Windows Media Center instellen op de Xbox 360 (Windows 8)

Overzicht

Opmerking Xbox One ondersteunt het streamen van media vanaf Windows Media Center niet.

U kunt met behulp van Windows Media Center muziek, afbeeldingen en video vanaf elke gewenste computer in uw thuisnetwerk streamen naar uw Xbox 360-console. De volgende stappen zijn voor Windows 8. Zie Windows Media Center voor hulp bij het installeren of instellen van Windows Media Center op uw computer.

Stap 1: Verbind de console met uw thuisnetwerk (als u nog niet verbonden bent)

Als u de console reeds hebt verbonden met uw netwerk, kunt u naar stap 2 hieronder gaan.

Als dat niet zo is, sluit u uw console op uw thuisnetwerk aan via een vaste of draadloze verbinding. Voer daarna een test uit om te controleren dat de Xbox-console goed is verbonden. Dat doet u als volgt:

1. Druk op de Xbox-controller op de Guide-knop.
picture
  1. Ga naar Instellingen en selecteer Systeeminstellingen.
picture
  1. Selecteer Netwerkinstellingen.
picture
  1. Selecteer de naam van uw draadloze netwerk of selecteer Bekabeld netwerk voor een bekabelde verbinding.
picture
  1. Selecteer Test Xbox Live Connection.
picture

Als de netwerkstatus van de verbinding met uw netwerk wordt weergegeven als Verbonden, kunt u naar stap 2 hieronder gaan. Als dat niet zo is, selecteert u More Info op de console en volgt u de suggesties.

Stap 2: Verwijder vorige verbindingen (indien nodig)

Als u de computer nog niet met de Xbox 360-console hebt verbonden, ga dan naar Stap 3. Als u dat wel hebt gedaan, moet u de bestaande verbinding verwijderen. U kunt de voorgaande stappen op uw computer of uw Xbox-console verwijderen:

Stappen op de computer: Verwijder eerdere verbindingen

1. Start Windows Media Center.
  2. Klik onderaan in het menu op de pijl omlaag en klik op Instellingen onder Taken.
picture
  1. Klik op Extender.

picture
  1. Klik op Xbox 360 Media Center Extender.

2. Klik op Verwijderen.

3. Klik op Volgende.

Stappen op de console: Verwijder eerdere verbindingen

1. Ga naar My Settings en selecteer System.

2. Selecteer Computers.

3. Selecteer Windows Media Center.

4. Selecteer Disconnect.

5. Druk op de B-knop op de controller om terug te gaan naar het Xbox Dashboard.

Stap 3: Haal de installatiecode op uw console op

1. Ga op de console naar Apps, selecteer My Apps en selecteer vervolgens Windows Media Center.

2. Selecteer Continue.

3. Noteer de 8-cijferige installatiecode.

Stap 4: Installeer Windows Media Center (als deze nog niet is geïnstalleerd)

Als Windows Media Center reeds is geïnstalleerd op uw computer, gaat u naar Stap 5. Als dat niet zo is, volgt u de stappen op de pagina Windows 8 Pro om Windows 8 Media Center Pack of Windows 8 Pro Pack te installeren.

Stap 5: Voeg uw console toe aan Windows Media Center

1. Start Windows Media Center op de computer.

picture
  1. Ga naar Taken en klik op Extender.

2. Voer desgevraagd de 8-cijferige installatiecode uit stap 3 in.

3. Klik op Volgende om de installatie te voltooien.

Stap 6: Start Windows Media Center op de console

Ga naar Apps, selecteer My Apps en selecteer daarna Windows Media Center. Als u Windows Media Center voor het eerst op de console gebruikt, kan het enige tijd duren om de mediabibliotheken op te bouwen.