Profiel wisselen op Xbox One of Xbox 360

Opmerking Op deze pagina vindt u hulp bij het aan- en afmelden met uw bestaande gamertag op uw consoles. Zie Uw Xbox-gamertag wijzigen als u uw gamertag wilt wijzigen.

Als u meerdere Xbox-profielen hebt, kunt u naar het andere profiel omschakelen door enkele eenvoudige stappen te volgen. Als u de accountgegevens die u nodig hebt om u aan te melden bij uw Xbox-profiel niet meer weet, zie dan de Oplossing voor verloren account om het e-mailadres te vinden dat u gebruikt voor uw Xbox-profiel en de Oplossing voor verloren wachtwoord om het wachtwoord van uw account op te halen en opnieuw in te stellen.

Uw profiel omwisselen op Xbox One

Als u meer dan één profiel hebt opgeslagen op uw Xbox One-console, kunt u wisselen tussen profielen vanaf het scherm Home:

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen.
  2. Selecteer het profiel dat u wilt gebruiken.
  3. Selecteer Aanmelden.
Het deelvenster voor aanmelden, met een lijst met namen van accounts en gamerafbeeldingen, wordt weergegeven aan de zijkant van het scherm Xbox Home.
  1. Voer indien nodig het wachtwoord in om u aan te melden bij de Microsoft-account voor het nieuwe profiel.

Uw profiel omwisselen op Xbox 360

1. Ga op de Xbox 360-console naar social en selecteer Sign In or Out.
Op het hoofdscherm Xbox 'sociaal' is de tegel 'Aan- of afmelden' gemarkeerd.
  1. Selecteer uw profiel om u aan te melden.
  2. Selecteer Continue en meld u aan op het Microsoft-account voor het nieuwe profiel.