Een bedrade Xbox 360 controller aansluiten op uw pc

Overzicht

U kunt een bedrade Xbox 360 controller gebruiken bij een computer op Windows. Hoe u dat doet, leest u op deze pagina.

Stap 1: Installeer de software van de Xbox 360 controller voor Windows op de computer

De software van de Xbox 360 controller voor Windows installeren op Windows 8

Voer deze stappen uit:

1. Selecteer de versie van Windows 7 die overeenstemt met de processor op uw computer in Xbox 360 controller voor Windows. (Op dit moment is er nog geen versie van de software voor de Xbox 360 controller voor Windows 8.)
    • Windows 7 (alleen 32-bit)
    • Windows 7 (alleen 64-bit)
  2. Kies de taal van uw besturingssysteem in de vervolgkeuzelijst Taal.
  3. Klik op Downloaden.
  4. Selecteer Opslaan.
  5. Klik met de rechtermuisknop op het Installatieprogramma en selecteer Eigenschappen.
  6. Selecteer op het tabblad Compatibiliteit het vakje Dit programma in compatibiliteitsmodus uitvoeren voor en selecteer Windows 7 in de vervolgkeuzelijst.
  7. Klik op Toepassen en vervolgens op OK.
  8. Dubbelklik op het Installatieprogramma om het uit te voeren. Het Installatieprogramma Xbox 360 Accessoires installeert de nodige bestanden op de computer. Mogelijk wordt u gevraagd de computer opnieuw op te starten.

De software van de Xbox 360 controller voor Windows installeren op Windows 7

• Gebruik de installatie-cd. Volg deze stappen om de software te installeren vanaf de installatie-cd die bij uw Xbox 360 controller werd geleverd:
    1. Plaats de installatieschijf in het cd- of dvd-station van uw computer.
      Als het Installatieprogramma niet automatisch start, gaat u naar het cd- of dvd-station en voert u het Installatieprogramma uit.
    2. Klik op Installeren op het Installatiescherm. Het Installatieprogramma Xbox 360 Accessoires installeert de nodige bestanden op uw computer. Mogelijk wordt u gevraagd de computer opnieuw op te starten.
  • Download en installeer de software. Voer deze stappen uit:
    1. Bij Xbox 360 controller voor Windows in de lijst Welk besturingssysteem gebruikt u selecteert u de versie van Windows die op uw computer draait.
    2. In het lijst Taal selecteert u de taal die overeenkomt met de instelling voor Land en taal van het besturingssysteem. Als uw instelling voor Land en taal bijvoorbeeld "Engels (Verenigde Staten)" is, dan zou u Engels (VS) selecteren in de lijst Taal.
    3. Klik op Downloaden.
    4. Selecteer Uitvoeren. Het Installatieprogramma Xbox 360 Accessoires installeert de nodige bestanden op de computer. Mogelijk wordt u gevraagd de computer opnieuw op te starten.

Stap 2: Sluit de Xbox 360 bedrade controller aan op uw computer

Sluit de bedrade Xbox 360 controller aan op een willekeurige USB 2.0-poort van de computer.

Stap 3: Test de controller

1. Open het dialoogvenster Game Controllers:

In Windows 8:

• Typ joy.cpl op het Startscherm op uw computer. Klik daarna op joy.cpl in de zoekresultaten.

In Windows 7:

• Klik op de computer op Start en voer vervolgens joy.cpl in het Zoekvak in.
  2. Selecteer Xbox 360 controller en klik op Eigenschappen.
  3. Test uw Xbox 360 bedrade controller door op een knop te drukken, aan een trekker te trekken of een stick op de controller te bewegen.
  4. Als de Xbox 360 controller met snoer niet wordt gedetecteerd door uw pc, probeer de controller dan aan te sluiten op een andere USB-aansluiting en test dit opnieuw.

Raadpleeg de documentatie van uw game voor informatie over hoe u de Xbox 360 controller kunt configureren voor een specifieke game.

Opmerking Als u problemen of vragen hebt, neemt u contact op met Xbox Support. Klik hiervoor op de koppeling "Contact opnemen" onder aan deze pagina.