Zittend Kinect-gebaren gebruiken

Beste praktijken

Bij de meeste Kinect-games moet u staande spelen. U kunt wel het Xbox Dashboard bedienen via gebaren terwijl u zit. Leer hoe u Kinect gebruikt met het Xbox Dashboard.

Problemen met zittend gebaren oplossen

De recentste consolesoftware omvat de volgende verbeteringen om uw handen beter te traceren terwijl u zit. Als Kinect moeite heeft met het traceren van uw gebaren, probeert u de onderstaande tips.

Zit rechtop

Zit rechtop en recht kijk voor u uit, zodat Kinect uw handen, schouders en hoofd kan zien. Houd uw handpalmen naar de sensor gericht terwijl u gebaren maakt.

Als u in een diepe stoel of een stoel met een hoge rugleuning zit, kan Kinect moeite hebben om een onderscheid te maken tussen de stoel en uw armen en schouders. Rechtop zitten in uw stoel en recht voor u uit kijken zou de tracering moeten verbeteren.

Houd de speelruimte vrij

Zorg ervoor dat er geen voorwerpen tussen u en de sensor staan. Als er bijvoorbeeld een voetenbankje of tafel met voorwerpen erop tussen u en de sensor staat, kan dit verhinderen dat Kinect u ziet.

Plaats de sensor zo goed mogelijk

Zorg ervoor dat de Kinect-sensor 1,8 tot 2,4 m van u af is geplaatst.

Plaats de sensor 0,6 m tot 1,8 m boven de vloer. In het ideale geval staat de sensor minder dan 15 cm boven of onder uw tv.

Opmerking Aangezien Kinect alleen uw hoofd, armen en bovenlichaam hoeft te zien als u zittend speelt, kunt u misschien dichter bij de sensor gaan zitten dan wanneer u staande speelt.

Gebruik de Kinect-tuner

Dat doet u als volgt:

1. Druk op de Guide-knop op de controller.
  1. Ga naar Settings en selecteer Kinect Tuner.
  2. Selecteer Tracking en volg de instructies op het scherm.

Probeer staande gebaren te maken

Als u nog steeds problemen hebt met zittend gebaren te maken, probeert u of gebaren werken terwijl u staat.