Privacyinstellingen voor apps op Xbox One beheren

Wanneer u apps uit de Store downloadt op uw Xbox One, heeft elke app toestemming nodig om toegang te krijgen tot gegevens op uw console. U kunt de privacyinstellingen op uw console gebruiken om te bepalen welke gegevens Microsoft verzamelt en hoe deze worden gebruikt.

Privacyinstellingen voor apps beheren op uw Xbox One-console

Privacyinstellingen voor apps en verzamelde gegevens beheren vanaf uw console:

1. Selecteer op uw Xbox One-console Instellingen > Privacy en onlineveiligheid > Privacyverklaring voor de app.
  2. Schakel in de lijst de selectievakjes in naast de gegevens die mogen worden verzameld.

Opmerking Wanneer u apps toestemming geeft op een console, wordt dit alleen opgeslagen op die console. Als u meerdere consoles gebruikt, moet u uw apps toestemming geven op al uw consoles.

Privacyinstellingen voor apps beheren voor het account van uw kind

Als u een kinderaccount gebruikt, moet een volwassene die deel uitmaakt van uw gezin zich aanmelden bij zijn of haar Microsoft-account om de privacyinstellingen te wijzigen. Privacyinstellingen voor apps en het type gegevens dat wordt verzameld van het account van uw kind beheren vanaf de console:

1. Meld u aan bij de console met het Microsoft-account van de volwassene.
  2. Ga naar Instellingen > Gezin.
  3. Selecteer het kinderaccount dat u wilt beheren en ga naar Privacy en onlineveiligheid > Privacyverklaring voor de app om toestemming te geven.

Opmerking Als meerdere gamers zijn aangemeld, hebben apps alleen toegang tot gegevens waarvoor iedereen toestemming heeft gegeven.