Beveiligingsgegevens Microsoft-account verwijderen

Beveiligingsgegevens verwijderen uit uw account Meld u aan bij uw Microsoft-account om het telefoonnummer of e-mailadres te verwijderen dat u gebruikt als beveiligingsgegevens.

Overzicht

Op deze pagina wordt beschreven hoe u beveiligingsgegevens in uw Microsoft-account kunt verwijderen. Beveiligingsgegevens bestaan uit een e-mailadres en/of telefoonnummer dat u ons verstrekt en dat we gebruiken om uw identiteit te verifiëren.

Een individueel telefoonnummer of e-mailadres verwijderen

1. Meld u in een browser aan bij uw Microsoft-account.
  2. Selecteer Beveiliging en privacy op het scherm Home en selecteer daarna Meer beveiligingsinstellingen.
  3. Als u een beveiligingscode via sms of e-mail ontvangt om te verifiëren dat u de houder van de account bent, volg dan de instructies om die code in te voeren.
  4. Controleer op de pagina Beveiligingsinstellingen dat u minstens één telefoonnummer of één e-mailadres hebt ingesteld voor beveiliging in het deel Je account blijft beveiligd met de beveiligingsgegevens.

Opmerking Als er slechts één soort beveiligingsgegevens staat (bijvoorbeeld alleen een telefoonnummer en geen e-mailadres), moet u uw nieuwe telefoonnummer of e-mailadres toevoegen voordat u het oude verwijdert. Dat doet u als volgt:

1. Selecteer Beveiligingsgegevens toevoegen.
    2. Selecteer Een telefoonnummer of Een alternatief e-mailadres in het vak Beveiligingsgegevens toevoegen en voer uw gegevens in.
    3. Selecteer Volgende en volg de instructies om te verifiëren.
  5. Selecteer Verwijderen naast het telefoonnummer of e-mailadres dat u wilt verwijderen.
  6. U ontvangt ook een melding op uw bestaand e-mailadres of telefoonnummer. Dit is een voorzorgsmaatregel om te voorkomen dat iemand anders de wijzigingen zou hebben uitgevoerd. Als dat gebeurt, kunt u de wijziging annuleren door de instructies te volgen die u bij uw melding ontvangt.

Alle beveiligingsgegevens verwijderen

Als u alle telefoonnummers en e-mailadressen die u had ingesteld moet verwijderen (bijvoorbeeld als u er geen toegang meer toe hebt), zie dan Alle beveiligingsgegevens van uw Microsoft-account bijwerken.