De Netflix-app installeren en bekijken op Xbox 360

Overzicht

Vereisten om Netflix te kijken op uw Xbox 360-console:

• U moet aangemeld zijn bij een Xbox Live-account.
  • Een Netflix-lidmaatschap met onbeperkte streaming. U kunt uw bestaande account gebruiken of u aanmelden voor een account op uw console.
  • Minstens 75 MB vrije opslagruimte.
  • Snel internet.
Bekijk de volgende video voor informatie om de Netflix-app te gebruiken.

Oplossingen

De Netflix-app downloaden

1. Meld u aan op uw console met uw Xbox Live-gamertag.
  2. Ga naar apps en selecteer Browse Apps.
  3. Blader naar Netflix.
  4. Selecteer Netflix om de app te downloaden en te installeren. Na het downloaden start de app automatisch en kunt u bladeren en informatie over de beschikbare content bekijken.

Om de Netflix-app later te starten, gaat u naar video, My Video Apps en selecteer vervolgens Netflix.

Aanmelden bij Netflix

Ga naar tv & movies, My Video Apps en selecteer Netflix.

1. Ga vanuit Xbox Home naar apps en selecteer Browse Apps.
  2. Blader of zoek naar Netflix.
  3. Selecteer Netflix om de app te downloaden. Na het downloaden start Netflix automatisch.
  4. Voer een van de volgende handelingen uit:
    • Als u reeds lid bent van Netflix, selecteert u Sign in.
    • Als u nog geen lid bent van Netflix, volgt u de instructies om een Netflix-account in te stellen en een gratis proefversie te starten.
  1. Meld u aan met uw aanmeldgegevens van Netflix (e-mailadres en wachtwoord). Als u uw aanmeldgegevens van Netflix niet weet, open dan een browser op uw pc, ga naar signup.netflix.com/loginhelp en volg de instructies.

U kunt Netflix nu onmiddellijk streamen op uw Xbox 360-console.

Om de Netflix-app later te starten, gaat u naar video, daarna My Video Apps en selecteer vervolgens Netflix.

Opmerking Niet alle Netflix-accounts omvatten onbeperkte streaming. Ga voor informatie over uw Netflix-account naar Your Account & Help op Netflix.com.

Netflix bekijken

1. Meld u aan met uw Xbox Live-gamertag.
  2. Ga naar video, selecteer My Video Apps en selecteer vervolgens Netflix.
  3. Blader of zoek in de Netflix-bibliotheek of in uw wachtrij.

Opmerking U kunt profielen maken voor elk lid van uw gezin op movies.netflix.com/YourAccount. Wanneer u extra profielen hebt gemaakt, wordt u gevraagd te selecteren wie er kijkt telkens wanneer u zich aanmeldt bij Netflix op uw Xbox 360. Zo krijgt elke gebruiker een ervaring op maat.

1. Selecteer het item dat u wilt bekijken en selecteer vervolgens Play.

U kunt ook items toevoegen aan en verwijderen uit uw Netflix Instant Queue. Dat doet u als volgt:

Een item toevoegen aan uw Netflix My List:

1. Ga naar video, selecteer My Video Apps en selecteer vervolgens Netflix.
  2. Selecteer een item dat u wilt bekijken.
  3. Selecteer Add to My List.

Een item verwijderen uit uw wachtrij:

1. Ga naar My List.
  2. Selecteer het item dat u wilt verwijderen.
  3. Selecteer Remove from My List.

Afmelden of uw Netflix-account ontkoppelen van uw Xbox 360-console

1. Druk op het startscherm van de Netflix-app op de Back-knop op uw controller. (Dat is de kleine knop links van de Guide-knop)
  2. Selecteer Gear op het scherm dat verschijnt (hieronder afgebeeld).
  1. Selecteer Sign out in de hoek linksonder op het volgende scherm.

Films en tv-programma's van Netflix "Just for Kids" openen

Met de functie Netflix "Just for Kids" kunnen u en uw kinderen de Netflix-app op de Xbox-console gebruiken om een catalogus van films en tv-programma's die geschikt zijn voor kinderen tot 12 jaar te ontdekken. U kunt kindvriendelijke titels verkennen op genre (zoals Girl Power, Talking Animals en Superheroes) of op personage (het kanaal Characters bevat meer dan 100 populaire personages, zoals SpongeBob SquarePants, Dora the Explorer en Thomas the Tank Engine).

Voor toegang tot Netflix "Just for Kids" moet u de Netflix-app op de Xbox-console installeren als u dat nog niet had gedaan.

Netflix Just for Kids openen

1. Meld u aan met uw Xbox Live-gamertag.
  2. Ga naar video, selecteer My Video Apps en selecteer vervolgens Netflix.
  3. Op het scherm "Select your Netflix experience" selecteert u Netflix Kids.
  4. Blader of zoek in de Netflix Just for Kids-bibliotheek of selecteer uw favoriete personage.
  5. Selecteer het item dat u wilt bekijken en selecteer vervolgens Play.

Video's afspelen op basis van de favoriete personages van uw kind

Zoeken naar videocontent voor een specifiek personage:

1. Ga naar het kanaal Characters in Netflix Just for Kids.
  2. Blader en zoek het personage dat uw kind wilt bekijken.
  3. U kunt een personage selecteren door de naam van het personage te zeggen aan Kinect of door op A op de controller te drukken. De video wordt onmiddellijk afgespeeld. U kunt kiezen uit de bibliotheek met content voor het personage dat u hebt gekozen of als u reeds naar dit personage hebt gekeken, wordt de video automatisch verder afgespeeld vanaf de plaats waar u de vorige keer bent gestopt.

Het scherm "Select your Netflix experience" overslaan of ernaar terugkeren

Het scherm "Select your Netflix experience" verschijnt standaard wanneer u de Netflix-app start. De Netflix-app toont dat scherm echter automatisch niet meer wanneer u de app negen keer na elkaar hebt gestart zonder naar de Just for Kids-ervaring te gaan. In plaats daarvan gaat u direct naar het startscherm voor bladeren in Netflix.

Als dit gebeurt en u wilt terugkeren naar het scherm "Select your Netflix experience", gebruik dan de B-knop op de controller om de app te sluiten vanaf het bladervenster. U gaat dan terug naar het scherm "Select your Netflix experience". Als u Netflix Kids selecteert, wordt het scherm "Select your Netflix experience" opnieuw weergegeven wanneer u de Netflix-app de volgende keer opent.

Instellingen voor Ouderlijk toezicht gebruiken om toegang tot content te beperken

Als u Ouderlijk toezicht gebruikt om te bepalen welke films en tv-programma's via Xbox Live op de console kunnen worden bekeken, volgt de Netflix-app deze instellingen. Als u bijvoorbeeld films voor volwassenen of tv-programma's met de rating TV-MA verbiedt, worden deze programma's in de Netflix-app gemarkeerd met een pictogram voor "beperkt". Om een beperkt item af te spelen, moet een volwassene de code voor Ouderlijk toezicht invoeren.

Zie Ouderlijk toezicht instellen voor Xbox 360 en Xbox Live voor meer informatie over beperking van de toegang tot content op Xbox Live via Ouderlijk toezicht.