Problemen met de Xbox 360 universele afstandsbediening oplossen

Overzicht

Wanneer u de Xbox 360 universele afstandsbediening gebruikt, kunnen een of meer van de volgende problemen optreden:

• De dvd-functies werken niet.
  • De videokwaliteit is slecht of de video werkt niet.
  • De geluidskwaliteit is slecht of het geluid werkt niet.
  • De knoppen werken niet.
  • U krijgt slechte prestaties wanneer u de afstandsbediening met de Xbox 360-console gebruikt.
  • De tv-code werkt niet.

Zie het overeenkomstige deel in dit artikel als u een van deze problemen ervaart.

De dvd-functies werken niet

Sommige dvd's ondersteunen niet alle afspeelfuncties voor dvd van de Xbox 360. Het gaat meestal om de volgende functies:

• Ondertitels
  • Meertalige audionummers
  • Meerdere weergavehoeken
  • Vertraagd afspelen

Meer informatie over de ondersteunde functies vindt u in de productdocumentatie voor de desbetreffende dvd. In zeldzame gevallen werken bepaalde dvd's niet correct. Dit gedrag treedt meestal op omwille van afwijkingen in het productieproces of de softwarecode van de videosoftware van de dvd.

De video- of geluidskwaliteit is slecht of de video of het geluid werkt niet

Controleer of de AV-kabel correct is aangesloten. Zie de handleiding om de Xbox in te stellen of de instructies bij de AV-kabel voor informatie over instellen en de stappen om problemen met AV op te lossen.

De knoppen werken niet

• Controleer dat er geen interferentie is. Verwijder alle voorwerpen die de infraroodpoort op de afstandsbediening of op de console kunnen blokkeren. Dit omvat metalen faceplates of faceplates met metaalverf op de console.
  • Als de infraroodpoort op de faceplate is beschadigd, vervangt u de faceplate.
  • Stop nieuwe batterijen in de afstandsbediening om te controleren of het gedrag wordt veroorzaakt doordat de batterijen (bijna) leeg zijn. Haal de batterijen uit de afstandsbediening, druk twee keer op elke knop en vervang de batterijen.

U krijgt slechte prestaties wanneer u de afstandsbediening met de Xbox 360-console gebruikt

• Zorg dat er nieuwe batterijen in de afstandsbediening zitten.
  • Richt de afstandsbediening rechtstreeks op de infraroodsensor naast gleuf A voor geheugenkaarten.
  • Controleer dat de infraroodsensor niet geblokkeerd of bedekt is.
  • Zorg ervoor dat u de afstandsbediening binnen een afstand van 3 meter van de infraroodsensor op de console gebruikt.
  • Sluit de gordijnen en de jaloezieën overdag, om eventueel infraroodlicht uit de omgeving te beperken.

De tv-code werkt niet

Volg deze stappen om de juiste tv-code te zoeken:

1. Zet de tv aan en richt de afstandsbediening naar de tv.
  2. Houd de TV-knop en de OK-knop tegelijk twee seconden lang ingedrukt. Alle knoppen op de afstandsbediening blijven twee seconden branden. Daarna blijven alleen de cijferknoppen van de tv (1 tot 12) branden.
  3. Druk op de knop CH+ of CH- om een reeks uitschakelopdrachten naar de tv te versturen. Blijf op de knop CH+ of CH- drukken tot de tv wordt uitgeschakeld.
  4. Opmerking Voorzie voldoende tijd zodat de tv de opdracht kan beantwoorden en kan worden uitgeschakeld nadat u op elke knop hebt gedrukt. Sommige tv-toestellen doen er langer over om te reageren op de opdracht om uit te schakelen dan andere tv-toestellen.

5. Druk op de knop TV om de code op te slaan en af te sluiten. Alle knoppen op de afstandsbediening knipperen drie keer om de code te bevestigen.

Opmerking Als de afstandsbediening niet naar behoren werkt nadat u de tv-code hebt ingesteld, probeert u een andere code van dezelfde tv-fabrikant. Of scan naar andere code.

U kunt de Xbox 360 universele afstandsbediening gebruiken met de Xbox 360-console, een tv of een computer met Windows XP Media Center. U kunt de Xbox 360 universele afstandsbediening niet gebruiken met videorecorders, dvd-recorders, dvd-spelers of andere geluidsapparatuur.

Neem contact op met de klantendienst van Xbox als u hulp nodig hebt om een probleem met de Xbox 360 universele afstandsbediening op te lossen. Ga naar de website Xbox Support voor meer informatie over hoe u dit kunt doen.

Belangrijk Breng uw Xbox 360-console of de accessoires ervan niet naar uw verkoper voor reparatie of service tenzij een medewerker van de klantendienst van Xbox u vraagt om dat te doen.

Aanvullende ondersteuning

Ga naar de website Xbox Support voor meer informatie over hoe u rechtstreeks contact kunt opnemen met de klantendienst van Xbox.