Voordelen van het instellen van een wachtwoordcode op uw Xbox One-console

Overzicht

Met Xbox One kunt u een persoonlijke wachtwoordcode instellen. Deze wachtwoordcode van zes cijfers biedt de volgende voordelen:

• Een wachtwoordcode biedt bescherming tegen een kind dat zich aanmeldt als de ouder en zo instellingen voor ouderlijk toezicht negeert. Deze instelling voorkomt dat kinderen gewoon klikken op de foto van de ouder, zich aanmelden als de ouder en de instellingen voor ouderlijk toezicht van het kind wijzigen.
  • Een wachtwoordcode helpt ongeoorloofde uitgaven te voorkomen. U kunt kiezen of u een wachtwoordcode vereist wilt maken voor elke aankoop op Xbox Live. Als u een wachtwoordcode instelt, kunnen kinderen geen ongeoorloofde aankopen doen.
  • Met een wachtwoordcode kan de ouder uitzonderingen voor content toestaan. De enige manier voor een ouder om een beperking van content te negeren, is zijn of haar persoonlijke wachtwoordcode in te voeren; zo is het eenvoudiger om te beheren welke content uw kinderen gebruiken op uw Xbox One-console.
  • Uw wachtwoordcode gaat met u mee. De wachtwoordcode die u instelt op uw profiel, volgt u naar elke Xbox One-console die u gebruikt. Op voorwaarde dat u zich afmeldt wanneer u klaar bent, kunt u zich veilig voelen, wetende dat uw account veilig is opgeslagen op de Xbox One-console van uw vriend en klaar is wanneer u de volgende keer komt spelen.
  • Bij een vergeten wachtwoordcode kunt u het wachtwoord van uw Microsoft-account gebruiken. Als u uw wachtwoordcode vergeten bent, zal de console standaard het wachtwoord van uw Microsoft-account vragen.

Opmerking Wachtwoordcodes volgen u niet naar een Xbox 360-console. Zie Ouderlijk toezicht instellen voor Xbox 360 voor meer informatie over ouderlijk toezicht op Xbox 360.