De gastcode op uw Xbox One-console wijzigen

Overzicht

Om de gastcode op uw Xbox One-console te wijzigen, moet u eerst de bestaande gastcode verwijderen. Eventuele contentrestricties die u instelt via uw bestaande gastcode worden gewist; u moet deze instellingen dus opnieuw instellen wanneer u de nieuwe code aanmaakt.

Opmerking Als u uw bestaande gastcode bent vergeten, volg dan de stappen in U bent de gastcode op uw Xbox One-console vergeten.

Stap 1: verwijder de bestaande gastcode

Verwijder eerst de bestaande gastcode. Dit doet u als volgt:

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen.
  2. Selecteer Aanmelden.
  3. Schuif omlaag en selecteer de account waarbij u zich wilt aanmelden.
    Opmerking U moet zijn aangemeld bij de account als volwassene.
Het aanmeldscherm op Xbox One, geopend vanaf de Gids
  1. Wanneer u bent aangemeld bij uw account, drukt u op de Xbox-knop om de guide te openen.
Het scherm Xbox One Home met de Gids weergegeven
  1. Selecteer Instellingen.
Het hoofdscherm Xbox One Instellingen, geopend vanaf de Gids
  1. Selecteer Alle instellingen.
Het deelvenster Instellingen geopend vanaf de Gids. De optie Alle instellingen is gemarkeerd.
  1. Selecteer Systeem.
  2. Selecteer Afgemeld - contentrestricties.
Het scherm Systeeminstellingen met de optie 'Restricties afgemelde console' gemarkeerd
  1. Voer uw wachtwoord in om uw identiteit te bevestigen.
Het scherm voor invoer van het wachtwoord, met toetsenbord op het scherm
  1. Selecteer Gastcode verwijderen.
Het scherm 'Restricties afgemelde console', met de optie 'Gastcode verwijderen' gemarkeerd
  1. Voer de bestaande gastcode in om deze te verwijderen.
Het scherm 'Gastcode invoeren' met een toetsenbord.
Opmerking Als u de gastcode bent vergeten, voer dan drie keer een verkeerde gastcode in; de console zal dan uw wachtwoord vragen. Voer uw wachtwoord in om de gastcode te verwijderen.
Het scherm voor invoer van het wachtwoord, met toetsenbord op het scherm

Stap 2: maak een nieuwe gastcode aan

Maak een nieuwe gastcode aan ter vervanging van de verwijderde gastcode. Dit doet u als volgt:

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen.
  2. Selecteer Instellingen.
  3. Selecteer Alle instellingen.
  4. Selecteer Afgemeld - contentrestricties.
  5. Selecteer Een gastcode aanmaken.
Het scherm 'Restricties afgemelde console', met de optie 'Een gastcode aanmaken' gemarkeerd
  1. Maak een wachtwoordcode van 6 cijfers met uw controller. Probeer een code te gebruiken die u kunt onthouden, maar die niet gemakkelijk door anderen kan worden geraden.
Het scherm 'Wachtwoordcode instellen' met een toetsenbord

Stap 3: geef de gastcode toegang tot content en apps

Wanneer u uw gastcode hebt aangemaakt, verschijnt het scherm Afgemeld - contentrestricties. Voeg nu eventuele content- of app-restricties toe voor de gastcode die u hebt aangemaakt. Dat doet u als volgt:

1. Selecteer Toegang tot content en apps.
Het scherm 'Restricties afgemelde console', met de optie 'Toegang tot content' gemarkeerd en ingesteld op 'Onbeperkt'.
  1. Schuif omlaag om een contentniveau op basis van leeftijd te selecteren dat uw gasten mogen gebruiken. Leeftijdratings worden bepaald door uw locatie. Rechts op het scherm wordt een beschrijving weergegeven van wat beschikbaar is op elk leeftijdsniveau. Druk op B op uw controller wanneer u klaar bent.
Het scherm Leeftijdscategorie, met 'Geschikt voor 14 jaar en ouder' geselecteerd
  1. Voor andere instellingen dan "Onbeperkt" selecteert u Lijsten in zoeken, winkels en apps verbergen om alle lijsten met apps of content te verbergen die ongepast zijn voor de leeftijd. Druk op B op uw controller wanneer u klaar bent.
Het scherm 'Gasttoegang tot content en apps', met de optie 'Lijsten in zoeken, winkels en apps verbergen' geselecteerd
  1. Expliciete tv is standaard geblokkeerd. Als u deze instelling wilt wijzigen, selecteert u Expliciete tv deblokkeren en drukt u op B op uw controller wanneer u klaar bent.
Het bevestigingsscherm 'Expliciete tv deblokkeren?' met de opties Deblokkeren en Annuleren, wat gemarkeerd is.
  1. Standaard is het toegestaan nieuwe accounts te downloaden of te maken wanneer niemand is aangemeld bij de console. Als u deze functie wilt blokkeren, zorgt u dat de optie Gasten mogen downloaden en accounts aanmaken niet is geselecteerd.
Het scherm 'Restricties afgemelde console', met de optie 'Gasten mogen downloaden en accounts aanmaken' gemarkeerd