Uw aanmeldingsvoorkeuren op uw Xbox 360-console beheren

Overzicht

Er zijn tal van opties om uw aanmeldingsvoorkeuren op uw Xbox 360-console te beheren. U kunt uw wachtwoord op uw console opslaan zodat u het niet steeds opnieuw hoeft in te voeren. Of, voor extra veiligheid, kunt u vragen dat de console u een wachtwoord vraagt telkens wanneer u zich aanmeldt.

U kunt uw wachtwoord ook op afstand verwijderen van andere Xbox 360-consoles, zodat anderen geen toegang hebben tot uw account zonder uw toestemming.

Op deze pagina wordt beschreven hoe u deze aanmeldingsvoorkeuren kunt beheren.

Onderwerpen

Kiezen of een wachtwoord vereist is tijdens aanmelden

Wanneer u uw Xbox 360-console voor het eerst instelt of nadat u uw Xbox Live-profiel hebt gedownload naar een console, kunt u kiezen of u wilt dat het wachtwoord wordt onthouden op de console. Standaard wordt uw wachtwoord niet opgeslagen.

•  Vink de optie Remember Password aan als u zich wilt aanmelden zonder dat het wachtwoord telkens wordt gevraagd.
  • Denk eraan dat wanneer u deze optie kiest, alle anderen die uw console gebruiken zich met uw gegevens kunnen aanmelden en uw accountgegevens kunnen gebruiken. Dit omvat alle creditcardgegevens die u eventueel hebt opgeslagen.
  • Laat de optie Remember Password afgevinkt als u wilt dat de console een wachtwoord vraagt om aan te melden bij uw account. Dit is een goed idee als anderen bij u thuis makkelijk toegang kunnen krijgen tot uw console of als u uw profiel bij een vriend thuis hebt gedownload.
De optie Wachtwoord onthouden is gemarkeerd op het scherm Profiel downloaden.

Wijzigen van wachtwoord vereist naar niet vereist

Als u op uw console hebt ingesteld dat een wachtwoord is vereist telkens wanneer u de console gebruikt, maar dit niet meer wilt, dan kunt u deze optie wijzigen wanneer u zich de volgende keer aanmeldt.

Wanneer u wordt gevraagd het wachtwoord van uw Microsoft-account in te voeren, selecteert u de optie Wachtwoord onthouden. Dit wordt niet opnieuw gevraagd.

Wijzigen van wachtwoord niet vereist naar wel vereist

Als er op dit moment geen wachtwoord vereist is, maar u beslist dat u de extra beveiliging daarvan wenst, kunt u dit als volgt veranderen:

1. Meld u aan op uw console met uw Xbox Live-gamertag en wachtwoord.
  2. Ga naar Instellingen en selecteer Accountbeheer.
  3. Scrol naar rechts en selecteer vervolgens Accountbeveiliging.
De optie Accountbeveiliging is gemarkeerd op het scherm Accountbeheer.
  1. Selecteer Password at Sign-In.
De optie 'Wachtwoord bij aanmelding' is gemarkeerd op het scherm Accountbeveiliging.
  1. Selecteer Require Password Here. Klik op Continue wanneer dit wordt gevraagd.
Op het scherm 'Wachtwoord bij aanmelding' staan de opties 'Op alle andere consoles' en 'Hier wachtwoord invoeren', wat gemarkeerd is.

De volgende keer dat u zich aanmeldt met uw Xbox Live-gamertag, vraagt de console u het wachtwoord van uw Microsoft-account.

Het wachtwoord van andere Xbox 360-consoles op afstand verwijderen

Als u uw Xbox Live-profiel naar een andere console downloadt en het niet beveiligd is met een wachtwoord of uw wachtwoord is gekaapt, dan kunt u het wachtwoord op afstand verwijderen zodat niemand anders toegang kan krijgen tot uw profiel. Er zijn twee manieren om dit te doen:

Optie 1: Wijzig uw wachtwoord. De volgende keer dat iemand zich probeert aan te melden op een console waarop uw wachtwoord is opgeslagen, zal het aanmelden mislukken als hij of zij het nieuwe wachtwoord niet kent.

Optie 2: Verwijder uw profiel van alle Xbox 360-consoles waarnaar het eerder werd gedownload. Dit doet u als volgt:

1. Meld u aan bij uw account op Xbox.com.
  2. Selecteer Xbox-instellingen in de vervolgkeuzelijst van uw gamertag.
  3. Selecteer Xbox 360-profielbescherming.
  4. Selecteer Downloaden van profiel vereist.

Wanneer u Downloaden van profiel vereist selecteert, wordt dat onmiddellijk van kracht. Uw profiel en de geschiedenis ervan blijven op Xbox.com, Xbox Live en Xbox 360-consoles. Maar iedereen (u incluis) die een Xbox 360-console met uw profiel erop wil gebruiken, moet uw profiel downloaden om verbinding te maken met Xbox Live.

Zie Uw Xbox Live-profiel naar een andere Xbox 360-console downloaden of opnieuw downloaden voor meer informatie om uw profiel te downloaden.

Op de pagina Xbox 360 profielbeveiliging staat wanneer u uw console voor het laatst hebt gebruikt en of uw wachtwoord al dan niet vereist is bij het aanmelden.