Verbinding met Xbox 360 draadloze controller wordt verbroken of kan er geen verbinding mee maken

Overzicht

De Xbox 360 draadloze controller kan geen stabiele verbinding krijgen of houden met de console en u krijgt het volgende foutbericht te zien:

Please reconnect controller

Bovendien knipperen de vier groene lampjes op de draadloze controller continu.

Dit kan het volgende betekenen:

• De batterijen van de Xbox 360 draadloze controller zijn bijna leeg of de oplaadbare batterij van de Xbox 360 moet opnieuw worden opgeladen.
  • Er is interferentie door een ander draadloos apparaat, zoals een magnetron, een draadloze telefoon of een draadloze router.
  • Er is interferentie door metalen voorwerpen die tussen de console en de draadloze controllers staan. Dat kunnen bijvoorbeeld een chromen faceplate of metalen verdelers, planken of deuren van een tv-meubel zijn.

Opmerking Alle faceplates met licentie van de Xbox 360-console zijn getest op interferentie en veroorzaken geen storingen met draadloze apparaten met licentie.

• Er zijn al vier controllers op de console aangesloten.

Oplossingen

Oplossing 1: vervang de batterijen of laad de oplaadbare batterij opnieuw op

Voer een van de volgende handelingen uit:

• Als u geen oplaadbare batterij hebt, plaatst u nieuwe AA-batterijen.

Volg deze stappen om nieuwe wegwerpbatterijen in de oplaadbare AA-batterij van de draadloze controller te plaatsen:

1. Druk op het lipje aan de bovenkant van de oplaadbare AA-batterij en trek het naar beneden om de batterij los te maken van de controller.
Een illustratie toont hoe u de oplaadbare batterij uit een Xbox 360 draadloze controller kunt verwijderen.
    1. Plaats twee nieuwe AA-batterijen (LR6). Richt de batterijen met de positieve (+) en negatieve (–) pool volgens de aanwijzingen op de onderkant van de oplaadbare batterij.
    2. Schuif de oplaadbare AA-batterij terug in de controller en druk ze erin om te sluiten.
  • Als u een Xbox 360 oplaadbare batterij gebruikt:
    1. Verwijder de oplaadbare batterij en bevestig ze weer aan de controller. Controleer zorgvuldig of u dit goed hebt gedaan.
    2. Houd de Guide-knop op de controller ingedrukt.
Een vinger reikt om op de Guide-knop op een Xbox 360-controller te drukken.

De batterijmeter linksboven geeft aan in welke mate de batterij is opgeladen.

1. Als de oplaadbare batterij bijna leeg is, laadt u deze opnieuw op.
  • Als u een Xbox 360 Play & Charge-kit hebt:
    1. Controleer of de oplaadbare batterij goed is aangesloten op de controller en in een van de USB-poorten van de console is gestoken.

Probeer stap 2 als het probleem nog steeds optreedt.

1. Controleer de USB-poorten op de console:
      1. a. Sluit de kabel voor het opladen aan op elke USB-poort van de console, een voor een. Er zijn twee USB-poorten aan de voor- en achterkant van de console.
      2. b. Als de controller in de ene USB-poort werkt maar niet in de andere, probeert u een ander accessoire in de USB-poort die niet werkt met de controller.
      3. c. Als de USB-poort met geen enkel accessoire werkt, moet de Xbox 360-console misschien worden gerepareerd. Neem contact op met Xbox Support.

Als de USB-poorten werken maar er nog steeds problemen zijn met de verbinding, probeert u stap 3.

1. Zet feedback over vibratie (trillen) op de controller uit. Als u tijdens het opladen games speelt met feedback, duurt het opladen van de controller langer en kan het opladen van de oplaadbare batterij niet snel genoeg gaan. Vibratie uitzetten:
      1. Druk op de Guide-knop op uw controller.
      2. Selecteer Settings.
      3. Selecteer Preferences.
      4. Selecteer Vibratie.
      5. Selecteer Vibratie inschakelen om het selectievakje uit te schakelen.

Oplossing 2: start uw console opnieuw

Zet de console uit, wacht ongeveer een minuut en zet de console weer aan.

Oplossing 3: test met een andere controller

Als u toegang hebt tot een andere controller, probeer dan of het met die controller wel lukt. Als dat zo is, kan de eerste controller defect zijn. Als dat niet zo is, kan er een probleem zijn met de console.

Als u toegang hebt tot een andere console, probeer de controller dan op die console te gebruiken. Zo kunt u bepalen of het probleem bij de controller of bij de console ligt.

Oplossing 4: herschik uw speelruimte of verplaats de console

Als dit probleem optreedt wanneer u meerdere controllers gebruikt, probeer dan uw speelruimte te herschikken of de console naar een andere locatie of ruimte te verplaatsen.

De controller werkt tot een afstand van 10 meter van de console. Deze afstand kan echter kleiner worden als er voorwerpen tussen de controller en de console staan. Verder kunnen voorwerpen die draadloze technologie gebruiken (bijvoorbeeld een draadloze telefoon) de draadloze controller storen. Verwijder voorwerpen of draadloze apparaten die de draadloze controller of console kunnen storen of zet deze ergens anders neer. Dat zijn onder andere:

• Magnetronovens
  • Draadloze telefoons
  • Draadloze routers
  • Chromen faceplates
  • Metalen verdelers
  • Kastplanken
  • Deuren op tv-meubels

Opmerking Alle faceplates met licentie van de Xbox 360-console zijn getest op interferentie en veroorzaken geen storingen met draadloze apparaten met licentie.

Oplossing 5: synchroniseer de controller opnieuw met de console

De verbinding tussen de controller en de console kan verbroken zijn. Zie Een controller aansluiten op de Xbox 360 om uw controller opnieuw te synchroniseren met uw console.

Oplossing 6: koppel alle controllers en headsets los

Als de vier lampjes rond de aan/uit-knop op de console groen zijn en de controller vier knipperende groene lampjes heeft, zijn er misschien al vier controllers op de console aangesloten. Koppel alle controllers los en probeer de controller die het probleem veroorzaakt aan te sluiten.

• Als u een draadloze controller wilt loskoppelen, houdt u de Guide-knop drie seconden ingedrukt en schakelt u de controller uit.
  • Als u een draadloze headset wilt loskoppelen, schakelt u deze uit.
  • Als u een bekabelde controller of headset wilt loskoppelen, koppelt u de kabel los van de console.

Meer informatie over het aansluiten van een controller op uw Xbox 360.

Oplossing 7: vervang uw controller

Als uw controller nog steeds niet goed werkt, moet de controller vervangen worden. U kunt een Xbox 360-controller ter vervanging bestellen via het Xbox Onlineservicecentrum. Om een controller onder garantie te vervangen, moet u de console registreren. Zie Veelgestelde vragen over garantie en reparatie om de duur van uw garantie te controleren.