Een Microsoft-account op Xbox One toevoegen of verwijderen

U kunt uw Microsoft-account eenvoudig toevoegen aan een andere Xbox One-console of opnieuw toevoegen aan uw eigen console als de account per ongeluk is verwijderd. U kunt deze ook verwijderen van een andere Xbox One. Voer de stappen op deze pagina uit om een Microsoft-account op Xbox One toe te voegen of te verwijderen.

Opmerking Uw Microsoft-account is dezelfde voor zowel de Xbox 360- als de Xbox One-console.

Op deze pagina

Uw Microsoft-account toevoegen aan een Xbox One-console

U kunt uw Microsoft-account toevoegen aan elke gewenste Xbox One-console. Dit doet u als volgt:

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen.
  2. Ga helemaal omlaag op het tabblad Aanmelden en selecteer Toevoegen en beheren.
  1. Selecteer Nieuwe toevoegen.
  1. Voer het e-mailadres van de Microsoft-account in en selecteer Invoeren.

Belangrijk Zorg dat u Een nieuw account maken niet selecteert, tenzij dat is wat u wilt doen. Als u deze optie selecteert, maakt u een nieuwe Microsoft-account.

Zie de Oplossing voor verloren account als u vergeten bent welk e-mailadres is gekoppeld aan uw Microsoft-account.

1. Voer het wachtwoord van uw Microsoft-account in en selecteer Invoeren.

Als u uw wachtwoord bent vergeten, selecteer dan Ik ben mijn wachtwoord vergeten.

1. Lees de Microsoft-servicesovereenkomst en de Privacyverklaring en selecteer Ik ga akkoord.
  2. Volg de stappen om uw voorkeuren voor Aanmelding en beveiliging in te stellen en uw Microsoft-account toe te voegen aan uw Xbox One-console.

Een Microsoft-account verwijderen van uw Xbox One-console

U kunt een Microsoft-account eenvoudig verwijderen van een Xbox One-console omdat u zich hiervoor niet hoeft aan te melden bij de account. Dit doet u als volgt:

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen.
  2. Selecteer Instellingen.
  3. Selecteer Alle instellingen.
  4. Selecteer Accounts verwijderen onder Account.
  5. Selecteer de account die u wilt verwijderen.
  6. Selecteer Verwijderen om te bevestigen.
  7. Selecteer Sluiten wanneer u klaar bent.

Kan ik een Microsoft-account op afstand verwijderen?

Als u geen toegang meer hebt tot de Xbox One-console waarop u uw Microsoft-account hebt opgeslagen, kunt u de account niet op afstand verwijderen. Als u het wachtwoord van uw account echter wijzigt, is er geen toegang meer tot uw Microsoft-account op de andere console. Dat doet u als volgt:

1. Ga in een browser naar Mijn account.
  2. Meld u indien nodig aan bij uw Microsoft-account.
  3. Selecteer Beveiliging en privacy.
  4. Selecteer Wachtwoord wijzigen en volg de stappen.