De beveiligingsgegevens van uw Microsoft-account verwijderen

Beveiligingsgegevens verwijderen uit uw account Meld u aan bij uw Microsoft-account om het telefoonnummer of e-mailadres te verwijderen dat u gebruikt als beveiligingsgegeven.

Overzicht

Op deze pagina wordt beschreven hoe u beveiligingsgegevens uit uw Microsoft-account kunt verwijderen. Beveiligingsgegevens bestaan uit een e-mailadres en/of telefoonnummer dat u ons verstrekt en waarmee we controleren of u bent wie u zegt te zijn.

Een individueel telefoonnummer of e-mailadres verwijderen

1. Meld u in een webbrowser aan bij uw Microsoft-account.
  2. Selecteer op het scherm Account de optie Beveiliging en selecteer daarna Gegevens bijwerken.
  3. We sturen u dan via sms of e-mail een beveiligingscode om te controleren of u de houder van de account bent. Volg de instructies op om deze code in te voeren.
  4. Zorg dat er een geverifieerde optie is die u kunt gebruiken voordat u een alternatief e-mailadres of telefoonnummer verwijdert. Als u slechts één optie hebt en deze vervangt, voegt u het nieuwe telefoonnummer of e-mailadres toe voordat u het actuele telefoonnummer of e-mailadres in uw account verwijdert.
  5. Selecteer Verwijderen naast het telefoonnummer of e-mailadres dat u wilt verwijderen.
  6. U ontvangt ook een melding op uw bestaand e-mailadres of telefoonnummer. Dit is een voorzorgsmaatregel voor het geval dat iemand anders de wijzigingen zou hebben aangebracht. Als dit het geval is, annuleert u de wijziging door de instructies te volgen.

Alle beveiligingsgegevens verwijderen

Als u alle ingestelde telefoonnummers en e-mailadressen moet verwijderen (bijvoorbeeld als u er geen toegang meer toe hebt), leest u Alle beveiligingsgegevens van uw Microsoft-account bijwerken.