Hoe u het e-mailadres van de Microsoft-account gekoppeld aan Xbox Live kunt wijzigen

Overzicht

Op deze pagina wordt beschreven hoe u de Microsoft-account die is gekoppeld aan uw Xbox Live-gamertag kunt wijzigen. Er wordt ook beschreven hoe u de fout "The Microsoft account you’re switching to is already linked to another Xbox account" kunt oplossen.

Onderwerpen

De Microsoft-account die is gekoppeld aan uw Xbox Live-gamertag wijzigen

Dat doet u als volgt:

1. Meld u aan met uw Xbox Live-gamertag.
  2. Ga naar Instellingen en selecteer Account.
  1. Ga naar rechts naar Je gegevens en selecteer Accountbeveiliging.
  2. Selecteer Microsoft-account.
  3. Voer een van de volgende handelingen uit:
    • Als u reeds andere Microsoft-account hebt, selecteert u Ja.
    • Als u nog geen andere Microsoft-account hebt, gaat u naar accounts.live.com en klikt u op Aanmelden. Nadat u een andere Microsoft-account hebt gemaakt, selecteert u Ja en gaat u door met de volgende stap.
  4. Voer het wachtwoord in voor de Microsoft-account die op dat moment aan uw gamertag is gekoppeld en selecteer Aanmelden.
  5. Voer het e-mailadres en het wachtwoord in voor de nieuwe Microsoft-account die u aan uw gamertag wilt koppelen, en selecteer Sign in.
  6. Selecteer Yes, change als u de Microsoft-account wilt wijzigen die aan uw Xbox Live-account is gekoppeld.
  7. Selecteer Contactgegevens bijwerken als u uw contactinformatie wilt bijwerken, of Gereed als u klaar bent.

De fout "The Microsoft account you’re switching to is already linked to another Xbox account" oplossen

Als u uw Xbox Live-gamertag (of Xbox Music-tag) probeert te verplaatsen van de ene Microsoft-account naar een andere Microsoft-account die reeds aan een andere Xbox Live-gamertag is gekoppeld, krijgt u het volgende foutbericht te zien:

The Microsoft account you’re switching to is already linked to another Xbox account.

Voor u de gamertag in dit geval kunt verplaatsen, moet u eerst de bestaande gamertag verwijderen van de Microsoft-account die u wilt gebruiken. Dat doet u als volgt:

1. Denk bijvoorbeeld aan het volgende scenario:
    • Gamertag A is gekoppeld aan Microsoft-account 1.
    • Gamertag B is gekoppeld aan Microsoft-account 2.
    In dit scenario is uw gamertag Gamertag B en wilt u deze verplaatsen naar Microsoft-account 1.
  2. Maak een nieuwe Microsoft-account aan op accounts.live.com. U hebt deze account alleen nodig als tijdelijke maatregel om uw gamertags te verplaatsen.
    Voorbeeld:
    • Gamertag A is gekoppeld aan Microsoft-account 1.
    • Gamertag B is gekoppeld aan Microsoft-account 2.
    • Microsoft-account 3 is vrij.
  3. Verplaats de gamertag die is gekoppeld aan de Microsoft-account die u wilt gebruiken naar de Microsoft-account die u hebt aangemaakt in Stap 3.
    • Microsoft-account 1 is nu vrij.
    • Gamertag B blijft gekoppeld aan Microsoft-account 2.
    • Gamertag A is nu gekoppeld aan Microsoft-account 3.
  4. Verplaats uw gamertag naar de Microsoft-account die u wilt gebruiken.
    Voorbeeld:
    • Gamertag B is nu gekoppeld aan Microsoft-account 1.
    • Microsoft-account 2 is nu vrij.
    • Gamertag A blijft gekoppeld aan Microsoft-account 3.
  5. Om het verplaatsen van gamertags tussen twee originele Microsoft-accounts te voltooien, moet u 30 dagen wachten. Na 30 dagen verplaatst u Gamertag A van Microsoft-account 3 naar Microsoft-account 2.
    • Gamertag B blijft gekoppeld aan Microsoft-account 1.
    • Gamertag A is nu gekoppeld aan Microsoft-account 2.
    • Microsoft-account 3 is nu vrij.
  6. Annuleer de Microsoft-account die u hebt aangemaakt in Stap 2.
    Voorbeeld:
    • Gamertag B is nu gekoppeld aan Microsoft-account 1.
    • Gamertag A blijft gekoppeld aan Microsoft-account 3.
    • Microsoft-account 3 is geannuleerd.

Opmerkingen

• Wanneer u een nieuwe Microsoft-account gebruikt, worden de huidige bedragen in uw oorspronkelijke Microsoft-account niet overgezet naar uw nieuwe Microsoft-account.
  • U kunt een gamertag slechts één keer om de 30 dagen verplaatsen naar een andere Microsoft-account.
    • Dit omvat ook nieuwe gamertags die u van Xbox Live hebt gedownload.
    • Als u een gamertag probeert te verplaatsen voor er 30 dagen zijn verstreken sinds u deze voor het laatst hebt verplaatst, krijgt u het volgende foutbericht:
      Sorry, we can’t change your Microsoft account right now.
  • Om de Microsoft-account te wijzigen die aan een kinderaccount is gekoppeld, moet u de Microsoft-accountgegevens voor de account van de ouder met ouderlijk toezicht verstrekken.
  • U kunt kiezen of het wachtwoord voor uw Microsoft-account al dan niet vereist is om u aan te melden bij Xbox Live. Zie Uw Xbox Live-profiel beveiligen met een wachtwoord voor meer informatie over hoe u dit kunt doen.