Een controller aansluiten op de Xbox 360

Meer informatie over hoe u een draadloze of bedrade controller op de Xbox 360-console aansluit.

Een draadloze Xbox controller aansluiten

1. Zet de console aan.
  2. Houd de Guide-knop op de controller ingedrukt tot de controller wordt ingeschakeld.
picture
  1. Druk even op de connect knop op de console.
Xbox 360 E-console
picture
Xbox 360 S-console Originele Xbox 360-console
picture picture
  1. Druk binnen 20 seconden even op de connect knop op de controller.
picture
  1. De lampjes rond de aan/uit-knop van de console knipperen niet meer wanneer de controller verbinding maakt met de console.

Op de Xbox 360 S-console hebben aangesloten controllers een van de vier posities. Elke positie verschijnt als een verlicht kwadrant rond de aan/uit-knop van de console en op de Guide-knop op de controller.

Op de 360 E-console wijst een continu brandend groen lampje op de voorkant van de console erop dat de controller is aangesloten. Om de positie van een speler te zien, kijkt u naar de Ring of Light rond de Guide-knop op uw controller.

picture picture
picture

Controleer de batterijen als de controller niet wordt ingeschakeld. Plaats nieuwe AA-batterijen in de batterijbehuizing en controleer of ze in de juiste richting zijn geplaatst.

U kunt ook de Xbox 360 Play & Charge-kit of de Xbox 360 Quick Charge-kit gebruiken om de controller in te schakelen. Meer informatie over Xbox controllers en opladers.

Voer deze stappen nog eens uit als u meer controllers wilt aansluiten. U kunt maximaal vier controllers aansluiten. Elke aangesloten controller verschijnt als een verlicht deel rond de aan/uit-knop van de console en rond de Guide-knop in het midden van elke controller.

• Als u een draadloze controller wilt loskoppelen, houdt u de Guide-knop drie seconden ingedrukt en kiest u de optie om de controller uit te schakelen.
  • Als u de console uitschakelt, wordt de controller opnieuw aangesloten wanneer u de console de volgende keer inschakelt.
  • De controller kan op één console tegelijk worden aangesloten. U kunt de controller op een andere console aansluiten, maar dan verliest de console de verbinding met de eerder aangesloten console.

Een bedrade Xbox controller aansluiten

picture

Sluit de bekabelde Xbox 360-controller aan op een van de twee USB-poorten aan de voorkant van de Xbox 360-console. Trek aan de stekker, niet aan de kabel, als u de controller wilt loskoppelen.

picture

De kabel van de bekabelde Xbox 360-controller heeft een inline release. Als iemand aan de kabel trekt, beperkt de inline release de kans dat de Xbox 360-console valt.

Problemen met draadloze controllers oplossen

Indien uw draadloze controller geen verbinding kan maken of als de verbinding met de console wordt verbroken, raadpleegt u Verbinding met Xbox 360 draadloze controller wordt verbroken of kan draadloze controller niet aansluiten.

Indien uw draadloze controller niet wordt ingeschakeld of de stroom wordt verbroken, probeert u de volgende oplossingen:

Oplossing 1: Vervang de batterijen

Plaats een nieuwe set AA alkaline batterijen in de Xbox 360 draadloze controller en probeer deze dan in te schakelen.

Oplossing 2: Probeer een andere oplaadbare batterij

Als u een andere Xbox 360 draadloze controller hebt, neemt u de oplaadbare batterij van die controller en sluit u die op uw controller aan. Probeer de controller dan aan te zetten. Als de controller wel werkt met de andere oplaadbare batterij, is er waarschijnlijk iets mis met de oorspronkelijke oplaadbare batterij. Als uw controller nog onder de garantie valt, kunt u een vervangende oplaadbare batterij bestellen bij Xbox Support. Zie het onderdeel Contact onderaan op deze pagina voor meer informatie.

Als uw controller niet meer onder de garantie valt, koopt u een nieuwe oplaadbare batterij in een winkel.

Oplossing 3: Probeer een oplaadbare batterij

Als u of een vriend een Xbox 360 oplaadbare batterij heeft, sluit u die aan op uw controller. Als uw controller met de oplaadbare batterij werkt, kunt u een nieuwe oplaadbare batterij kopen in een winkel of een vervangende oplaadbare batterij bestellen bij Xbox Support. Zie het onderdeel Contact onderaan op deze pagina voor meer informatie.

Wat hebben andere gebruikers te zeggen over deze onderwerpen?

Om te zien wat andere gebruikers te zeggen hebben over deze onderwerpen, of om zelf vragen te stellen, gaat u naar onze Xbox Support Forums en bekijkt u het volgende gesprek:

Denk eraan dat de inhoud van de Xbox Support Forums alleen beschikbaar is in het Engels. Als u inhoud van de Xbox Support Forums naar een andere taal wilt vertalen, plakt u de URL in een online vertaalprogramma zoals Bing Translator.

Denk eraan dat de inhoud van de Xbox Support Forums alleen beschikbaar is in het Engels. Als u inhoud van de Xbox Support Forums naar een andere taal wilt vertalen, plakt u de URL in een online vertaalprogramma zoals Bing Translator.