Een controller aansluiten op de Xbox 360

Oplossingen

Meer informatie over hoe u een draadloze of bedrade controller op de Xbox 360-console aansluit.

Een draadloze Xbox controller aansluiten

1. Zet de console aan.
  2. Houd de Guide-knop op de controller ingedrukt tot de controller wordt ingeschakeld.
picture
  1. Druk even op de connect knop op de console.
Xbox 360 E-console
picture
Xbox 360 S-console Originele Xbox 360-console
picture picture
  1. Druk binnen 20 seconden even op de connect knop op de controller.
picture
  1. Wanneer de lampjes rond de aan/uit-knop op de console niet meer knipperen, is de controller aangesloten.

Op de Xbox 360 S-console is elke aangesloten controller aan een van de vier posities toegewezen. Elke positie komt overeen met een verlicht kwadrant rond de aan/uit-knop van de console en op de Guide-knop op de controller. Op de 360 E-console wijst een continu brandend groen lampje op de voorkant van de console erop dat de controller is aangesloten. Om te bepalen welke gamer aan welke positie van uw accessoire is gekoppeld, kijkt u naar de Ring of Light rond de Guide-knop op de controller.

picture picture
picture

Controleer de batterijen als de controller niet wordt ingeschakeld. Plaats nieuwe AA-batterijen en controleer of ze in de juiste richting in de batterijbehuizing zijn geplaatst.

U kunt ook de Xbox 360 Play & Charge-kit of de Xbox 360 Quick Charge-kit gebruiken om de controller in te schakelen. Meer informatie over Xbox controllers en opladers.

Voer dezelfde stappen nog eens uit als u meer controllers wilt aansluiten. U kunt maximaal vier controllers op de console aansluiten. Aan elke aangesloten controller is een specifieke positie toegewezen die overeenkomt met de verlichte delen rond de aan-/uitknop van de console en rond de Guide-knop in het midden van elke controller.

• Als u een draadloze controller wilt loskoppelen, houdt u de Guide-knop drie seconden ingedrukt en kiest u de optie om de controller uit te schakelen.
  • Als u de console uitschakelt, wordt de controller opnieuw aangesloten wanneer u de console de volgende keer inschakelt.
  • De controller kan maar op één console tegelijk worden aangesloten. U kunt de controller op een andere console aansluiten, maar dan gaat de verbinding met de eerder aangesloten console verloren.

Een bedrade Xbox controller aansluiten

picture

Sluit de bedrade Xbox 360 controller aan op een USB-poort van de Xbox 360-console. Er zijn twee USB-poorten aan de voorkant van de console. Trek aan de stekker, niet aan de kabel, als u de controller wilt loskoppelen.

picture

De kabel van de bedrade Xbox 360 controller heeft een inline release. De inline release op het snoer van de controller is een veiligheidsfunctie om te voorkomen dat de Xbox 360-console valt als aan het snoer wordt getrokken.

Problemen met draadloze controllers oplossen

Indien uw draadloze controller geen verbinding krijgt of als de verbinding met de console wordt verbroken, raadpleegt u Verbinding met Xbox 360 draadloze controller wordt verbroken of kan draadloze controller niet aansluiten.

Indien uw draadloze controller niet wordt ingeschakeld of de stroom wordt verbroken, probeert u de volgende oplossingen:

Oplossing 1: Vervang de batterijen

Plaats een nieuwe set AA alkaline batterijen in de Xbox 360 draadloze controller en probeer deze dan in te schakelen.

Oplossing 2: Probeer een andere oplaadbare batterij

Als u een andere Xbox 360 draadloze controller hebt, neemt u de oplaadbare batterij van die controller en sluit u die op uw controller aan. Probeer de controller aan te zetten.

Als de controller wel werkt met de andere oplaadbare batterij, is er waarschijnlijk iets mis met de oorspronkelijke oplaadbare batterij. Als uw controller nog onder de garantie valt, kunt u een vervangende oplaadbare batterij bestellen bij Xbox Support. Zie het onderdeel Help onderaan deze pagina voor meer informatie.

Als uw controller niet meer onder de garantie valt, koopt u een nieuwe accu in een winkel.

Oplossing 3: Probeer een oplaadbare batterij

Als u of iemand in uw omgeving een Xbox 360 oplaadbare batterij heeft, sluit u die aan op uw controller en probeert u de controller te gebruiken. Als uw controller met de oplaadbare batterij werkt, kunt u een nieuwe oplaadbare batterij kopen in een winkel of een vervangende oplaadbare batterij bestellen bij Xbox Support. Zie het onderdeel Help onderaan deze pagina voor meer informatie.

What are other users saying about these topics?

To see what other users are saying about these topics, or to ask your own questions, go to our Xbox Support Forums and view the following conversations:

Denk eraan dat de inhoud van de Xbox Support Forums alleen beschikbaar is in het Engels. Als u inhoud van de Xbox Support Forums naar een andere taal wilt vertalen, plakt u de URL in een online vertaalprogramma zoals Bing Translator.