Fout 803C0008 treedt op wanneer u een video probeert af te spelen op uw Xbox 360-console.

Probleem

U krijgt het volgende foutbericht en foutcode te zien wanneer u een video op uw Xbox 360-console probeert af te spelen:

De licentie voor dit item ontbreekt, is verlopen of beschadigd of hoort niet bij het huidige profiel. Als je de licentie wilt herstellen, meld je dan aan bij Xbox Live met het profiel waarmee het item oorspronkelijk is gedownload en probeer het opnieuw.

803C0008

Deze fout treedt op omdat er geen bruikbare licentie beschikbaar is voor de video. De licentie kan ontbreken of vervallen of beschadigd zijn. Of de licentie hoort misschien niet bij het huidige profiel.

Oplossingen

Probeer een van de volgende oplossingen voor het probleem:

Oplossing 1: Gebruik dezelfde gamertag die u hebt gebruikt bij de aankoop van de content

1. Meld u aan op de console met de gamertag die u hebt gebruikt om de content te kopen.
  2. Probeer de content af te spelen of te gebruiken.
    Opmerking Als u onlangs content naar een nieuwe console hebt overgebracht, kunt u de content op de nieuwe console afspelen als u zich met dezelfde gamertag aanmeldt waarmee u de content hebt gekocht. Als u de overgebrachte content wilt gebruiken zonder u aan te melden op Xbox Live of met een andere gamertag, moet u de contentlicenties naar de nieuwe console overbrengen. Zie Xbox 360 Digital Rights Management voor meer informatie hierover.

Oplossing 2: Verwijder de content en download ze opnieuw

Als uw console is gerepareerd of als u de licentie met het speciale programma hebt overgebracht naar een andere console, zijn de lokaal opgeslagen licenties misschien verouderd. U moet de content opnieuw downloaden om de lokaal opgeslagen licenties te vernieuwen.

1. Meld u op de console aan bij Xbox Live met de gamertag die u hebt gebruikt toen u de content de eerste keer kocht.
  2. Ga naar Settings en selecteer System.
  3. Selecteer Storage en selecteer daarna de locatie van het item (bijvoorbeeld Hard Drive).
  4. Selecteer Games & Apps, zoek en selecteer de game.
  5. Selecteer het item waarmee u problemen hebt en selecteer daarna Delete.
  6. Ga terug naar Xbox Home.
  7. Ga naar settings en selecteer Account.
  8. Selecteer Download History.
  9. Selecteer het item waarmee u problemen hebt en selecteer daarna Download Again.