Verbinding met Xbox 360 draadloze controller wordt verbroken of kan er geen verbinding mee maken

Probleem

De Xbox 360 draadloze controller kan geen stabiele verbinding krijgen of houden met de console en u krijgt het volgende foutbericht te zien:

Please reconnect controller

Bovendien knipperen de vier groene lampjes op de draadloze controller continu.

Dit kan het volgende betekenen:

• De batterijen van de Xbox 360 draadloze controller zijn bijna leeg of de oplaadbare batterij van de Xbox 360 moet opnieuw worden opgeladen.
  • Er is interferentie door een ander draadloos apparaat, zoals een magnetron, een draadloze telefoon of een draadloze router.
  • Er is interferentie door metalen voorwerpen die tussen de console en de draadloze controllers staan. Dat kunnen bijvoorbeeld een chromen faceplate of metalen verdelers, planken of deuren van een tv-meubel zijn.
    Opmerking
    Alle faceplates met licentie van de Xbox 360-console zijn getest op interferentie en veroorzaken geen storingen met draadloze apparaten met licentie.
  • Er zijn al vier controllers op de console aangesloten.

Oplossingen

Probeer de volgende oplossingen in de aangegeven volgorde. Als een bepaalde oplossing niet werkt, probeert u gewoon de volgende oplossing.

Oplossing 1: Start uw console opnieuw op en probeer uw controller daarna opnieuw aan te sluiten

1. Zet de console uit, wacht ongeveer een minuut en zet uw console weer aan.
  2. Houd de Guide-knop op de controller ingedrukt tot de controller wordt ingeschakeld.
picture
  1. Druk even op de connect knop op de console.
picture
  1. Druk binnen 20 seconden even op de connect knop op de controller.
picture
  1. Wanneer de lampjes rond de aan/uit-knop op de console niet meer knipperen, is de controller aangesloten.

Oplossing 3: Vervang de batterijen of laad de oplaadbare batterij opnieuw op

Voer een van de volgende handelingen uit:

• Als u geen oplaadbare batterij hebt, plaatst u nieuwe AA-batterijen.
  • Als u een Xbox 360 oplaadbare batterij gebruikt:
    1. Verwijder de oplaadbare batterij en bevestig ze weer aan de controller. Controleer zorgvuldig of u dit goed hebt gedaan.
    2. Houd de Guide-knop op de controller ingedrukt. De batterijmeter linksboven op de Guide-knop geeft aan hoever de batterij is opgeladen.
    3. Als de oplaadbare batterij bijna leeg is, laadt u deze opnieuw op.
  • Als u een Xbox 360 Play & Charge-kit hebt:
    1. Controleer of de oplaadbare batterij goed is aangesloten op de controller en in een van de USB-poorten van de console is gestoken. Als u deze twee dingen hebt gecontroleerd, maar nog steeds een probleem hebt, probeert u stap 2.
    2. Controleer de USB-poorten op de console:
      1. Sluit de kabel voor het opladen aan op elke USB-poort van de console, een voor een. Er zijn twee USB-poorten aan de voor- en achterkant van de console.
      2. Als de controller in de ene USB-poort werkt maar niet in de andere, probeert u een ander accessoire in de USB-poort die niet werkt met de controller.
      3. Als de USB-poort met geen enkel accessoire werkt, moet de Xbox 360-console misschien worden gerepareerd. Neem contact op met Xbox Support voor hulp. Zie het onderdeel Help onderaan deze pagina voor meer informatie.

Als de USB-poorten werken maar er zijn nog steeds problemen met de verbinding, probeert u stap 3.

3. Zet vibration feedback (rumbling) op de controller uit. Als u tijdens het opladen games speelt met feedback, duurt het opladen van de controller langer en kan het opladen van de oplaadbare batterij niet snel genoeg gaan. Vibratie uitzetten:  Sluit de kabel voor het opladen aan op elke USB-poort van de console, een voor een. Er zijn twee USB-poorten aan de voor- en achterkant van de console.
      1. Druk op de Guide-knop op de controller en ga naar Instellingen.
      2. Selecteer Preferences.
      3. Selecteer Vibratie.
      4. Selecteer Vibratie inschakelen om het selectievakje uit te schakelen.

Oplossing 4: Verwijder voorwerpen tussen de controller en de console

De controller werkt tot een afstand van 10 meter van de console. Deze afstand kan echter kleiner worden als er voorwerpen tussen de controller en de console staan. Verder kunnen voorwerpen die draadloze technologie gebruiken (bijvoorbeeld een draadloze telefoon) de draadloze controller storen. Verwijder voorwerpen of draadloze apparaten die de draadloze controller of console kunnen storen of zet deze ergens anders neer. Hier volgt een lijst van apparaten die problemen kunnen geven:

• Magnetronovens
  • Draadloze telefoons
  • Draadloze routers
  • Chromen faceplates
  • Metalen verdelers
  • Kastplanken
  • Deuren op tv-meubels

Opmerking Alle faceplates met licentie van de Xbox 360-console zijn getest op interferentie en veroorzaken geen storingen met draadloze apparaten met licentie.

Oplossing 5: Koppel alle controllers en headsets los

Als de vier lampjes rond de aan-/uitknop op de console groen zijn en de controller vier knipperende groene lampjes heeft, zijn er misschien al vier controllers op de console aangesloten. Koppel alle controllers los en probeer de controller die het probleem veroorzaakt aan te sluiten.

• Als u een draadloze controller wilt loskoppelen, houdt u de Guide-knop drie seconden ingedrukt en schakelt u de controller uit.
  • Als u een draadloze headset wilt loskoppelen, schakelt u deze uit.
  • Als u een bekabelde controller of headset wilt loskoppelen, koppelt u de kabel los van de console.

Meer informatie over het aansluiten van gamecontrollers.

Oplossing 6: Vervang de controller

Als de controller nog steeds niet goed werkt, moet de controller vervangen worden. U kunt een Xbox 360 controller ter vervanging bestellen via het Xbox online servicecentrum. Om een controller onder garantie te vervangen, moet u de console registreren. Zie Reparatie Xbox 360: veelgestelde vragen om de duur van uw garantie te controleren.