Beveiligingsgegevens toevoegen aan uw Microsoft-account

Beveiligingsgegevens toevoegen aan uw Microsoft-account Meld u aan bij uw Microsoft-account om beveiligingsgegevens toe te voegen.

Overzicht

Op deze pagina wordt beschreven hoe u beveiligingsgegevens kunt toevoegen aan uw Microsoft-account. Beveiligingsgegevens bestaan uit een e-mailadres en/of telefoonnummer dat u ons verstrekt en dat we gebruiken om uw identiteit te verifiëren.

Onderwerpen

Beveiligingsgegevens toevoegen vanaf uw computer of ander apparaat met internetverbinding

Volg deze stappen om nieuwe beveiligingsgegevens toe te voegen aan uw Microsoft-account:

1. Meld u aan met uw Microsoft-account (e-mailadres en wachtwoord).
  2. Selecteer Beveiliging en privacy.
  3. Selecteer Meer beveiligingsinstellingen.
  4. Selecteer Beveiligingsgegevens toevoegen.
  5. U wordt wellicht gevraagd te verifiëren dat u de houder van de account bent door de veiligheidscode die u via een tekstbericht of e-mail ontvangt, online in te voeren.
  6. Selecteer Een nieuw e-mailadres toevoegen of Een nieuw telefoonnummer toevoegen en volg de instructies om uw nieuwe beveiligingsgegevens toe te voegen en te verifiëren.

U ontvangt ook een melding op uw bestaand e-mailadres of telefoonnummer. Dit is een voorzorgsmaatregel om te voorkomen dat iemand anders de wijzigingen zou hebben uitgevoerd. Als dat gebeurt, kunt u de wijziging annuleren door de instructies te volgen die u bij uw melding ontvangt.

Er is slechts één contactmethode vereist, maar we raden u ten sterkste aan zowel een e-mailadres als een telefoonnummer op te geven, want het is steeds mogelijk dat u ooit geen toegang meer hebt tot een van deze gegevens.

Beveiligingsgegevens toevoegen wanneer u uw Microsoft-account maakt

Wanneer u een nieuw Microsoft-account maakt, via uw Xbox-console of online, wordt u gevraagd beveiligingsgegevens zoals een telefoonnummer en/of e-mailadres toe te voegen.

Wanneer u dat doet, ontvangt u een beveiligingscode op het telefoonnummer of e-mailadres dat u hebt opgegeven. Hoewel u een paar dagen de tijd hebt om de beveiligingscode in te voeren, raden we aan dat u de code meteen invoert en uw identiteit verifieert.

Als u dat doet, kunt uw beveiligingsgegevens onmiddellijk gebruiken als u uw wachtwoord vergeet of uw account wordt gehackt. Als u de gegevens niet meteen verifieert en u uw wachtwoord bijvoorbeeld vergeet voordat u het kunt verifiëren, zijn de beveiligingsgegevens niet beschikbaar om u te helpen uw account te herstellen.