Uw Xbox Live-profiel verplaatsen naar een andere Microsoft-account op Xbox 360

Op deze pagina wordt uitgelegd hoe u uw Xbox Live-account, inclusief gamertag, achievements, content enz., via uw Xbox 360-console kunt verplaatsen naar een andere Microsoft-account.

Opmerkingen

• Deze procedure kan alleen worden uitgevoerd op een Xbox 360-console. Dit is momenteel niet beschikbaar op Xbox One.
  • Om het Xbox-profiel van een kind te verplaatsen naar een nieuwe Microsoft-account, is ouderlijke toestemming nodig.

Onderwerpen

Voorwaarden waaraan moet zijn voldaan voordat u uw Xbox Live-profiel kunt verplaatsen

Huidige Microsoft-account:

1. Aan de huidige Microsoft-account mag een Xbox Live- of Xbox Music-abonnement zijn gekoppeld, maar geen ander abonnement (zoals Office 365). Meld u aan op commerce.microsoft.com om te zien of dat zo is.
  2. Aan de huidige Microsoft-account is er slechts één factuuraccount gekoppeld. Als u ooit in meerdere landen aankopen hebt gedaan, abonnementen hebt zoals Office 365, of een app hebt gekocht via de Windows Store, dan hebt u wellicht meer dan één factuuraccount. Ga voor meer informatie naar commerce.microsoft.com.
  3. Het resterende saldo in uw huidige Microsoft-account gaat niet mee met uw gamertag. U kunt het saldo spenderen en de desbetreffende content met u meenemen, of u kunt ervoor kiezen het saldo te laten staan als het saldo minder is dan $ 50,00 (of equivalent in lokale valuta).
  4. De gamertag is de voorbije 30 dagen niet verplaatst. Dit omvat ook nieuwe gamertags die u van Xbox Live hebt gedownload. Als u een gamertag probeert te verplaatsen voor er 30 dagen zijn verstreken sinds u deze voor het laatst hebt verplaatst, krijgt de fout "Sorry, we can't change your Microsoft account right now" te zien.

Doel-Microsoft-account:

1. Aan de doel-Microsoft-account mag er nog geen Xbox Live-profiel of gamertag gekoppeld zijn. Meld u aan bovenaan op een willekeurige pagina van Xbox.com (zoals deze pagina) voor meer informatie. Als er op het scherm verschijnt "Maak een Xbox-profiel om door te gaan", is er geen gamertag gekoppeld aan de account.
    Belangrijk Maak hier geen profiel aan. Selecteer Annuleren om deze pagina te verlaten.
  2. Aan uw doel-Microsoft-account mag er geen factuuraccount of andere abonnementen dan Xbox zijn gekoppeld. (Bijvoorbeeld Office 365, OneDrive betaalde opslag en voorbije aankopen in de Windows Store)

Maak een nieuwe Microsoft-account (indien nodig)

Als u nog geen andere Microsoft-account hebt waar u uw gamertag naartoe wilt verplaatsen, gaat u naar account.live.com en klikt u op Aanmelden. (Als u bent aangemeld bij een Microsoft-account, moet u zich eerst afmelden) Volg de instructies om een nieuwe account te maken.

Uw Xbox-profiel verplaatsen naar een andere Microsoft-account op Xbox 360

Als zowel de huidige Microsoft-account als de doel-Microsoft-account voldoen aan de bovenstaande voorwaarden, kunt u uw Xbox-profiel en gamertag als volgt verplaatsen:

1. Meld u aan bij uw profiel op uw Xbox 360-console.
  2. Ga naar Settings en selecteer Account.
  3. Ga naar rechts naar Your Information en selecteer Account Security.
  4. Selecteer Change Microsoft account en selecteer daarna Yes.
  5. Voer het wachtwoord in voor de Microsoft-account die op dat moment aan uw gamertag is gekoppeld, en selecteer Sign in.
  6. Voer het e-mailadres en het wachtwoord in voor de nieuwe Microsoft-account die u aan uw gamertag wilt koppelen, en selecteer Sign in.
  7. Selecteer Yes, change om verder te gaan.
  8. Selecteer Update Contact Information als u uw contactinformatie wilt bijwerken, of Done als u klaar bent.

Fout 8014013 "The Microsoft account you’re switching to is already linked to another Xbox account" oplossen

Als u foutcode 8014013 te zien krijgt wanneer u uw gamertag naar een andere Microsoft-account verplaatst, is er reeds een Xbox-profiel en gamertag gekoppeld aan de doelaccount. Voor informatie om die Microsoft-account te verwijderen, gaat u naar Fout 80154013: "This Microsoft account already has an Xbox membership."

Opmerking Om dit probleem op te lossen, moet u een andere Microsoft-account gebruiken dan uw huidige Microsoft-account, waarbij u misschien een nieuwe Microsoft-account moet aanmaken.