Beveiligingsgegevens voor uw Microsoft-account controleren

Controleer uw beveiligingsgegevens Meld u aan bij uw Microsoft-account om uw beveiligingsgegevens te verifiëren.

Wanneer u contactgegevens zoals een telefoonnummer of e-mailadres toevoegt aan uw Microsoft-account, kunt u een extra laag beveiliging creëren. Met deze gegevens kunt u uw identiteit bewijzen als u wijzigingen in uw account moet aanbrengen, bijvoorbeeld als u uw wachtwoord bent vergeten of denkt dat uw account kan zijn gehackt.

Wanneer u deze gegevens hebt toegevoegd, moet u verifiëren of u er toegang toe hebt voordat u de gegevens kunt gebruiken om uw identiteit te bewijzen. U kunt ook een foutmelding op de console krijgen wanneer u probeert uw account te downloaden of u aan te melden bij uw console als u de nieuw toegevoegde beveiligingsgegevens nog niet hebt geverifieerd.

Volg de stappen op deze pagina om te weten te komen hoe u uw beveiligingsgegevens kunt verifiëren.

Uw beveiligingsgegevens verifiëren vanaf uw computer of ander apparaat met internetverbinding

Dat doet u als volgt:

1. Meld u aan met uw Microsoft-account (e-mailadres en wachtwoord).
  2. Selecteer Beveiliging.
  3. Klik op Gegevens bijwerken.
  4. Klik op Controleren naast uw beveiligingsgegevens.
  5. U ontvangt een beveiligingscode via sms of e-mail om te bevestigen dat u de houder van het account bent. Voer de code die u hebt ontvangen in en klik op Controleren.

Uw beveiligingsgegevens verifiëren op uw console

Als u wordt gevraagd beveiligingsgegevens te verifiëren terwijl u uw Xbox One of Xbox 360 gebruikt, volgt u de instructies die op de console worden weergegeven. We sturen een verificatiecode naar het telefoonnummer of e-mailadres dat u hebt opgegeven. Voer de code in om de verificatie te voltooien.

U kunt uw beveiligingsgegevens op elk gewenst moment bijwerken door u aan te melden bij account.microsoft.com.