Een toegangscode gebruiken en de toegang tot Xbox Live op uw Xbox 360 beheren

Overzicht

U kunt de toegang tot uw Xbox Live-account van de Xbox 360-console beheren door een toegangscode in te stellen of het wachtwoord van uw Microsoft-account te vragen om u aan te melden bij uw profiel. Voor informatie over het wachtwoord van uw Microsoft-account om u aan te melden, zie Uw Xbox Live-profiel beveiligen met een wachtwoord.

OPMERKING Dit artikel is uitsluitend van toepassing op de Xbox 360. Zie Een wachtwoordcode vereist maken voor aankopen op uw Xbox One-console voor de Xbox One-versie van dit artikel.

Een toegangscode instellen

U kunt een code gebruiken (een reeks knoppen op de Xbox 360-controller) om de toegang tot uw Xbox Live-account te beheren. Wanneer de code is ingesteld, moet iemand die uw profiel wil gebruiken de code invoeren voordat men zich aanmeldt bij Xbox Live.

Voer de volgende stappen uit om een code op uw Xbox 360 in te stellen:

1. Ga naar Settings en selecteer Account.
picture
  1. Ga naar rechts en selecteer Account Security.
  2. Selecteer Pass Code.
  3. Voer op de controller een toegangscode met vier knoppen in door te drukken op X, Y, de trekkers, de knoppen en het navigatiepad.
  4. Voer de code nogmaals in ter bevestiging.

Wanneer u zich nu aanmeldt met uw Xbox Live-gamertag, wordt u gevraagd uw Xbox Live-toegangscode in te voeren.

Herhaal deze stappen om uw toegangscode te wijzigen of opnieuw in te stellen. U moet de oorspronkelijke toegangscode invoeren voor u ze kunt wijzigen.

Ik ben de toegangscode voor mijn Xbox Live-account vergeten

Als u de toegangscode voor uw Xbox Live-account niet meer weet, kunt u uw profiel downloaden van Xbox Live.

Ouderlijk toezicht en online veiligheid

De Xbox 360-console en Xbox Live bieden vele opties voor veiligheid van uw familie en online veiligheid voor uw console en voor uw Xbox Live-accounts.

Het wachtwoord van uw Microsoft-account opnieuw instellen

Voor informatie over hoe u het wachtwoord van uw Microsoft-account kunt veranderen of wat u kunt doen als u het wachtwoord van uw Microsoft-account niet meer weet, zie Uw Microsoft-account beheren.