De HDD Eraser-app op Xbox 360 instellen en gebruiken

De HDD Eraser-app wordt gebruikt om het flashgeheugen en de harddisk van uw Xbox 360 te formatteren en alles behalve het besturingssysteem te verwijderen. Deze app zal alle gebruikersgegevens permanent en compleet verwijderen, zodat niemand uw persoonlijke gegevens opnieuw zal kunnen samenstellen of openen op de harddisk of het flashgeheugen nadat u de app hebt gebruikt.

Op deze pagina

Vereisten voor de app

Om de HDD Eraser-app te gebruiken, hebt u het volgende nodig:

• U moet aangemeld zijn bij een Xbox Live-account
  • Minstens 12 MB vrije schijfruimte

De HDD Eraser-app downloaden

1. Meld u aan op uw console met uw Xbox Live-gamertag.
  2. Ga naar apps en selecteer Browse Apps.
  3. Zoek en selecteer HDD Eraser om de app te downloaden en te installeren. Na het downloaden verandert de tegel Downloaden in Nu afspelen. Selecteer Nu afspelen om de app te gebruiken.

Om de HDD Eraser-app later te starten, gaat u naar video, My Video Apps en selecteer vervolgens HDD Eraser.

HDD Eraser uitvoeren

Ga naar Browse Apps op de hub Apps. Selecteer Alles bekijken op de hub Social, selecteer HDD Eraser en selecteer vervolgens Nu afspelen.

1. Wanneer de app wordt opgestart, zijn er een paar stappen om te bevestigen dat u alle gegevens volledig wilt wissen van uw flashgeheugen en harddisk. Selecteer A om door te gaan.
  1. Op het tweede waarschuwingsscherm staat dat alle gegevens op uw Xbox 360-console zullen worden verwijderd. Selecteer opnieuw A om door te gaan.
  1. De HDD Eraser-app zal nu berekenen hoeveel gegevens er zullen worden verwijderd.

Daarna verschijnt er op het scherm een schatting van hoe lang het zal duren om uw gegevens te verwijderen en uw schijf te "formatteren" zodat alle gegevens permanent onherstelbaar zullen zijn. Selecteer A om door te gaan.

1. Om te zorgen dat u de HDD Eraser-app niet per ongeluk uitvoert, wordt u gevraagd een combinatie van knoppen in te voeren om het wissen te starten. Druk op de controller op de Y-knop, daarna op de A-knop en daarna op de X-knop om het proces te starten.

Wanneer het proces is gestart, kan dit op geen enkele manier worden geannuleerd. Zet de console niet uit en onderbreek het proces niet zodra het gestart is.

Belangrijk Als de console is losgekoppeld of de stroom wordt onderbroken tijdens het formatteren, wordt de harddisk niet geformatteerd en kan deze niet meer worden gebruikt door de Xbox 360-console. Als dit gebeurt, gebruikt u de functie voor formatteren in het menu System Settings om het bestandssysteem op de harddisk opnieuw samen te stellen. Wanneer dit klaar is, kan de harddisk opnieuw worden gebruikt door de console. Zie "Een opslagapparaat formatteren" in Xbox 360-opslag voor instructies om een opslagapparaat te formatteren voor de Xbox 360-console.