Hoe u uw Xbox-profiel op een andere Xbox kunt gebruiken

Overal spelen

Met de recentste versie van de Xbox-consolesoftware kunt u uw Xbox Live-profiel (gamertag) makkelijk gebruiken op meerdere consoles (bijvoorbeeld bij een vriend thuis of op een tweede console bij u thuis).

Uw profiel op meerdere consoles gebruiken

Er zijn twee manieren om uw profiel op meerdere consoles te gebruiken:

1. Uw profiel downloaden van Xbox Live (aanbevolen).
  2. Uw profiel verplaatsen naar een andere console met een draagbaar opslagapparaat (flashstation of geheugenkaart).

Voor informatie over hoe u uw profiel kunt downloaden of verplaatsen, zie Uw Xbox Live-profiel downloaden, verplaatsen of verwijderen.

Verbeteringen en wijzigingen aan uw profiel

De recentste consolesoftware omvat de volgende verbeteringen en wijzigingen aan uw profiel:

• U kunt uw Xbox Live-profiel downloaden naar meerdere consoles. U kunt echter slechts aanmelden bij één profiel tegelijk.
  • Telkens wanneer u zich aan- of afmeldt bij uw profiel, wordt het automatisch bijgewerkt op uw console en op Xbox Live.
  • U kunt kiezen of u al dan niet wilt dat het wachtwoord van uw Microsoft-account vereist is op een console (dit helpt uw account te beveiligen). Zie Uw Xbox Live-profiel beveiligen met een wachtwoord voor meer informatie hierover.
  • Als u zich de vorige keer op een andere console hebt aangemeld bij uw profiel, krijgt u een melding bij het aanmelden. Zie De vorige keer werd uw gamertag aangemeld op een andere console voor meer informatie.
  • Het duurt veel minder lang om uw profiel te downloaden.

Uw profiel beveiligen met een wachtwoord

Omdat profielen nu makkelijk op meerdere consoles gebruikt kunnen worden, hebben we wachtwoordbeveiliging toegevoegd, om uw Xbox Live-account zo veilig mogelijk te houden. Wanneer een profiel met een wachtwoord beveiligd is, moet iemand het wachtwoord van uw Microsoft-account kennen om zich aan te melden bij uw profiel.

Opmerking Als u het wachtwoord van uw Microsoft-account niet meer weet, gaat u naar E-mailadres van uw Microsoft-account zoeken. Als u uw accountgegevens wilt wijzigen, zie Uw Microsoft-account beheren.

Profiel gedownload van Xbox Live

Nadat u uw Xbox Live-profiel hebt gedownload naar een console, wordt u gevraagd of u wilt dat het wachtwoord wordt onthouden op de console. Voor informatie over hoe u een wachtwoord vereist kunt maken, zie Uw Xbox Live-profiel beveiligen met een wachtwoord.

Profiel verplaatst met een draagbaar opslagapparaat

Als u uw Xbox Live-profiel verplaatst naar een USB-flashstation of geheugenkaart, wordt u altijd gevraagd het wachtwoord van uw Microsoft-account in te voeren om u aan te melden bij uw profiel (op het draagbare opslagapparaat). In vorige versies van de consolesoftware was uw Microsoft-account niet vereist. Dit vereiste wachtwoord kan niet gewijzigd worden en is bedoeld om de veiligheid van uw account te beschermen als u uw opslagapparaat niet meer vindt of het gestolen is.