Veelgestelde vragen over Microsoft-account

Uw Microsoft-account beheren Aanmelden bij uw Microsoft-account om accountgegevens te bekijken en bij te werken

Overzicht

Uw Microsoft-account is de account die u gebruikt om uw interacties met Xbox Live en andere services van Microsoft te beheren, inclusief Outlook.com, OneDrive, Skype, Windows 10, Windows Phone en nog veel meer. Met deze centrale account kunt u het volgende doen:

• Alle services van Microsoft vanaf een enkele account beheren
  • Aanmelden bij uw Xbox-console of de Xbox-app in Windows 10
  • Uw aankopen en abonnementen beheren
  • Ouderlijk toezicht instellen en beheren om uw kinderen te beschermen

Op deze pagina staan antwoorden op veelgestelde vragen en krijgt u hulpmiddelen voor meer informatie over het beheer van uw Microsoft-account.

Onderwerpen

Hoe kan ik een Microsoft-account maken?

Als u een e-mailadres en wachtwoord gebruikt om u aan te melden bij een service van Microsoft zoals Hotmail, Outlook, Messenger of Xbox Live, dan hebt u al een Microsoft-account, die u kunt gebruiken om u aan te melden op elke Xbox-console of bij elke service.

Als u geen Microsoft-account hebt, kunt u er eenvoudig een maken; ga daarvoor naar de pagina Account maken en volg de instructies. U kunt elk e-mailadres gebruiken dat u al regelmatig gebruikt, of we kunnen u helpen een nieuw e-mailadres van @outlook.com te maken.

Hoe kan ik me aanmelden bij een nieuwe Xbox-console of de Xbox-app?

Wat moet ik doen als ik een fout te zien krijg wanneer ik me aanmeld?

Hoe kan ik het wachtwoord dat ik gebruik om me aan te melden, wijzigen, ophalen of verwijderen?

Uw wachtwoord wijzigen

U wilt misschien uw wachtwoord regelmatig wijzigen om uw account te beveiligen. Zie Wachtwoord van uw Microsoft-account wijzigen voor hulp.

Als u uw wachtwoord bent vergeten, kunt u het herstellen

Als u het e-mailadres of wachtwoord van uw Microsoft-account niet meer weet, gebruik dan de Oplossing voor verloren account of de Oplossing voor verloren wachtwoord.

Uw wachtwoord verwijderen van alle consoles waarop het werd opgeslagen

Hoe u uw wachtwoord kunt gebruiken om aanmeldingsvoorkeuren op uw console te beheren

Hoe wijzig ik het e-mailadres dat ik gebruik voor mijn Microsoft-account?

Als u het e-mailadres dat u gebruikt voor uw Microsoft-account, wilt u wijzigen, kunt u het bijwerken op account.microsoft.com. Nadat u zich hebt aangemeld, selecteert u Uw gegevens en selecteert u vervolgens Aanmelden bij Microsoft beheren.

Ik heb verschillende Microsoft-accounts voor verschillende services - hoe kan ik die combineren?

Momenteel kunt u uw services niet overdragen naar een andere Microsoft-account. Deze optie kan in de toekomst ter beschikking worden gesteld.

Wat zijn beveiligingsgegevens van een Microsoft-account en hoe kan ik deze beheren?

Wanneer u gevoelige accountgegevens, zoals een wachtwoord of contactgegevens, wijzigt, sturen we een beveiligingscode naar een geregistreerd telefoonnummer of e-mailadres, om zeker te zijn dat de persoon die de wijziging uitvoert, weldegelijk de eigenaar van de account is.

Alle accounts moeten minstens één contactmethode bevatten, hoewel het raadzaam is zowel een telefoonnummer als een e-mailadres op te geven, want het is steeds mogelijk dat u ooit geen toegang meer hebt tot een van deze gegevens. U kunt uw beveiligingsgegevens bekijken door u aan te melden bij account.microsoft.com en Beveiliging te selecteren.

Ontdek hoe u het volgende kunt doen:

Hoe kan ik mijn Microsoft-account sluiten?

Zie Uw Microsoft-account afsluiten als u uw Microsoft-account wilt sluiten. U kunt een gesloten account binnen 60 dagen opnieuw openen. Na 60 dagen worden de account en alle gekoppelde gegevens permanent verwijderd uit onze systemen.