Wachtwoord van uw Microsoft-account wijzigen

Uw wachtwoord wijzigen Meld u aan bij uw Microsoft-account om uw wachtwoord te wijzigen.

Overzicht

U kunt het wachtwoord van uw Microsoft-account wijzigen vanaf uw Xbox 360-console of vanaf een browser op een ander apparaat met internetverbinding, zoals een computer of tablet. U wordt wellicht gevraagd uw wachtwoord te wijzigen als:

• U vermoedt dat iemand anders uw account gebruikt.
  • Een online winkelier waarmee u zakendoet een beveiligingsprobleem heeft gehad en u denkt dat u hetzelfde wachtwoord voor uw Microsoft-account gebruikt.
  • Het al lang geleden is dat u uw wachtwoord hebt gewijzigd en u het voor alle zekerheid wilt wijzigen.

Uw wachtwoord wijzigen verschilt enigszins van het opnieuw instellen van een vergeten wachtwoord. Als u uw wachtwoord bent vergeten, kunt u het online ophalen door uw identiteit te verifiëren via andere gegevens.

Opmerking Deze mogelijkheid om uw wachtwoord te wijzigen is momenteel beschikbaar op de Xbox 360-console maar niet op de Xbox One-console.

Het wachtwoord van uw Microsoft-account wijzigen via een webbrowser

Zo kunt u het wachtwoord van uw Microsoft-account wijzigen via een webbrowser:

1. Meld u aan met uw Microsoft-account (e-mailadres en wachtwoord).
  2. Selecteer Wachtwoord wijzigen op de Startpagina, onder uw profielfoto en e-mailadres.
  3. U wordt wellicht gevraagd te verifiëren dat u de houder van de account bent door de veiligheidscode die u via een tekstbericht of e-mail ontvangt, op de webpagina in te voeren.
  4. Voer uw huidige wachtwoord in.
  5. Maak een nieuw wachtwoord en bevestig het.
  6. Selecteer Opslaan.

Wanneer u de wijzigingen hebt uitgevoerd, ontvangt u een melding op uw e-mailadres of telefoonnummer als bestaande "beveiligingsgegevens". Dit is een voorzorgsmaatregel om te voorkomen dat iemand anders de wijzigingen zou hebben uitgevoerd. Als dat gebeurt, kunt u de wijziging annuleren door de instructies in de melding te volgen.

Het wachtwoord van uw Microsoft-account wijzigen vanaf uw Xbox 360-console

Zo wijzigt u uw wachtwoord op uw Xbox 360-console. Voor u begint moet u zorgen dat u verbonden bent met Xbox Live en dat u uw huidige wachtwoord bij de hand hebt.

1. Meld u aan met uw Xbox Live-gamertag.
  2. Scrol naar rechts naar Instellingen en selecteer Account.
  3. Scrol naar rechts naar Je gegevens en selecteer Accountbeveiliging.
  4. Selecteer Wijzig wachtwoord.
  5. Voer uw huidige wachtwoord in, voer het nieuwe wachtwoord tweemaal in en selecteer Nu wijzigen.
  6. Als u het wachtwoord wilt opslaan zodat u zich hiermee kunt aanmelden bij andere Microsoft-services, selecteert u Yes wanneer dit wordt gevraagd.