De Xbox 360 draadloze N-netwerkadapter instellen

Overzicht

De Xbox 360 draadloze N-netwerkadapter is compatibel met zowel de originele Xbox 360-console als de Xbox 360 S-console. Als uw draadloze toegangspunt ver weg van de console staat, kunt u de signaalsterkte en de bandbreedte verbeteren door een netwerkadapter aan te sluiten op een Xbox 360 S-console.

Opmerking Als u deze adapter gebruikt, wordt de interne draadloze verbinding van de Xbox 360 S-console uitgeschakeld.

Voor Xbox 360-consoles is een software-update nodig ter ondersteuning van de Xbox 360 draadloze N-netwerkadapter. Als u sinds 28 oktober 2009 verbinding hebt gemaakt met Xbox Live, zou deze update reeds geïnstalleerd moeten zijn op uw console en hoeft u alleen uw draadloze instellingen te configureren. Zie Draadloze verbinding met Xbox Live voor informatie over hoe u dit kunt doen.

Als u sinds 28 oktober 2009 geen verbinding meer hebt gemaakt met Xbox Live, moet u de installatieschijf bij uw Xbox 360 draadloze N-netwerkadapter gebruiken om de vereiste software op uw Xbox 360-console te installeren.

De software voor een draadloze N-netwerkadapter installeren

1. Als er een Xbox 360 draadloze N-netwerkadapter is aangesloten op uw console, moet u deze loskoppelen.

2. Steek de installatieschijf bij de Xbox 360 draadloze N-netwerkadapter in de Xbox 360-console.

1. Zet de console uit.

2. Zet de console weer aan. De software-update moet automatisch starten. Als de update niet automatisch start, is het mogelijk dat de software reeds is geïnstalleerd.

Opmerking Als u een foutbericht "mixed media" te zien krijgt, zie Foutbericht "mixed media" hieronder.

3. Selecteer Yes, update now wanneer u wordt gevraagd de software te installeren.

4. Als er een netwerkkabel aan de achterkant van de console is aangesloten, koppel deze dan los.

5. Wanneer de installatie is voltooid, sluit u de Xbox 360 draadloze N-netwerkadapter aan op de USB-poort aan de achterkant van de console. (Zie Draadloze verbinding met Xbox Live voor informatie over hoe u de draadloze adapter kunt aansluiten en configureren.)

6. Haal de installatieschijf uit de schijflade.

7. Zet de console uit en weer aan.

Foutbericht "Mixed media"

Als u een foutbericht "mixed media" te zien krijgt, is automatisch afspelen wellicht uitgeschakeld. Zo kunt u dit inschakelen:

1. Ga op de console naar Settings en selecteer System.

2. Selecteer Console Settings.

3. Selecteer Auto-Play.

4. Selecteer Enable.

5. Herhaal de stappen om de draadloze adapter te installeren (zie hierboven).

Stel de opstartoptie in als Disc als u nog steeds het foutbericht "Mixed media" te zien krijgt. Dat doet u als volgt:

1. Ga op de console naar Settings en selecteer System.

2. Selecteer Console Settings.

3. Selecteer Startup and Shutdown.

4. Selecteer Startup.

5. Selecteer Disc.

6. Herhaal de stappen om de draadloze adapter te installeren (zie hierboven).

De draadloze adapter configureren

Nadat u de vereiste software hebt geïnstalleerd, is de volgende stap uw draadloze adapter te configureren. Zie Draadloze verbinding met Xbox Live.

Belangrijk Probeer de draadloze netwerkadapter niet te repareren. Breng uw Xbox 360-console of accessoires niet naar een verkoper voor reparatie of service tenzij een medewerker van Xbox u vraagt om dat te doen. Probeer de Xbox 360-console, de voeding of andere accessoires niet uit elkaar te halen, te repareren of te wijzigen. Als u dit doet, loopt u levensgevaarlijke risico's door elektrische schokken of brand. Voor uw eigen veiligheid vervalt uw garantie door dergelijke acties.