De Xbox 360-console aansluiten op een geluidssysteem

Overzicht

Lees de onderstaande informatie om uw Xbox 360 E-, Xbox 360 S- of originele Xbox 360-console aan te sluiten op een geluidssysteem.

Opmerking Als u de console rechtstreeks op de tv aansluit met een HDMI-kabel, hebt u het volgende nodig om een geluidssysteem aan te sluiten:

• Xbox 360 E-console:
    Een standaard stereo audiokabel die uw tv rechtstreeks verbindt met uw geluidssysteem. De vereisten voor de kabel kunnen variëren naargelang de fabrikant; zie de handleiding bij uw tv voor informatie over hoe u geluid op een externe bron kunt afspelen.
  • Xbox 360 S-console:
    • Een digitale audiokabel (S/PDIF of TOSLINK)
      -of-
    • Een standaard stereo-audiokabel en een HDMI-audioadapter
      Opmerking De Xbox 360 S heeft een ingebouwde S/PDIF-poort (optische audio) voor de digitale audiokabel. Een HDMI-audioadapter is optioneel, indien deze nodig is voor uw systeem.
  • Originele Xbox 360-console:
    • Een digitale audiokabel (S/PDIF of TOSLINK) en een HDMI-audioadapter
      -of-
    • Een standaard stereo-audiokabel en een HDMI-audioadapter

Onderwerpen

Xbox 360 E-console

Om geluid in stereo te krijgen wanneer u de Xbox 360 E-console gebruikt, moet u uw tv aansluiten op uw geluidssysteem. Dat doet u als volgt:

picture
  1. Voor video laat u de HDMI-kabel op de tv aangesloten.
  2. Gebruik een standaard stereo-audiokabel, aanbevolen door de fabrikant van uw tv, en sluit het ene uiteinde van de kabel aan op de uitgangspoort van uw tv.
  3. Sluit het andere uiteinde van de kabel aan op de ingangspoort van de ontvanger.

Xbox 360 S-console

• De console aansluiten op een geluidssysteem via digitale audio wanneer deze aangesloten is op uw tv via een HDMI-kabel:
picture
  1. Voor video laat u de HDMI-kabel op de tv aangesloten.
  2. Sluit een uiteinde van de digitale audiokabel aan op de S/PDIF-poort (optische audio) van de console.
  3. Sluit het andere uiteinde van de digitale audiokabel aan op de digitale audio-ingang van de ontvanger.
  • De console aansluiten op een geluidssysteem wanneer deze aangesloten is op uw tv via een AV-kabel:
picture
  1. Voor video laat u de AV-kabel aangesloten op de tv of het beeldscherm.
  2. Haal de audio-aansluitingen uit de tv of het beeldscherm.
  3. Sluit een uiteinde van de digitale audiokabel aan op de S/PDIF-poort (optische audio) van de console.
  4. Sluit het andere uiteinde van de digitale audiokabel aan op de digitale audio-ingang van de ontvanger

Originele Xbox 360-console

• De console aansluiten op een geluidssysteem wanneer deze aangesloten is op uw tv via een HDMI-kabel:
picture
  1. Voor video laat u de HDMI-kabel aangesloten op de tv of het beeldscherm.
  2. Sluit de HDMI-audioadapter aan op de AV-poort van de console.
  3. Sluit een uiteinde van de digitale audiokabel aan op de HDMI-audioadapter.
  4. Sluit het andere uiteinde van de digitale audiokabel aan op de digitale audio-ingang van de ontvanger.
  • De console aansluiten op een geluidssysteem wanneer deze aangesloten is op uw tv via een AV-kabel:
picture
  1. Voor video laat u de AV-kabel aangesloten op de tv of het beeldscherm.
  2. Haal de audio-aansluitingen uit de tv of het beeldscherm.
  3. Sluit een uiteinde van de digitale audiokabel aan op de TOSLINK-poort van de AV-kabel.
  4. Sluit het andere uiteinde van de digitale audiokabel aan op de digitale audio-ingang van de ontvanger.

Aansluiten op een geluidssysteem met een standaard stereo-audiokabel.

Aansluiten op een geluidssysteem met een standaard stereo-audiokabel is hetzelfde voor alle soorten Xbox-consoles. Dat doet u als volgt:

picture
  1. Voor video laat u de HDMI-kabel op de tv aangesloten.
  2. Sluit de HDMI-audioadapter aan op de A/V-poort van de console.
  3. Sluit de witte en rode stekkers van de stereo-audiokabel aan op de overeenkomstige poorten van de HDMI-audioadapter.
  4. Sluit de stekkers aan het andere uiteinde van de stereo-audiokabel aan op de stereo-audiopoorten van de ontvanger.