Aanmelden
Deze pagina delen

Hoe u uw Xbox Live Gold-abonnement kunt opzeggen

Uw Xbox Live Gold-abonnement opzeggen Meld u aan op de pagina Abonnementen van uw Microsoft-account om uw abonnement op te zeggen.

Uw abonnement opzeggen aan het eind van de looptijd

U kunt uw Xbox Live Gold-abonnement aan het einde van de huidige looptijd opzeggen door de functie automatisch vernieuwen in uw Microsoft-account uit te schakelen.

Als u automatisch vernieuwen uitschakelt, kunt u Xbox Live Gold nog gebruiken tot het einde van de looptijd van uw abonnement. U ontvangt wel nog een factuur voor de huidige factuurperiode, maar daarna wordt uw abonnement niet meer vernieuwd.

Automatisch vernieuwen uitschakelen:

1. Meld u aan op de pagina Abonnementen  van uw Microsoft-account. U wordt wellicht gevraagd te bevestigen dat u de eigenaar van de account bent door een beveiligingscode in te voeren op de website. U ontvangt deze code via sms of e-mail. Wanneer u de beveiligingscode hebt ingevoerd en bevestigd, tikt of klikt u op Volgende.
  1. Selecteer Automatische betaling annuleren voor het abonnement dat u graag wilt opzeggen. (Als u geen optie te zien krijgt om de automatische betaling te annuleren, is automatisch vernieuwen reeds uitgeschakeld.)
  2. Als u automatisch vernieuwen uitschakelt, wordt u gevraagd de functies van het Xbox Live Gold-abonnement te bekijken waar u geen toegang meer toe zal hebben. Klik op Doorgaan als u dit nog steeds wilt uitschakelen.
  3. Stel "Automatisch vernieuwen" in op UIT en klik op Doorgaan.
  4. U wordt dan gevraagd waarom u uw abonnement opzegt. Kies de optie die het beste past bij de reden waarom u dit opzegt en klik op Terug naar je Xbox-account.

Opmerkingen

• Als u uw abonnement niet ziet, controleer dan of u bij de juiste account bent aangemeld.
  • Als u een abonnement voor uw kind probeert te beheren, dan moet u zich aanmelden met de account van uw kind om automatisch vernieuwen uit te schakelen.
  • Als u in de Verenigde Staten woont en het Xbox 360 Entertainment For All-plan (voorheen het "Xbox Live Gold-contract van 2 jaar") hebt en de termijn van twee jaar nog niet is verstreken, dan annuleert u het abonnement en wordt u een tarief voor vroegtijdige beëindiging en eventuele toepasselijke belasting aangerekend. Aan het einde van uw overeenkomst van twee jaar wordt uw account niet automatisch vernieuwd, aangezien automatisch vernieuwen niet is ingeschakeld. Als u uw Xbox 360 Entertainment For All-plan per ongeluk hebt opgezegd, neemt u contact op met Xbox Support voor hulp om uw lidmaatschap opnieuw te activeren.

Uw abonnement onmiddellijk opzeggen

Neem contact op met Xbox Support om uw abonnement onmiddellijk op te zeggen.

Belangrijk Als u onmiddellijk opzegt, zal u de rest van uw betaalde abonnementsperiode echter geen toegang meer hebben tot de Xbox Live-service.