Hoe u uw Xbox-gamertag kunt wijzigen

U kunt uw Xbox-gamertag gemakkelijk wijzigen. Als uw gamertag voor u is gemaakt toen u zich voor het eerst hebt aangemeld voor Xbox (als u deze met andere woorden niet zelf hebt gekozen), kunt u de gamertag eenmalig gratis wijzigen. Extra wijzigingen van de Xbox-gamertag kosten extra.

Als u uw eigen gamertag hebt aangemaakt bij registratie en deze later wilt wijzigen, wordt dit aangerekend (tarief varieert per regio en valuta).

Oplossingen

Uw gamertag wijzigen via een webbrowser

Dat doet u als volgt:

1. Ga naar de pagina Gamertag wijzigen op account.xbox.com.
  2. Meld u aan met het e-mailadres en wachtwoord van de Microsoft-account die is gekoppeld aan uw gamertag.
  3. Voer uw nieuwe gamertag in en selecteer Beschikbaarheid controleren.
Scherm 'Gamertag wijzigen' op een pc.
  1. Wanneer u een beschikbare gamertag vindt, klikt u op Claimen!
    Opmerking Als uw gamertag voor u is gemaakt toen u zich voor het eerst hebt aangemeld voor Xbox (als u deze met andere woorden niet zelf hebt gekozen), kunt u de gamertag eenmalig gratis wijzigen. Extra wijzigingen van de Xbox-gamertag kosten extra.
    Als u uw eigen gamertag hebt aangemaakt bij registratie en deze later wilt wijzigen, wordt dit aangerekend (tarief varieert per regio en valuta).

Uw gamertag op Xbox One wijzigen

Opmerking Xbox One is wellicht niet in alle regio's beschikbaar.

1. Scrol naar links vanaf Home om de gids te openen.
  2. Scrol naar boven in de gids en selecteer uw gamerafbeelding.
  3. Markeer uw gamerafbeelding onder Aanmelden en druk op de A-knop  op uw controller.
  4. Selecteer Profiel weergeven en vervolgens Profiel aanpassen. Selecteer uw gamertag om deze te bewerken.
  5. U kunt een van de voorgestelde beschikbare gamertags selecteren of Mijn eigen maken selecteren om uw eigen gamertag aan te maken:
    • Als u uw eigen gamertag aanmaakt, typ dan de nieuwe gamertag in en selecteer Invoeren. Als u het bericht "Sorry, this gamertag is now reserved. Try another one" te zien krijgt, betekent het dat de gamertag niet beschikbaar is en u een andere moet aanmaken.
    • Als u één van de gamertags wilt gebruiken die Xbox voorstelt, maar u geen van de suggesties wilt gebruiken, selecteer dan Meer om extra suggesties van gamertags te bekijken.
  6. Selecteer Claimen als u klaar bent en selecteer vervolgens Klinkt goed.
  7. Wanneer u uw gamertag ziet, selecteert u Sluiten.

Nadat u uw nieuwe gamertag hebt bevestigd, wordt de wijziging overal op Xbox weerspiegeld en als er extra kosten zijn, worden deze aangerekend via de betalingsoptie die aan uw Microsoft-account is gekoppeld. U hoeft uw vrienden niet te vertellen dat u uw gamertag hebt gewijzigd: hun vriendenlijsten worden automatisch bijgewerkt.

Uw gamertag op Xbox 360 wijzigen

Dat doet u als volgt:

1. Ga op uw Xbox 360-console naar social en selecteer Sign In or Out.
De optie 'Aan- of afmelden' is geselecteerd op het tabblad sociaal op de Xbox 360-console.
  1. Selecteer uw profiel om u aan te melden.
Een Xbox-profiel is geselecteerd in het gedeelte Aanmelden op de Xbox 360-console.
  1. Ga naar rechts naar Instellingen en selecteer Profiel.
De tegel Profiel is geselecteerd in het tabblad Instellingen op de Xbox 360-console.
  1. Selecteer Edit Profile.
'Profiel bewerken' is geselecteerd in de tegel Profiel op de Xbox 360-console.
  1. Selecteer Gamertag.
'Gamertag' is geselecteerd in het gedeelte Profiel bewerken op de Xbox 360-console.
  1. Selecteer Enter New Gamertag.
'Nieuwe gamertag opgeven' is geselecteerd op de Xbox 360-console.
  1. Voer een nieuwe gamertag in (max. 15 tekens lang) en selecteer Done.
Een nieuwe gamertag is ingevoerd in het toetsenbordveld in het gedeelte 'Gamertag wijzigen' van de Xbox 360-console.

Als de ingevoerde gamertag al in gebruik is, wordt u gevraagd een andere gamertag te proberen.

1. Nadat u een nieuwe gamertag hebt ingevoerd of gekozen, selecteert u Yes, use this gamertag.
'Ja, deze gamertag gebruiken' is geselecteerd om de wijziging van een gamertag op de Xbox 360-console te bevestigen.

Nadat u uw nieuwe gamertag hebt bevestigd, wordt de wijziging overal op Xbox weerspiegeld en als er extra kosten zijn, worden deze aangerekend via de betalingsoptie die aan uw Microsoft-account is gekoppeld. U hoeft uw vrienden niet te vertellen dat u uw gamertag hebt gewijzigd: hun vriendenlijsten worden automatisch bijgewerkt.

Uw gamertag wijzigen in de Xbox-app op Windows 10

Als uw gamertag voor u is gemaakt toen u zich voor het eerst hebt aangemeld voor Xbox (als u deze met andere woorden niet zelf hebt gekozen), kunt u de gamertag eenmalig gratis wijzigen. Extra wijzigingen van de Xbox-gamertag kosten extra. Als u uw eigen gamertag hebt aangemaakt bij registratie en deze later wilt wijzigen, wordt dit aangerekend (tarief varieert per regio en valuta).

Als u uw gamertag reeds eerder hebt gewijzigd, gaat u naar account.xbox.com om deze opnieuw te wijzigen. Dit wordt aangerekend in uw account. Zie Uw gamertag wijzigen via een webbrowser.

Als u uw gamertag nog niet eerder hebt gewijzigd, kunt u deze wijzigen in de Xbox-app op Windows 10. Dat doet u als volgt:

1. Ga naar de Xbox-app in Windows 10 en meld u aan met de Microsoft-account (e-mailadres en wachtwoord) die aan uw gamertag is gekoppeld.
  2. Selecteer uw gamerafbeelding in de linkerbovenhoek van het startscherm van de app.
In de Xbox-app op het startscherm van Windows 10 staat een overzicht van de gamerafbeelding van een klant.
  1. Selecteer Aanpassen in de banner bovenaan op het profielscherm.
  1. Selecteer Gamertag wijzigen.
'Gamertag wijzigen' is geselecteerd in de Xbox-app in Windows 10.
  1. Voer uw gewenste gamertag in en selecteer vervolgens Beschikbaarheid controleren.
Toetsenbordveld 'Gamertag wijzigen' verschijnt in de Xbox-app in Windows 10.
  1. Wanneer u een beschikbare gamertag vindt, selecteert u Claimen.

Nadat u uw nieuwe gamertag hebt bevestigd, wordt de wijziging automatisch overal op Xbox overgenomen. U hoeft uw vrienden niet te vertellen dat u uw gamertag hebt gewijzigd: hun vriendenlijsten worden automatisch bijgewerkt.