Wachtwoord van uw Microsoft-account wijzigen

Wat is een "Microsoft-account"?

Uw Microsoft-account is het e-mailadres en het wachtwoord die u gebruikt voor uw aanmelding bij diverse services van Microsoft, zoals Xbox Live en Xbox Music. Tijdens uw aanmelding bij een Xbox Live- of Xbox Music-account hebt u die account aan een Microsoft-account gekoppeld. (Als u nog geen account had, was u verplicht er één aan te maken.) U gebruikt deze Microsoft-account om uw Xbox Live- of Xbox Music-account te beheren en uw Xbox Live-profiel te downloaden.

Wachtwoord van uw Microsoft-account wijzigen

U kunt het wachtwoord van uw Microsoft-account wijzigen via de computer of via de Xbox 360-console

•  Het wachtwoord van uw Microsoft-account wijzigen via de computer
Dat doet u als volgt:

1. Meld u op accounts.live.com aan bij uw Microsoft-account met het e-mailadres en wachtwoord die aan de account zijn gekoppeld.
  2. Klik op Beveiliging en wachtwoord. U krijgt het volgende scherm te zien:
    picture
    1. Klik op Wachtwoord wijzigen. U krijgt het volgende scherm te zien:
    picture
    1. Doe het volgende:
      1. Voer uw huidige wachtwoord in het veld Huidig wachtwoord in.
      2. Voer het nieuwe wachtwoord dat u wilt gebruiken in het veld Nieuw wachtwoord in.
      3. Voer het wachtwoord dat u in de vorige stap hebt aangemaakt in het veld Wachtwoord opnieuw opgeven in.
    2. Klik op Opslaan.

•   Het wachtwoord van uw Microsoft-account wijzigen via de Xbox 360-console
    Dat doet u als volgt:
    Opmerking U moet verbonden zijn met Xbox Live en uw huidige wachtwoord bij de hand hebben.

1. Meld u aan met uw Xbox Live-gamertag.
    2. Ga naar Settings en selecteer Account.
    3. Ga naar rechts naar Your Information en selecteer Account Security.
    picture
    1. Selecteer Change Password.
    2. Voer uw huidige wachtwoord in, voer (tweemaal) het nieuwe wachtwoord in en selecteer Change Now. Als u het wachtwoord wilt opslaan zodat u zich hiermee kunt aanmelden bij andere Microsoft-services, selecteert u Yes wanneer dit wordt gevraagd.