Aanmelden
Deze pagina delen

Een bekabelde Xbox 360-controller aansluiten op uw pc

Overzicht

U kunt een bedrade Xbox 360 controller gebruiken bij een computer op Windows. Hoe u dat doet, leest u op deze pagina.

Onderwerpen

Uw controller aansluiten op Windows 10

Volg deze stappen om uw Xbox 360-controller te installeren op Windows 10:

1. Sluit de bekabelde Xbox 360-controller aan op een willekeurige USB 2.0- of 3.0-poort van de computer.
  2. Windows 10 installeert automatisch stuurprogramma's voor uw controller. Wanneer u de pop-upmelding ziet dat de stuurprogramma's zijn geïnstalleerd, kunt u uw controller gebruiken.
  3. Open een game of de Xbox-app en test uw controller door op een knop te drukken, aan een trekker te trekken of een stick op de controller te bewegen.

Opmerkingen

• Als uw bekabelde Xbox 360-controller niet wordt gedetecteerd door uw pc, probeer de controller dan aan te sluiten op een andere USB-poort en test dit opnieuw.
  • Als uw controller nog steeds niet goed werkt, controleer dan dat Windows 10 volledig is geüpdatet. Installeer eventuele updates en probeer het opnieuw.
  • Raadpleeg de documentatie van uw game voor informatie over hoe u de Xbox 360-controller kunt configureren voor een specifieke game.
  • Stuurprogramma's voor Xbox-controllers zijn inbegrepen in Windows 10, u hoeft dus geen andere software dan updates voor Windows 10 te downloaden of te installeren.

Neem contact op met Xbox Support als u nog steeds problemen of vragen hebt.

Uw controller aansluiten op Windows 8

Stap 1: Installeer de software van de Xbox 360-controller voor Windows op de computer

Opmerking U kunt de software voor de controller installeren op een pc met Windows 8 via Windows 7-compatibiliteitsmodus. Op dit moment is er nog geen versie van de software voor de Xbox 360-controller voor Windows 8.

Volg deze stappen:

1. Ga naar Xbox 360-controller voor Windows. Selecteer de versie van Windows 7 die overeenkomt met de processor op uw computer:
    • Windows 7 (alleen 32-bit)
    • Windows 7 (alleen 64-bit)
  2. Kies de taal van uw besturingssysteem in de vervolgkeuzelijst Taal.
  3. Klik op Downloaden.
  4. Selecteer Opslaan.
  5. Klik met de rechtermuisknop op het Installatieprogramma en selecteer Eigenschappen.
  6. Selecteer op het tabblad Compatibiliteit het vakje Dit programma in compatibiliteitsmodus uitvoeren voor en selecteer Windows 7 in de vervolgkeuzelijst.
  7. Klik op Toepassen en vervolgens op OK.
  8. Dubbelklik op het Installatieprogramma om het uit te voeren. Het Installatieprogramma Xbox 360 Accessoires installeert de nodige bestanden op de computer. Mogelijk wordt u gevraagd de computer opnieuw op te starten wanneer dit is voltooid.

Stap 2: Sluit de bekabelde Xbox 360-controller aan op uw computer

Sluit de bekabelde Xbox 360-controller aan op een willekeurige USB 2.0- of 3.0-poort van de computer.

Stap 3: Test de controller

1. Open het dialoogvenster Game Controllers.
    • Voor Windows 8

Typ joy.cpl op het Startscherm op uw computer. Klik daarna op joy.cpl in de zoekresultaten.

• Voor Windows 7

Klik op de computer op Start en voer vervolgens joy.cpl in het Zoekvak in.

2. Selecteer Xbox 360 controller en klik op Eigenschappen.
  3. Test uw bekabelde Xbox 360-controller door op een knop te drukken, aan een trekker te trekken of een stick op de controller te bewegen.
  4. Als uw controller niet wordt gedetecteerd door uw pc, probeer de controller dan aan te sluiten op een andere USB-poort en test dit opnieuw.

Raadpleeg de documentatie van uw game voor informatie over hoe u de Xbox 360-controller kunt configureren voor een specifieke game.

Opmerking Neem contact op met Xbox Support als u nog steeds problemen of vragen hebt.

Uw controller aansluiten op Windows 7

Stap 1: Installeer de software van de Xbox 360-controller voor Windows op de computer

U kunt de software van de Xbox 360-controller voor Windows op twee manieren installeren.

Installeren via de installatie-cd

Volg deze stappen om de software te installeren vanaf de installatie-cd die bij uw Xbox 360-controller werd geleverd:

1. Plaats de installatiedisc in het cd- of dvd-station van uw computer. Als het Installatieprogramma niet automatisch start, gaat u naar het cd- of dvd-station en voert u het Installatieprogramma uit.
    2. Klik op Installeren op het Installatiescherm. Het Installatieprogramma Xbox 360 Accessoires installeert de nodige bestanden op uw computer. Mogelijk wordt u gevraagd de computer opnieuw op te starten wanneer dit is voltooid.

Installeren door de software te downloaden

1. Ga naar Xbox 360-controller voor Windows. Selecteer de versie van Microsoft Windows op uw computer in de lijst Welk besturingssysteem gebruikt u.
    2. In het lijst Taal selecteert u de taal die overeenkomt met de instelling voor Land en taal van het besturingssysteem. Als uw instelling voor Land en taal bijvoorbeeld "Engels (Verenigde Staten)" is, dan zou u Engels (VS) selecteren in de lijst Taal.
    3. Klik op Downloaden.
    4. Selecteer Uitvoeren. Het Installatieprogramma Xbox 360 Accessoires installeert de nodige bestanden op de computer. Mogelijk wordt u gevraagd de computer opnieuw op te starten wanneer dit is voltooid.

Stap 2: Sluit de bekabelde Xbox 360-controller aan op uw computer

Sluit de bekabelde Xbox 360-controller aan op een willekeurige USB 2.0- of 3.0-poort van de computer.

Stap 3: Test de controller

1. Open het dialoogvenster Game Controllers.
      • Voor Windows 8

Typ joy.cpl op het Startscherm op uw computer. Klik daarna op joy.cpl in de zoekresultaten.

• Voor Windows 7

Klik op de computer op Start en voer vervolgens joy.cpl in het Zoekvak in.

2. Selecteer Xbox 360 controller en klik op Eigenschappen.
    3. Test uw bekabelde Xbox 360-controller door op een knop te drukken, aan een trekker te trekken of een stick op de controller te bewegen.
    4. Als uw controller niet wordt gedetecteerd door uw pc, probeer de controller dan aan te sluiten op een andere USB-poort en test dit opnieuw.

Raadpleeg de documentatie van uw game voor informatie over hoe u de Xbox 360-controller kunt configureren voor een specifieke game.

Opmerking Neem contact op met Xbox Support als u nog steeds problemen of vragen hebt.