Hoe u uw Xbox-profiel op een andere Xbox kunt gebruiken

Overal spelen

De recentste versie van de Xbox-consolesoftware maakt het eenvoudig om uw Xbox Live-profiel (gamertag) op meerdere consoles te gebruiken. U kunt uw profiel bijvoorbeeld gebruiken bij een vriend of vriendin, of op een tweede console bij u thuis.

Uw profiel op meerdere consoles gebruiken

Er zijn twee manieren om uw profiel op meerdere consoles te gebruiken:

1. Uw profiel downloaden van Xbox Live (aanbevolen).
  2. Uw profiel verplaatsen naar een andere console met een draagbaar opslagapparaat, zoals een flashstation of geheugenkaart.

Zie Ondersteuning gamertag en profiel beheren voor informatie over hoe u uw profiel kunt downloaden of verplaatsen.

Verbeteringen en wijzigingen aan uw profiel

picture

De recentste consolesoftware omvat de volgende verbeteringen en wijzigingen aan uw profiel:

• U kunt uw Xbox Live-profiel downloaden naar meerdere consoles. U kunt echter slechts aanmelden bij één profiel tegelijk. Zie Gamertag en profiel beheren.
  • Uw profiel wordt automatisch bijgewerkt op uw console en op Xbox Live. Dit gebeurt wanneer u zich aan- of afmeldt bij uw profiel.
  • U kunt kiezen of u al dan niet wilt dat het wachtwoord van uw Microsoft-account vereist is op een console (dit helpt uw account te beveiligen). Zie Uw Xbox Live-profiel beveiligen met een wachtwoord voor meer informatie hierover.
  • Als u zich de vorige keer op een andere console hebt aangemeld bij uw profiel, krijgt u een melding bij het aanmelden. Zie De vorige keer werd uw gamertag aangemeld op een andere console.
  • Het duurt veel minder lang om uw profiel te downloaden.

Uw profiel beveiligen met een wachtwoord

Omdat profielen nu makkelijk te gebruiken zijn op meerdere consoles, hebben we wachtwoordbeveiliging toegevoegd, om uw Xbox Live-account zo veilig mogelijk te houden. Wanneer een profiel met een wachtwoord beveiligd is, moet iemand het wachtwoord van uw Microsoft-account kennen om zich aan te melden bij uw profiel.

Opmerking Als u het e-mailadres of wachtwoord van uw Microsoft-account niet meer weet, gaat u naar E-mailadres of wachtwoord van uw Microsoft-account zoeken. Als u uw accountgegevens wilt wijzigen, zie Uw Microsoft-account beheren.

Profiel gedownload van Xbox Live

Nadat u uw Xbox Live-profiel hebt gedownload naar een console, kunt u desgewenst zorgen dat het wachtwoord wordt onthouden op de console. Voor informatie over hoe u uw wachtwoord kunt beveiligen, zie Uw Xbox Live-profiel beveiligen met een wachtwoord.

Profiel verplaatst met een draagbaar opslagapparaat

Als u uw Xbox Live-profiel verplaatst via een USB-flashstation of geheugenkaart, vraagt de console u het wachtwoord van uw Microsoft-account in te voeren om u aan te melden bij uw profiel op het draagbare opslagapparaat. In vorige versies van de consolesoftware was uw Microsoft-account niet vereist. Dit vereiste wachtwoord is permanent en beschermt de veiligheid van uw account als u uw opslagapparaat niet meer vindt of het gestolen is.