Kinect instellen op Xbox 360

Kinect voor Xbox 360 instellen

De Kinect-sensor plaatsen

Kinect plaatsen
Ga zo voor de Kinect staan dat uw volledige lichaam in beeld is
  • Plaats de sensor dicht bij de rand op een vlak en stabiel oppervlak.
  • De sensor werkt het best als deze 0,6 tot 1,8 meter boven de vloer wordt geplaatst. In het ideale geval staat de sensor minder dan 15 cm boven of onder uw tv.
  • Plaats de sensor niet in direct zonlicht of op minder dan 0,3 meter van de luidsprekers.
  • De sensor stelt zichzelf automatisch bij; doe dit niet handmatig.
  • Zorg dat de sensor niet valt.

Opmerking Probeer in kleine ruimten de sensor te plaatsen op een afstand zo dicht mogelijk bij 1,8 meter.

De speelruimte voorbereiden

Speelruimte voorbereiden
Ga zo voor de Kinect staan dat uw volledige lichaam in beeld is
  • De ruimte tussen de sensor en de spelers moet leeg zijn.
  • Eén speler: houd een afstand aan van 1,8 meter.
  • Twee spelers: houd een afstand aan van 2,4 meter.
  • Zorg dat de speelruimte ten minste 1,8 meter breed is, en niet breder of langer dan 3,6 meter.
  • Zorg dat de ruimte helder en gelijkmatig is verlicht.

De kabels aansluiten

• Xbox 360 E-console
Een hand sluit de Kinect-sensorkabel aan op de achterkant van een Xbox 360 E-console.
    • Koppel de voedingskabels los die op de Kinect-sensorkabel zijn aangesloten. De Xbox 360 E-console voorziet de Kinect-sensor rechtstreeks van stroom.
    • Steek de sensorkabel in de AUX-poort aan de achterkant van de console.
  • Xbox 360 S-console
Een hand sluit de Kinect-sensorkabel aan op de achterkant van een Xbox 360 S-console.
    • Koppel de voedingskabels los die op de Kinect-sensorkabel zijn aangesloten. De Xbox 360 S-console voorziet de Kinect-sensor rechtstreeks van stroom.
    • Steek de sensorkabel in de AUX-poort aan de achterkant van de console.
  • Originele Xbox 360-console
Pijlen benadrukken de aansluitpunten voor een Kinect-sensor op een originele Xbox 360-console en voor een draadloze adapter op de console.
    • Steek het ene uiteinde van de kabel in een USB-poort aan de achterkant van de console, en steek het andere uiteinde in een stopcontact.
    • Als u een draadloze netwerkadapter hebt, sluit u deze aan op de USB-poort aan de voorkant van de console met behulp van de meegeleverde USB-verlengkabel.
    • Sluit alle USB-accessoires aan op de USB-poorten aan de voorkant van de console.

Opmerking Als u een Kinect-sensor met een Xbox 360 E-console of met een Xbox 360 S-console hebt gekocht, moet u een voedings-/USB-kabel aanschaffen om de sensor aan te sluiten op een originele Xbox 360-console. Accessoires en vervangende onderdelen voor Kinect voor Xbox 360.

Consolesoftware bijwerken

Voordat u Kinect voor de eerste keer gebruikt, moet u mogelijk de consolesoftware bijwerken. Als u deze stap niet uitvoert, wordt mogelijk een van de volgende berichten weergegeven:

Update Required: Insert the disc that came with the device.

Update Required: A system update is required to use Kinect.

Een scherm voor instellingen van Xbox wordt weergegeven op een tv, terwijl een disc in de disc-lade van een Xbox-console naast de tv wordt geplaatst.
De consolesoftware bijwerken voor Kinect
  • Verbinding maken met Xbox Live (aanmelden met een Xbox Live-gamertag).
  • Plaats een Kinect-gameschijf en volg de instructies op het scherm om de consolesoftware bij te werken.
  • Zie Een nieuwe Xbox 360-update ophalen voor andere manieren om uw consolesoftware bij te werken.

Hulp nodig?

Kinect voor het eerst gebruiken

Nadat uw consolesoftware is bijgewerkt, volgt u de stappen op het scherm om u vertrouwd te maken met Kinect.

Een afbeelding toont het begin van de instructievideo om Kinect in te stellen, met de tekst 'Welkom bij Kinect-id' en 'Identificeren. Kijk naar het scherm.'
Hoe verschijnt Kinect op uw Xbox 360-console

Als de Kinect-sensor actief is, verschijnt er in de rechterbenedenhoek van het Dashboard een venster. Als u uzelf ziet in dit venster, kunt u communiceren met Kinect.

Een voorbeeld van het scherm Xbox Home waarop rechtsonder een klein venster wordt weergegeven waarin u ziet wat Kinect ziet.