Uw Microsoft-account beheren

Wat is een Microsoft-account?

Uw Microsoft-account is de account die u gebruikt om uw interacties met Xbox Live en andere services van Microsoft te beheren, inclusief Outlook.com, OneDrive, Skype, Windows 8, Windows Phone, Xbox Music en nog veel meer. Via deze centrale account kunt u uw aankopen, factuurgegevens en content vanaf een enkele account beheren.

Om een Microsoft-account te maken moet u een combinatie van een e-mailadres en wachtwoord opgeven waarmee u zich zal aanmelden bij de services van Microsoft. De account kan worden ingesteld met een adres van Microsoft webmail (gebruikersnaam@live.com of gebruikersnaam@outlook.com) of een ander geldig e-mailadres (zoals een adres van @gmail.com, @comcast.net, @yahoo.com). Als u dat wilt, kunt u helemaal opnieuw beginnen met een e-mailadres van Outlook.com dat u aanmaakt wanneer u een nieuwe Microsoft-account instelt.

Oplossingen

Aanmelden bij uw Microsoft-account (of een nieuwe account maken)

Als u een e-mailadres en wachtwoord gebruikt om u aan te melden bij services van Microsoft zoals Hotmail, Outlook, Messenger of Xbox Live, dan hebt u een Microsoft-account.

Als u dit e-mailadres en wachtwoord weet, moet u zich kunnen aanmelden bij uw Microsoft-account. Als u geen Microsoft-account hebt, is het eenvoudig om er één aan te maken.

Als u een Microsoft-account hebt maar uw aanmeldgegevens vergeten bent, zie Wat als u uw Microsoft-account of wachtwoord vergeet. Als u uw aanmeldgegevens kent maar een foutbericht krijgt wanneer u zich probeert aan te melden, zie Wat u kunt doen als u een fout te zien krijgt wanneer u zich probeert aan te melden bij uw Microsoft-account.

Wat u kunt doen als u het e-mailadres dat u hebt gebruikt voor uw Microsoft-account bent vergeten

Als u het e-mailadres dat u hebt gebruikt voor uw Microsoft-account niet meer weet, zie Uw Microsoft-account zoeken.

Wat als u het wachtwoord dat u hebt gebruikt voor uw Microsoft-account vergeten bent

Als u het wachtwoord dat u hebt gebruikt voor uw Microsoft-account niet meer weet, kunt u het wachtwoord online opnieuw instellen. Ga in een browser naar Uw wachtwoord opnieuw instellen en voer het e-mailadres voor uw Microsoft-account in. U krijgt verschillende opties om een koppeling te ontvangen om het wachtwoord opnieuw in te stellen.

Als u het wachtwoord van uw Microsoft-account niet opnieuw kunt instellen via de voorziene opties, kunt u weer toegang krijgen tot uw Microsoft-account door een online formulier voor wachtwoordherstel in te vullen. Ga hiervoor naar Uw Microsoft-account herstellen en volg de stappen om het formulier in te vullen om uw account te herstellen.

Voor meer informatie over opnieuw instellen of ophalen van het wachtwoord van uw Microsoft-account, zie Wachtwoord Microsoft-account vergeten.

Wat u kunt doen als u het e-mailadres en wachtwoord van uw Microsoft-account weet, maar een fout te zien krijgt wanneer u zich probeert aan te melden

Als u de gegevens van uw Microsoft-account weet maar u nog steeds niet kunt aanmelden bij uw account, moet u eerst bevestigen dat er momenteel geen Xbox Live-servicewaarschuwingen zijn.

Als er momenteel geen servicewaarschuwingen zijn, zie Fouten Xbox-accountbeheer voor informatie over algemene foutberichten met aanmelden en uw Microsoft-account. Als de fout die u te zien krijgt niet in deze lijst staat, gebruik dan de tool om Xbox-foutcode/statuscode te zoeken om de foutcode op te zoeken en meer informatie over die specifieke fout te vinden.

De beveiligingsgegevens van uw Microsoft-account beheren

Wachtwoorden
Uw Microsoft-account en wachtwoord kunnen worden opgeslagen op de Xbox-console, zodat u zich snel kunt aanmelden bij Xbox Live en u zich ook eenvoudig kunt aanmelden bij andere Microsoft-services. Als u ervoor wilt zorgen dat niemand anders zich kan aanmelden bij Xbox Live met uw account, kunt u uw Xbox Live-profiel beveiligen met een wachtwoord op uw console. Zo moet het wachtwoord van uw Microsoft-account worden ingevoerd om u aan te melden. Zie Uw Xbox Live-profiel beveiligen met een wachtwoord voor informatie over hoe u dit kunt doen. Als u een opgeslagen wachtwoord van uw Microsoft-account helemaal wilt verwijderen van de console, zie Het wachtwoord van uw Microsoft-account verwijderen van de Xbox 360-console.

U wilt misschien uw wachtwoord ook regelmatig wijzigen om uw account te beveiligen. Zie Het wachtwoord van uw Microsoft-account wijzigen voor informatie hierover. Het is ook een goed idee om extra beveiligingsgegevens voor uw account op te geven (zoals een mobiel telefoonnummer of alternatief e-mailadres) als u het wachtwoord van uw account ooit opnieuw moet instellen of bevestigen dat u de eigenaar van de account bent. Zie Beveiligingsgegevens toevoegen aan uw Microsoft-account om uw wachtwoord opnieuw in te stellen voor informatie over hoe u dit kunt doen.

Beveiligingsgegevens
Wanneer gevoelige accountgegevens, zoals een wachtwoord of accountinformatie, worden gewijzigd, sturen we een beveiligingscode naar een geregistreerd telefoonnummer of e-mailadres, om zeker te zijn dat de persoon die de wijziging uitvoert, weldegelijk de eigenaar van de account is. De contactgegevens noemen we "beveiligingsgegevens". Alle accounts moeten minstens één contactmethode bevatten, hoewel het raadzaam is zowel een telefoonnummer als een e-mailadres op te geven, want het is steeds mogelijk dat u ooit geen toegang meer hebt tot een van deze gegevens.

• Deze contactmethoden worden gebruikt om de toegang te regelen tot uw account of activiteiten op Xbox.com, uw Xbox 360-console, Xbox Live, Windows en andere plaatsen waar uw Microsoft-account wordt gebruikt.
  • Zo beveiligt u uw account en kunt u uw wachtwoord makkelijker opnieuw instellen.
  • Als u uw wachtwoord ooit vergeet of iemand probeert toegang te krijgen tot uw account, moeten we u kunnen bereiken om de controle over uw account over te nemen. Het is dus een goed idee om deze gegevens bijgewerkt te houden. We zullen deze gegevens alleen gebruiken om uw account te beschermen.

De Microsoft-account gekoppeld aan uw Xbox Live-gamertag wijzigen

Xbox Live-gamertags worden gekoppeld aan een Microsoft-account om u aan te melden. Als u uw bestaande gamertag wilt verplaatsen naar een andere Microsoft-account, zie Een gamertag verplaatsen naar een andere Microsoft-account voor informatie over hoe u dit kunt doen.

Een Microsoft-account annuleren of verwijderen van de Xbox-console

Als u uw Microsoft-account wilt sluiten, raadpleegt u Uw Microsoft-account annuleren voor informatie over hoe u dat kunt doen. Als u een opgeslagen wachtwoord van uw Microsoft-account helemaal wilt verwijderen van de console, zie Het wachtwoord van uw Microsoft-account verwijderen van de Xbox 360-console.

Veelgestelde vragen over Microsoft-accounts