Xbox 360-controllers, -hoofdtelefoons en draadloze accessoires

Probleemoplossing

De draadloze controller krijgt geen verbinding of de verbinding wordt regelmatig verbroken

Bekabelde controller werkt niet

Koppel de USB-aansluiting van de controller los en sluit deze opnieuw stevig aan op de aansluiting op de console.

Zie Een controller aansluiten op uw Xbox 360 voor meer informatie, inclusief tips om problemen op te lossen. Als het probleem nog niet is verholpen met deze informatie, moet uw controller worden vervangen.

De controller trilt niet

1. Druk op de Guide-knop op uw controller.
  2. Ga naar Instellingen en selecteer Voorkeuren.
  3. Selecteer Vibratie.
  4. Controleer of Vibratie inschakelen is geselecteerd.

Als uw controller nog steeds niet trilt, probeert u de consolesoftware te updaten.

De Xbox 360 Play & Charge-kit wordt niet opgeladen wanneer deze is aangesloten op een draadloze controller.

Dit kan een of meer redenen hebben:

• De batterij heeft de oplaadlimiet bereikt.
  • Er is een probleem met de oplaadkabel.
  • Er is een probleem met de batterij.

Probeer te bepalen welk onderdeel van het oplaadsysteem het probleem veroorzaakt.

Xbox 360 draadloze controller

Probeer nieuwe AA-batterijen te gebruiken of plaats een andere Xbox 360 oplaadbare batterij in de controller om te controleren of er iets mis is met de controller. Als de controller werkt met andere batterijen, is dit niet de oorzaak van het probleem.

Xbox 360 Play & Charge-kabel

Probeer een andere Play & Charge-kabel om de batterij op te laden. Als u de batterij kunt opladen met een andere kabel, is de oorspronkelijke kabel defect.

Xbox 360 oplaadbare batterij

• Maak de vier gouden contactpunten op het batterypack en op de draadloze controller schoon met behulp van een wattenstaafje en een beetje isopropylalcohol.
  • Probeer een ander Xbox 360 oplaadbare batterij op te laden met de oplaadkabel. Als u de andere batterij kunt opladen, is de oorspronkelijke batterij defect.

Wanneer u de oorzaak van het probleem hebt bepaald, kunt u het defecte onderdeel vervangen of omruilen.

Opmerking Oplaadbare batterijen zullen uiteindelijk verslijten. Hoe lang een oplaadbare batterij meegaat, hangt af van hoe vaak u de batterij gebruikt en hoe vaak u de batterij oplaadt. Als u de batterij vaak gebruikt, gaat deze minder lang mee dan wanneer u de batterij slechts af en toe gebruikt.

Bekabelde headset werkt niet

Koppel de headset los en sluit deze opnieuw stevig aan op de aansluiting van de controller.

Zie Problemen met bekabelde Xbox 360-headset oplossen als het probleem hiermee niet is opgelost.

Problemen met de draadloze hoofdtelefoon oplossen

Voor hulp met de draadloze headset, klikt u op uw type headset:

Een tekening van de Xbox 360 draadloze hoofdtelefoon
Een tekening van de Xbox 360 draadloze hoofdtelefoon met Bluetooth

Een draadloos accessoire kan niet worden aangesloten op een Windows-computer

Probeer het volgende:

• Controleer of het accessoire een officieel draadloos Xbox 360-accessoire is.
  • Vervang de batterijen of laad het draadloos apparaat op.
  • Verwijder draadloze 2.4 GHz-apparaten in de omgeving om te zien of deze interferentie veroorzaken.
  • Koppel alle draadloze apparaten los die op de computer zijn aangesloten.
  • Zorg dat de ontvanger is aangesloten op een bruikbare USB 2.0-poort (het lampje op de ontvanger brandt als de ontvanger is aangesloten).
  • Sluit de ontvanger weer aan:
    1. Sluit de Xbox 360 Wireless Gaming Receiver aan op uw computer.
    2. Installeer de software van de ontvanger, ofwel door te klikken op De software automatisch installeren wanneer dit wordt gevraagd of vanaf de installatie-cd.
    3. Sluit het draadloze Xbox 360-accessoire aan op de computer.

Problemen met andere Xbox-accessoires

Zie Informatie over Xbox 360-accessoires voor informatie over hoe u problemen met andere Xbox-accessoires, zoals de Xbox 360-chatpad, de Xbox 360 draadloze microfoon en de Xbox 360 Wireless Speed Wheel moet oplossen.

Garantie-informatie voor Xbox-accessoires

Voor garantie-informatie over accessoires voor de Xbox 360, zie Veelgestelde vragen over garantie en reparatie.

Een reparatie aanvragen