Stap 2: Wis de systeemcache

Volg deze stappen om de systeemcache te wissen.

1. Druk op de Guide-knop op uw controller.
  2. Ga naar Settings en selecteer System Settings.
  3. Selecteer Storage of Memory.
  4. Markeer een opslagapparaat en druk op Y op de controller. (Het maakt niet uit welk opslagapparaat u selecteert, want de cache van alle opslagapparaten wordt gewist.)
  5. Selecteer Clear System Cache.
  6. Wanneer u wordt gevraagd om het onderhoud van het opslagapparaat te bevestigen, selecteert u Yes.
  7. Start uw console opnieuw.

Stap 3: Download uw Xbox Live-profiel opnieuw

Ga voor instructies om uw Xbox Live-profiel opnieuw te downloaden naar Uw Xbox Live-profiel naar een andere Xbox 360-console downloaden of opnieuw downloaden.

Oplossing 4: Als u verificatie in twee stappen hebt ingeschakeld, moet u uw app-wachtwoord gebruiken om u aan te melden op de console

Als u verificatie in twee stappen hebt ingeschakeld, krijgt u deze fout wellicht te zien omdat u zich moet aanmelden met een app-wachtwoord.

Ga als volgt te werk om te zien of verificatie in twee stappen is ingeschakeld:

1. Meld u aan bij uw Microsoft-account.
  2. Selecteer Meer beveiligingsinstellingen onder Beveiliging en privacy.
  3. Ga als volgt te werk onder Verificatie in twee stappen:
    Om verificatie in twee stappen in te schakelen:
    1. Selecteer Verificatie in twee stappen inschakelen.
    2. Klik op Ja om te bevestigen.

Om verificatie in twee stappen uit te schakelen:

1. Selecteer Verificatie in twee stappen uitschakelen.
    2. Klik op Ja om te bevestigen.

Als u verificatie in twee stappen hebt ingeschakeld en dit zo wilt houden, dan moet u een app-wachtwoord aanmaken en u daarmee aanmelden op de Xbox 360-console. Dat doet u als volgt:

1. Meld u aan bij uw Microsoft-account.
  2. Ga onder Meer beveiligingsinstellingen omlaag naar App-wachtwoorden.
  3. Selecteer Een nieuw app-wachtwoord maken.
    Er wordt een nieuw app-wachtwoord gemaakt, dat op uw scherm verschijnt.
  4. Wanneer het wachtwoord van uw Microsoft-account wordt gevraagd op uw Xbox-console, voert u het app-wachtwoord in dat u online hebt aangemaakt.

Oplossing 5: Als u een e-mailaccount van derden gebruikt als uw Microsoft-account, moet u zorgen dat u het juiste wachtwoord hebt

U kunt elke e-mailaccount gebruiken om een Microsoft-account aan te maken. Als u een e-mailaccount van derden (zoals Gmail of Yahoo) gebruikt, dan hebt u misschien een wachtwoord ingesteld voor uw Microsoft-account dat verschilt van het wachtwoord dat u gebruikt voor toegang tot uw e-mail. Als u nog steeds toegang hebt tot uw e-mail van Gmail of Yahoo, maar u dat wachtwoord niet kunt gebruiken voor toegang tot uw Microsoft-account, hebt u misschien een ander wachtwoord gebruikt. Als u het wachtwoord voor uw Microsoft-account vergeten bent, dan moet u Het wachtwoord van uw Microsoft-account opnieuw instellen.

Oplossing 6: Probeer uw gebruikersnaam en wachtwoord te wissen en opnieuw in te voeren

Wanneer u wordt gevraagd om u aan te melden op de console, is het mogelijk dat uw wachtwoord automatisch wordt ingevuld in het veld Wachtwoord. Als dat gebeurt, wist u de tekens die in het veld Wachtwoord verschijnen en voert u het juiste wachtwoord in.

Neem contact op met Xbox Support als het probleem nog steeds optreedt nadat u alle oplossingen hebt geprobeerd.