Video Kinect op Xbox 360

Video Kinect instellen

U kunt Video Kinect gebruiken voor live-videochats met uw vrienden op Xbox Live.

Om Video Kinect te gebruiken, hebt u het volgende nodig...
  • Een Kinect-sensor of een Xbox Live Vision camera en een hoofdtelefoon
  • Een Xbox Live-lidmaatschap (voor Xbox 360 is een Gold-lidmaatschap nodig)

Video Kinect instellen

U kunt Video Kinect als volgt zoeken en instellen:

• Ga naar Social, selecteer Friends, selecteer een van uw vrienden, gebruik de navigatiepad om naar rechts te gaan en selecteer Invite to Video Kinect.
  • Druk op de Guide-knop en selecteer Chat & IM en selecteer Video Kinect.
  • Ga naar Apps, selecteer Browse Apps, selecteer Social en selecteer vervolgens Video Kinect.

Video Kinect gebruiken

1. Meld u op uw console aan bij Xbox Live.
  2. Ga naar apps.
  3. Selecteer Browse Apps, Social en vervolgens Video Kinect.
  4. Selecteer More Friends en zoek iemand met wie u wilt chatten.

U kunt met slechts één vriend tegelijk chatten.

Een Video Kinect-uitnodiging accepteren
Wanneer u door iemand voor een videochat wordt uitgenodigd, wordt een bericht op uw tv weergegeven. Zo accepteert u de uitnodiging en praat u met uw vriend:
  1. Druk op de Guide-knop op de controller.
  2. Selecteer Messages.
  3. Selecteer het bericht van uw vriend.
  4. Selecteer Accept Video Kinect Invite om te starten met chatten.

Video Kinect-opties
Als u de Video Kinect-opties wilt zien, drukt u op de Y-knop op de controller:

• Auto Zoom: traceert uw bewegingen en centreert u op het scherm (dit is standaard ingesteld).
  • Kinect Guide: gaat naar de Kinect-gids.
  • Pause: pauzeert de videochat.
  • Cancel: annuleert de videochat.

Problemen met Video Kinect oplossen

U kunt geen Video Kinect-chat starten

Probeer uw verbinding te testen als de console problemen heeft om verbinding te maken met Xbox Live:

1. Druk op de controller op de Guide-knop, ga naar Settings en selecteer System Settings.
  2. Selecteer Network Settings.
  3. Selecteer desgevraagd Wired Network of de naam van uw draadloze netwerk.
  4. Selecteer Test Xbox Live Connection. Als u een verbindingsfout krijgt, probeert u de Oplossing voor Xbox Live-verbindingsfout.

Video Kinect is niet vloeiend of er is geen beeld

Video Kinect is het vloeiendst als de ruimte goed verlicht is. Als het beeld niet vloeiend is, probeer dan of meer verlichting in de ruimte helpt. Een andere mogelijkheid is dat uw internetverbinding niet snel genoeg is. Video Kinect werkt het best als u en uw vrienden een snelle internetverbinding hebben (minstens 540 kilobits per seconde of Kbps). Voor de beste prestaties wordt een upload- en downloadsnelheid van 700 Kbps aanbevolen. Zie de Oplossing voor trage prestaties van Xbox Live voor hulp.

Beeld werkt, maar er is geen geluid

Als u een Kinect-sensor gebruikt om te chatten, koppelt u bedrade of draadloze hoofdtelefoons eerst los. Video Kinect werkt het beste als u en uw vrienden een snelle internetverbinding hebben. Als u nog steeds problemen ondervindt, lees dan Problemen met chatten op Xbox Live oplossen.

Video Kinect is voor dit profiel geblokkeerd

Video Kinect kan niet worden gestart als een profiel met ouderlijk toezicht op de console is aangemeld (kinderaccounts zijn standaard geblokkeerd voor Video Kinect). Als u de instellingen voor onlineveiligheid wilt wijzigen, zie Xbox 360 instellingen voor onlineveiligheid en privacy voor kinderaccounts.

"Een Xbox Live Gold-lidmaatschap is vereist"

Als uw gamertag een Xbox Live Gold-lidmaatschap heeft en dit bericht wordt weergegeven, sluit u Video Kinect af en start u deze opnieuw.

U kunt niet al uw vrienden zien

• U ziet uw vrienden op Xbox Live alleen wanneer ze online zijn.
  • Hebt u meerdere Microsoft-accounts? Probeer u in dat geval aan te melden bij uw andere account om te zien of uw vrienden aan die account zijn gekoppeld. Als u de Microsoft-account wilt wijzigen die aan uw gamertag is gekoppeld, raadpleegt u Ondersteuning Microsoft-account.

Nog steeds problemen?

Als de bovenstaande onderwerpen uw probleem niet oplossen, verwijdert u Video Kinect en installeert u het opnieuw. Dat doet u als volgt:

1. Druk op de controller op de Guide-knop, ga naar Settings en selecteer System Settings.
  2. Selecteer Storage.
  3. Selecteer uw opslagapparaat.
  4. Selecteer Games.
  5. Selecteer Video Kinect.
  6. Selecteer elk item in de lijst en selecteer daarna Delete.
  7. Nadat de Video Kinect-items zijn verwijderd, gaat u terug naar uw lijst met Friends.
  8. Selecteer Invite to Video Kinect om Video Kinect opnieuw te downloaden.