Overzicht Xbox 360 universele afstandsbediening

Overzicht

Een illustratie van de Xbox 360 universele afstandsbediening

Met de Xbox 360 universele afstandsbediening kunt u dvd´s en cd´s afspelen op uw tv en Xbox 360, en Windows Media Center en het Xbox Dashboard besturen.

De Xbox 360 universele afstandsbediening instellen

De batterijen plaatsen

Volg deze stappen om de batterijen in uw Xbox 360 universele afstandsbediening te plaatsen:

1. Verwijder de batterijklep van de afstandsbediening.
  2. Plaats twee nieuwe AA-batterijen (LR6) volgens de aanwijzingen op de onderkant van de batterijklep op de afstandsbediening. Voor de beste prestaties kunt u beter geen oplaadbare AA-batterijen gebruiken.
  3. Plaats de batterijklep terug op de afstandsbediening.

De Xbox 360 universele afstandsbediening voor een tv programmeren

Voor u de Xbox 360 universele afstandsbediening met een tv kunt gebruiken, moet u de afstandsbediening programmeren voor gebruik met het specifieke merk van de tv die u gebruikt. U kunt de tv-code handmatig invoeren of u kunt scannen om de tv-code te zoeken.

In de handleiding bij de Xbox 360 universele afstandsbediening staat een lijst met codes voor tal van populaire tv-toestellen. Ga naar de pagina Xbox 360 media-afstandsbediening (nieuw) voor een actuele lijst met codes voor tv-bibliotheken.

Opmerking Wanneer u de Xbox 360 universele afstandsbediening programmeert, wordt het scherm van de afstandsbediening na 30 seconden inactiviteit gesloten. Druk op een willekeurige knop, behalve de knoppen 0 tot en met 9, CH+ of CH– om terug te keren naar de oorspronkelijke instellingen van de afstandsbediening.

Volg deze stappen om handmatig een tv-code in te voeren:

1. Zet de tv aan en richt de afstandsbediening naar de tv.
  2. Houd de TV-knop en de OK-knop tegelijk twee seconden lang ingedrukt. Alle knoppen op de afstandsbediening blijven twee seconden branden. Daarna blijven alleen de cijferknoppen van de tv (1 tot 12) branden.
  3. Voer de code voor de tv in.
  4. Druk opnieuw op de knop TV om de code op te slaan en af te sluiten.

Alle knoppen op de afstandsbediening knipperen drie keer om uw keuze te bevestigen.

Volg deze stappen om de tv-code te zoeken:

1. Zet de tv aan en richt de afstandsbediening naar de tv.
  2. Houd de TV-knop en de OK-knop tegelijk twee seconden lang ingedrukt. Alle knoppen op de afstandsbediening blijven twee seconden branden. Daarna blijven alleen de cijferknoppen van de tv (1 tot 12) branden.
  3. Druk op de knop CH+ of CH- om een reeks uitschakelopdrachten naar de tv te versturen. Blijf op de knop CH+ of CH- drukken tot de tv wordt uitgeschakeld.
    Opmerking Voorzie voldoende tijd zodat de tv de opdracht kan beantwoorden en kan worden uitgeschakeld nadat u op elke knop hebt gedrukt. Sommige tv-toestellen doen er langer over om te reageren op opdrachten om uit te schakelen dan andere tv-toestellen.
  4. Druk op de knop TV om de code op te slaan en af te sluiten.

Alle knoppen op de afstandsbediening knipperen drie keer om de code te bevestigen.

Opmerking Als de afstandsbediening niet naar behoren werkt nadat u de tv-code hebt ingesteld, probeert u een andere code van dezelfde tv-fabrikant of zoekt u naar een andere code.

U kunt de Xbox 360 universele afstandsbediening gebruiken met de Xbox 360-console, een tv of een computer met Windows XP Media Center. U kunt de Xbox 360 universele afstandsbediening niet gebruiken met videorecorders, dvd-recorders, dvd-spelers of andere geluidsapparatuur.

Ga naar de pagina Xbox 360 media-afstandsbediening (nieuw) om een code te zoeken waarmee u de tv kunt bedienen met de Xbox 360 universele afstandsbediening.

Een tv-code invoeren

U kunt de code opzoeken op onze website en de code vervolgens invoeren met uw afstandsbediening.

1. Schakel uw tv aan en houd de afstandsbediening naar de tv gericht.
  2. Houd de knoppen TV en OK twee seconden lang gelijktijdig ingedrukt. Twee seconden lang gaan alle knoppen op de afstandsbediening gaan branden, daarna blijven alleen de cijferknoppen voor tv branden.
  3. Voer de code voor uw tv in.
  4. Druk opnieuw op de knop TV om de code op te slaan en af te sluiten. Alle knoppen op de afstandsbediening knipperen drie keer om uw keuze te bevestigen.

Scannen naar een tv-code

U kunt een aantal codes van de afstandsbediening naar uw tv sturen om de juiste code voor uw tv te zoeken, als u die niet kent.

1. Schakel uw tv aan en houd de afstandsbediening naar de tv gericht.
  2. Houd de knoppen TV en OK twee seconden lang gelijktijdig ingedrukt. Twee seconden lang gaan alle knoppen op de afstandsbediening branden, daarna blijven alleen de cijferknoppen voor tv branden.
  3. Druk op de knop Channel Up/Down om een reeks uitschakelopdrachten naar uw tv te versturen. Herhaal dit tot de tv wordt uitgeschakeld.
    Opmerking Voorzie voldoende tijd zodat de tv de opdracht kan beantwoorden en kan worden uitgeschakeld nadat u op de knop Channel Up/Down hebt gedrukt. Sommige tv-toestellen doen er langer over om te reageren op de opdracht om uit te schakelen dan andere tv-toestellen.
  4. Druk op de knop TV om de code op te slaan en af te sluiten. Alle knoppen op de afstandsbediening knipperen drie keer om de code te bevestigen.

Opmerkingen

• Als u een tv-code hebt ingesteld maar de afstandsbediening niet naar behoren werkt, voert u een andere code van de fabrikant van uw tv in of voert u een scan uit om deze code te verkrijgen. Als uw wilt zoeken naar een andere code nadat de tv is uitgeschakeld in stap 3, schakelt u de tv aan en blijft u op de knop Channel Up/Down drukken voor andere codes voor u verder gaat met stap 4.
  • De universele afstandsbediening werkt alleen met tv's en de Xbox 360-console. Ze werkt niet met videorecorders, digitale videorecorders, dvd-spelers of geluidsapparatuur.

De universele afstandsbediening gebruiken

Uw afstandsbediening werkt zoals de afstandsbediening van een tv. Ze omvat knoppen om uw Xbox 360-console te bedienen en een knop waarmee u onmiddellijk toegang krijgt tot Windows Media Center via een aangesloten pc.

Controllerknoppen

Met de Xbox Guide-knop op uw afstandsbediening hebt u de Xbox 360-beleving binnen handbereik. Gebruik deze knop en de knoppen A , B , X , Y en OK om de Xbox Guide en het Xbox Dashboard op uw Xbox 360-console te bedienen, precies alsof u de controller zou gebruiken.

Startknop Windows Media Center

Met de Startknop Windows Media Center krijgt u via uw Xbox 360-console toegang tot een aangesloten pc met Windows Media Center. Als het gebruik van Windows Media Center op de Xbox 360-console is ingesteld, drukt u op deze knop om Windows Media Center te starten. Als het gebruik van Windows Media Center op de Xbox 360-console niet is ingesteld, wordt de installatiewizard van Windows Media Center opgestart wanneer u op deze knop drukt.

Met de knop Windows Media Center kunt u de console ook aanzetten als deze uitgeschakeld is.

Tv-modus

Om de universele afstandsbediening te gebruiken voor uw tv, drukt u eerst op de tv-knop voor de andere knoppen om de tv te bedienen. In tv-modus vertonen de knoppen op de afstandsbediening pas een gloed wanneer u erop drukt.