De wachtwoordcode op uw Xbox One-console verwijderen

Als u de veiligheidsfuncties op uw Xbox One-console moet wijzigen, moet u eerst uw persoonlijke wachtwoordcode verwijderen. Ontdek hier hoe u deze code kunt verwijderen. Wanneer u uw wachtwoordcode hebt verwijderd, kunt u er een nieuwe maken.

Uw wachtwoordcode verwijderen

Dat doet u als volgt:

1. Scrol naar links op het scherm Home om de gids te openen.
De Guide wordt links op het scherm Xbox Home weergegeven.
  1. Selecteer Instellingen.
Het pictogram instellingen is gemarkeerd op de Guide.
  1. Selecteer Alle instellingen.
De optie 'Alle instellingen' is gemarkeerd onder Instellingen.
  1. Selecteer Aanmelden, beveiliging en wachtwoordcode onder Account.
Op het scherm Accountinstellingen is de optie 'Aanmelden, beveiliging en wachtwoordcode' gemarkeerd.
  1. Selecteer Mijn wachtwoordcode verwijderen.
De optie 'Mijn wachtwoordcode verwijderen' is gemarkeerd op het scherm 'Aanmelden, veiligheid en wachtwoordcode'.

Update uw aanmeldingsvoorkeuren.

Belangrijk Als u hebt ingesteld dat er een wachtwoordcode vereist is om aankopen te doen of instellingen te wijzigen, zal uw Xbox One standaard uw wachtwoord vragen tenzij u uw beveiligingsvoorkeuren wijzigt. Dat doet u als volgt:

1. Scrol naar links vanaf Home om de gids te openen.
  2. Selecteer Instellingen.
  3. Selecteer Alle instellingen.
  4. Selecteer Aanmelden, beveiliging en wachtwoordcode onder Account.
  5. Selecteer Wijzig mijn aanmeldings- en beveiligingsvoorkeuren onder Aanmelden, beveiliging en wachtwoordcode.
De optie 'Voorkeuren wijzigen' is gemarkeerd op het scherm 'Aanmelden, beveiliging en wachtwoordcode'.
  1. Scrol naar rechts en selecteer Grenzeloos. Zo worden alle wachtwoordcodes en vereiste wachtwoorden voor instellingen of aankopen verwijderd. Als u dat wilt, kunt u Aanpassen selecteren en opgeven wanneer u wilt dat een wachtwoord/wachtwoordcode wordt gevraagd en wanneer u dat niet wilt.
Verschillende opties voor aanmelden en beveiliging worden weergegeven. De optie 'Grenzeloos' is gemarkeerd.