De Xbox 360 draadloze hoofdtelefoon instellen en gebruiken

Overzicht

In dit artikel wordt beschreven hoe u de Xbox 360 draadloze hoofdtelefoon op uw Xbox 360-console kunt instellen en gebruiken.

Opmerking Uw Xbox 360 draadloze hoofdtelefoon is uitsluitend bedoeld voor gebruik met het Xbox 360 videogame and entertainment systeem. U kunt een draadloze hoofdtelefoon gebruiken bij de originele Xbox 360-console of de Xbox 360 S-console.

Op deze pagina

Over de Xbox 360 draadloze hoofdtelefoon

Een illustratie van de Xbox 360 draadloze hoofdtelefoon met aanduidingen voor de knoppen en onderdelen.

Met de Xbox 360 draadloze hoofdtelefoon kunt u chatten met vrienden op Xbox Live.

Xbox Live biedt verschillende manieren om te chatten:

• Privéchatten met vrienden
  • Chatten tijdens multiplayergames
  • Chatten met iedereen die deelneemt aan uw Xbox Live-party
  • Chatten via video (meer informatie over videochatten vindt u in Video Kinect op Xbox 360)

Uw draadloze hoofdtelefoon opladen en aansluiten

Stap 1: laad uw hoofdtelefoon op

Opmerking Laad de draadloze hoofdtelefoon een nacht lang op voor u deze voor het eerst gebruikt.

Opladen met een USB-oplaadkabel

Een Xbox 360 draadloze hoofdtelefoon met de laadkabel aangesloten.
  1. Sluit het ene uiteinde van de oplaadkabel van de hoofdtelefoon aan op uw draadloze hoofdtelefoon.
  2. Steek het andere uiteinde van de oplaadkabel in een USB-poort op de Xbox 360-console. Er zijn twee USB-poorten aan de voorkant van de console, achter de ovale opening.
  3. Schakel de console in om de hoofdtelefoon op te laden.

Opladen met een voedingsadapter

1. Sluit de voedingsadapter aan op een stopcontact.
  2. Sluit het andere uiteinde aan op de draadloze hoofdtelefoon.

Opmerking Als uw hoofdtelefoon draadloos verbonden is met een console, zal de verbinding worden verbroken wanneer u de hoofdtelefoon op de voedingsadapter aansluit.

Tijdens het opladen knipperen de lampjes op de draadloze hoofdtelefoon één voor één en gaan dan uit. Wanneer de draadloze hoofdtelefoon volledig is opgeladen, knipperen de vier lampjes tegelijk.

Opmerkingen

• Voor het eerste gebruik is het een goed idee om de Xbox 360 draadloze hoofdtelefoon gedurende de nacht te laten opladen om er zeker van te zijn dat de batterij volledig is opgeladen. Het is mogelijk dat de vier lampjes op de hoofdtelefoon niet meteen gaan branden.
  • Als uw draadloze hoofdtelefoon draadloos verbonden is met een Xbox 360-console, zal de verbinding worden verbroken wanneer u de hoofdtelefoon op de voedingsadapter aansluit.
  • Uw draadloze hoofdtelefoon werkt niet wanneer deze is aangesloten op de voedingsadapter.
  • De vier lampjes op de hoofdtelefoon branden soms niet direct wanneer u de draadloze hoofdtelefoon lange tijd niet hebt gebruikt.
  • De draadloze hoofdtelefoon kan warm worden tijdens het opladen.

Als de batterij van de hoofdtelefoon bijna leeg is, piept de hoofdtelefoon:

• Twee piepjes betekent dat de batterij nog 30 minuten meegaat.
  • Drie piepjes betekent dat de batterij nog 5 minuten meegaat.

Stap 2: sluit uw draadloze hoofdtelefoon aan op een console

1. Schakel de console en draadloze hoofdtelefoon in.
Een pijl wijst naar de aan/uit-knop op de Xbox 360 draadloze hoofdtelefoon.
  1. Druk even op de connect knop op de console.
Vingers wijzen naar de verbindingsknop op een originele Xbox 360-, Xbox 360 S- en Xbox 360 E-console.
  1. Houd binnen 20 seconden de verbindingsknop op de achterkant van de draadloze hoofdtelefoon gedurende 2 seconden ingedrukt.
Een vinger wijst naar de verbindingsknop aan de achterkant van de draadloze hoofdtelefoon.

De hoofdtelefoon maakt verbinding met de console en de controller.

Op een Xbox 360 S-console is elke aangesloten controller aan een van de vier posities op de Ring of Light toegewezen. Op een Xbox 360 E-console kunt u de positie van de controller bepalen door te kijken naar de Ring of Light rond de Guide-knop  op de controller. Aan elke controller kan een hoofdtelefoon worden toegewezen. In beide afbeeldingen zijn een controller en een draadloze hoofdtelefoon aangesloten als speler 1 (positie 1).

Een Xbox 360-controller en een draadloze hoofdtelefoon voor een Xbox 360 S-console. Een Xbox 360-controller en een draadloze hoofdtelefoon voor een Xbox 360 E-console.

De Xbox 360 draadloze hoofdtelefoon werkt tot een afstand van 9 meter van de console.

De draadloze hoofdtelefoon gebruiken

In- of uitschakelen: druk op de aan/uit-knop op de hoofdtelefoon.

Een pijl wijst naar de aan/uit-knop op de Xbox 360 draadloze hoofdtelefoon.

Automatisch uitschakelen:

• De draadloze hoofdtelefoon wordt uitgeschakeld wanneer deze 2 minuten niet wordt gebruikt.
  • Wanneer u de console uitschakelt, wordt de draadloze hoofdtelefoon ook uitgeschakeld.

De knoppen voor het volume en voor dempen (Mute) bevinden zich op de voorkant van de hoofdtelefoon.

Dempen: houd de aan/uit-knop ingedrukt.
Volume aanpassen: Druk op de knop + of -.

Waarschuwing Langdurige blootstelling aan hoge volumes kan tot tijdelijke of permanente gehoorschade leiden.

De hoofdtelefoon op een andere controller aansluiten

Een vinger wijst naar de verbindingsknop aan de achterkant van de draadloze hoofdtelefoon.

Als er meerdere controllers op uw console zijn aangesloten, kunt u de draadloze hoofdtelefoon aan een andere controller toewijzen. Druk hiervoor gewoon op de verbindingsknop op de draadloze hoofdtelefoon tot het opgelichte gedeelte op de Guide-knop  op uw controller overeenkomt met het lampje.

Tips voor multiplayerconfiguratie

• U kunt maximaal vier draadloze hoofdtelefoons tegelijk op een console aansluiten.
  • Als u meerdere controllers en draadloze hoofdtelefoons wilt aansluiten, sluit u eerst de draadloze hoofdtelefoon aan en daarna de bijbehorende controller.
  • Een bekabelde hoofdtelefoon heeft voorrang op een draadloze hoofdtelefoon.
  • Een draadloze hoofdtelefoon kan niet worden gekoppeld aan een controller waarop al een hoofdtelefoon met snoer is aangesloten.
  • Als u in plaats daarvan een draadloze hoofdtelefoon wilt gebruiken, koppelt u de hoofdtelefoon met snoer los en herhaalt u de verbindingsstappen voor de draadloze hoofdtelefoon.

Probleemoplossing

Hieronder staan een aantal algemene problemen en oplossingen.

De hoofdtelefoon laadt niet op of kan niet worden aangezet.

Probeer het volgende:

1. Laad de hoofdtelefoon volledig op.
    • Tijdens het laden knipperen de lampjes op de microfoon herhaaldelijk in volgorde, 1-2-3-4. Wanneer de hoofdtelefoon volledig is opgeladen, knipperen de vier lampjes tegelijk.
    • Laad de hoofdtelefoon een hele nacht of gedurende minimaal 6 uur op om er zeker van te zijn dat de batterij volledig is opgeladen.
    • Als u een voedingsadapter gebruikt om de hoofdtelefoon op te laden, probeert u een andere voedingsadapter of stopcontact te gebruiken dan wat u nu gebruikt.
    • Als u de USB-kabel gebruikt om de hoofdtelefoon op te laden, probeert u een andere USB-poort of een andere USB-kabel te gebruiken dan wat u nu gebruikt.
  2. Zorg ervoor dat de hoofdtelefoon op kamertemperatuur is. Als de hoofdtelefoon te warm of te koud is wanneer u deze probeert op te laden, knipperen de eerste twee lampjes op de microfoon herhaaldelijk in de volgorde 1-1-2.
    1. Koppel de draadloze hoofdtelefoon los van de voedingsadapter of USB-kabel, zodat het opladen stopt.
    2. Wacht tot de draadloze hoofdtelefoon op kamertemperatuur is en sluit hem daarna aan op een voedingsadapter of USB-kabel en controleer of de hoofdtelefoon begint op te laden.
Ik hoor ongewenste geluiden of vervorming.

Zet het volume van de tv en hoofdtelefoon lager.

Voice Chat werkt niet.

Probeer het volgende:

• Schakel de functie Dempen uit. Druk kort op de aan/uit-knop. Twee pieptonen bevestigen dat u de dempinstelling hebt gewijzigd.
  • Controleer de communicatie-instellingen. Zie Chatten op Xbox Live op de Xbox 360-console.
  • Sluit de hoofdtelefoon weer aan.

U kunt iemand in een online game of party niet horen of geen verbinding met hem of haar krijgen.

Zie Problemen met chatten op Xbox Live oplossen op Xbox 360.

De verbinding met de draadloze hoofdtelefoon wordt regelmatig verbroken of de hoofdtelefoon werkt alleen in de buurt van de console.

Probeer het volgende:

• Werk de consolesoftware bij.
  • Blijf dichtbij de console.
  • Laad de hoofdtelefoon volledig op.
  • Plaats de console of hoofdtelefoon niet te dicht bij grote metalen objecten.
  • Verwijder rommel rond de console.
  • Richt de console zo dat de voorkant naar de draadloze hoofdtelefoon is gericht.
  • Verwijder draadloze 2.4 GHz-apparaten in de omgeving om te zien of deze interferentie veroorzaken.
  • Sluit de hoofdtelefoon weer aan.
Ik kan de hoofdtelefoon niet op een specifieke controller aansluiten

Probeer het volgende:

1. Koppel alle bedrade hoofdtelefoons los van de console.
  2. Druk even op de connect knop op de draadloze hoofdtelefoon. Er branden lampjes op de draadloze hoofdtelefoon en op de controller wanneer ze met elkaar zijn verbonden. Als de hoofdtelefoon verbinding heeft met de verkeerde positie op de controller, drukt u nogmaals op de connect knop om naar de volgende beschikbare positie te schakelen.

Probeer deze oplossing als uw hoofdtelefoon nog steeds geen verbinding maakt:

1. Koppel alle andere accessoires los van de console en sluit ze weer aan.
  2. Schakel alle draadloze controllers uit:
    1. Houd de Guide-knop  op de controller 3 seconden ingedrukt.
    2. Bevestig dat u alleen de controller wilt uitschakelen.
  3. Druk op de aan/uit-knop op de draadloze hoofdtelefoon.
  4. Druk op de Connect-knop op de console.
  5. Druk op de Connect-knop op de draadloze hoofdtelefoon. De lampjes rond de aan/uit-knop op de console draaien en knipperen eenmaal. De positie die blijft branden is de positie van de draadloze hoofdtelefoon.
  6. Druk nogmaals op de verbindingsknop als u wilt testen of de draadloze hoofdtelefoon verbinding maakt met de andere posities. De draadloze hoofdtelefoon maakt verbinding met de volgende positie.

Als de draadloze hoofdtelefoon geen verbinding maakt met de console, is de hoofdtelefoon misschien defect. U kunt een vervangende hoofdtelefoon bestellen bij Apparaatondersteuning (aanmelden met uw Microsoft-account). Productregistratie is wellicht vereist.

Test de controllers

Als een draadloze hoofdtelefoon verbinding kan maken met de console wanneer geen controllers op de console zijn aangesloten, ligt het probleem bij een van de controllers. Ga als volgt te werk om na te gaan welke controller het probleem veroorzaakt:

1. Als u een draadloze controller gebruikt, drukt u op de Guide-knop  om de controller aan te zetten. Als u een bekabelde controller gebruikt, sluit u de controller aan op de eerste positie van de console.

Opmerking Als u een bekabelde controller gebruikt, sluit u de controller aan op de eerste positie van de console.

2. Druk op de Connect-knop op de controller.
  3. Druk op de draadloze hoofdtelefoon op de verbindingsknop tot het opgelichte gedeelte op de Guide-knop  op de controller overeenkomt met dat op de draadloze hoofdtelefoon. Ga verder met de volgende stap als dit is gelukt. Als dit niet is gelukt, is de controller misschien defect. Probeer een andere controller.
  4. Sluit een tweede controller aan op de tweede positie op de console. Laat de eerste controller aangesloten op de eerste positie van de console.
  5. Druk op de verbindingsknop van de draadloze hoofdtelefoon tot het nummer dat oplicht op de draadloze hoofdtelefoon overeenkomt met de positie die oplicht op de Guide-knop op de tweede controller.

Als dit is gelukt, herhaalt u deze stappen voor elke volgende controller. U kunt maximaal vier controllers aansluiten.

Als u vaststelt dat een controller defect is, kunt u een vervangende controller bestellen bij Apparaatondersteuning (aanmelden met uw Microsoft-account). Productregistratie is wellicht vereist.