Kinect-spraakherkenning en chatten op Xbox 360

Overzicht

Met Kinect-spraakherkenning kunt u de Xbox 360-console bedienen met spraakopdrachten.

Kinect-spraakherkenning

Informatie over spraakherkenning

Het microfoonpictogram betekent dat u kunt spreken om te communiceren met Kinect.

Zeg eerst "Xbox", en lees dan een van de opties op het scherm voor.

Ondersteunde landen

Met Kinect kunt u de Xbox 360-console bedienen met uw stem.

Spraakherkenning wordt ondersteund in de volgende landen en talen:

Land Taal
Australië Engels
Brazilië Portugees
Canada Engels
Canada Frans
Frankrijk Frans
Duitsland Duits
Ierland Engels
Italië Italiaans
Japan Japans
Mexico Spaans
Nieuw-Zeeland Engels
Spanje Spaans
Zwitserland Frans
Zwitserland Duits
Verenigd Koninkrijk Engels
Verenigde Staten Engels

Kijk hier voor updates op ondersteuning voor spraakherkenning in meer landen.

Opmerking Bing Voice Search wordt ondersteund in de volgende landen en talen:

Land Taal
Australië Engels
Canada Engels
Duitsland Duits
Ierland Engels
Nieuw-Zeeland Engels
Spanje Spaans
Zwitserland Frans
Zwitserland Duits
Verenigd Koninkrijk Engels
Verenigde Staten Engels

Schermteksten verschijnen in de taal die is ingesteld voor uw Xbox Live-account of op uw Xbox 360-console.

Uw taal en landinstelling zoeken

1. Druk op de controller op de Guide-knop, ga naar Settings en selecteer System Settings.
  2. Selecteer Console Settings en daarna Language and Locale.

Opmerking Wanneer u verbonden bent met Xbox Live, gebruikt Kinect de taal van uw Xbox Live-account.

Hoe u de taal van uw console en uw Xbox Live-account wijzigt

Aan de slag

Meld u, voordat u aan de slag gaat, aan bij Xbox Live om te controleren of de consolesoftware is bijgewerkt.

Voor een optimaal resultaat hebt u het volgende nodig:

Sensor klaar voor actie

Als het lampje op de sensor groen is, is de sensor verbonden en klaar voor actie.

Zorg dat de spraakherkenning is ingeschakeld. Leer hoe.

Juiste plaatsing van de sensor

• Plaats uw sensor op ten minste 0,3 meter afstand van een luidspreker. Bij hogere tv-volumes moet u wellicht 0,9 meter of meer afstand aanhouden tussen de sensor en een luidspreker.
  • Plaats de sensor niet in direct zonlicht.
  • Plaats de sensor niet op de console, een ander elektronisch apparaat of iets wat vibreert.

Minimaal achtergrondgeluid.

• Probeer geluiden van buiten of omgevingsgeluiden te elimineren.
  • Houd uw sensor uit de buurt van geluiden zoals van de wind, een ventilator of luchtafvoer.

Duidelijkheid

Spreek duidelijk en met een natuurlijke stem.

In de volgende omstandigheden wordt u aanbevolen om de audiotuner uit te voeren:

• Spraakopdrachten worden niet goed door Kinect gehoord.
  • Tijdens het chatten bent u niet goed te horen.
  • De spraakbediening van Kinect wordt geactiveerd wanneer u dat niet wilt.
  • U hebt Kinect verplaatst.
  • U hebt de locatie van de luidsprekers of het aantal luidsprekers gewijzigd.

De Kinect-audiotuner starten

Gebruik de Kinect-audiotuner om het geluid aan te passen aan uw speelruimte. Gebruik de audiotuner als u Kinect hebt verplaatst, als u luidsprekers hebt toegevoegd of als u een van de volgende problemen hebt:

• Kinect-spraakopdrachten werken niet zoals verwacht.
  • Andere gamers kunnen u niet horen.
  • Andere spelers horen een echo als u deelneemt aan een game of chatsessie.

Controleer voordat u begint of er geen bedrade hoofdtelefoon is aangesloten op een van de controllers.

1. Druk op de Guide-knop.
  1. Ga naar Settings en selecteer Kinect Tuner.
  2. Selecteer Audio en volg de instructies op het scherm.

Informatie over hoe u kunt chatten met vrienden vindt u in Chatten en communiceren via Xbox Live.