Problemen om bestanden van een camera of draagbaar apparaat op Xbox 360 af te spelen

Overzicht

U sluit een camera of ander draagbaar media-apparaat aan op de Xbox 360-console, maar u kan de content niet afspelen of u krijgt geen toegang tot de bestanden die op het apparaat staan.

Dit probleem kan optreden als aan één van de volgende voorwaarden is voldaan:

• De Xbox 360-console herkent het aangesloten apparaat niet. Het opslagapparaat op de camera of draagbaar media-apparaat is bijvoorbeeld niet geformatteerd met het bestandssysteem FAT32.
  • De bestandsindeling van de content op de camera of het draagbare media-apparaat is niet compatibel met Xbox 360.

Oplossingen

Probeer de volgende oplossingen voor het probleem. Als het probleem niet wordt verholpen met een oplossing, probeert u de volgende.

Oplossing 1: controleer dat u de content op het apparaat zelf kunt afspelen

Controleer dat de muziek, video of foto's correct worden afgespeeld op de camera of ander draagbaar media-apparaat.

Oplossing 2: download updates

Bepaalde apparaten, zoals Zune-spelers, worden alleen ondersteund door Xbox 360 nadat u een update voor het apparaat hebt geïnstalleerd. Meld u aan bij uw Xbox Live-profiel en installeer desgevraagd eventuele updates om dit probleem op te lossen.

Oplossing 3: controleer dat uw Xbox 360-console het draagbare apparaat kan "zien"

Probeer het volgende als de Xbox 360 het apparaat niet herkent:

• Controleer dat het apparaat is geformatteerd met het bestandssysteem FAT32. Bekijk hiervoor de eigenschappen van het apparaat. Zo doet u dat op een computer met Windows 8.

Opmerking De Xbox 360-console kan geen apparaten formatteren. U moet het apparaat dus op een computer formatteren.

1. Sluit het apparaat aan op uw computer.
    2. Druk tegelijk op de toets met het Windows-pictogram en de R-toets om het dialoogvenster Uitvoeren te openen.
    3. In het vak Openen typt u diskmgmt.msc en drukt u op Enter.
De tool voor Schijfbeheer in Windows toont aangesloten stations en de indeling, bestandssysteemindeling, status, capaciteit en vrije schijfruimte.
  1. Klik met de rechtermuisknop op het apparaat in het venster Schijfbeheer en klik op Eigenschappen.
  2. Controleer of het bestandssysteem FAT32 is. Als dat niet het geval is (maar bijvoorbeeld XFAT of NTFS), moet u het apparaat opnieuw formatteren met FAT32.

Opmerking Alle gegevens worden gewist wanneer u het opslagapparaat formatteert.

• De Xbox 360 levert misschien niet genoeg stroom voor het apparaat. Als uw apparaat gebruik maakt van een voedingsadapter, moet u de voedingsadapter wellicht aansluiten wanneer het apparaat is aangesloten op de Xbox 360-console.

Oplossing 4: controleer dat de content compatibel is met Xbox 360

Voer deze stappen uit om te controleren dat de content compatibel is met de Xbox 360-console:

1. Controleer of het audio- of videobestand niet is beveiligd via Digital Rights Management (DRM). Het is mogelijk dat het apparaat beveiligde content niet kan streamen naar de Xbox 360-console. Zie Windows Media Player DRM: veelgestelde vragen voor meer informatie.
  2. Controleer dat alle bestanden een compatibele indeling hebben. Zie Veelgestelde vragen over video en audio afspelen op Xbox 360 voor meer informatie.

Opmerking Als u een Apple iPod gebruikt, zie het deel "Meer informatie" hieronder.

3. Als de bestanden compatibel zijn met uw Xbox 360-console maar niet worden afgespeeld, sluit u het apparaat aan op een andere USB-poort op de Xbox 360-console.

Sommige apparaten worden niet afgespeeld als ze aangesloten zijn op de console. Probeer een ander apparaat als het probleem niet is verholpen met de bovenstaande stappen.

Meer informatie

Volg deze stappen om niet-beveiligde AAC-bestanden (Advanced Audio Coding) van een iPod-muziekspeler of ander apparaat te beluisteren:

1. Selecteer vanuit Xbox Home apps en vervolgens Search Apps.
  2. Selecteer show me en selecteer daarna all media.
  3. Zoek naar Optional Media Update.
  4. Selecteer extras en selecteer daarna Optional Media Update.
  5. Selecteer download en selecteer vervolgens Confirm Download.
  6. Probeer de content opnieuw af te spelen.

U kunt nu luisteren naar niet-beveiligde AAC-audiobestanden, apart of in afspeellijsten, met MP3- en WMA-audiobestanden van de volgende apparaten:

• Een iPod
  • Een draagbare audiospeler
  • De Xbox 360 harddisk
  • Een apparaat met een USB-flashgeheugen

Opmerkingen

• U kunt een draagbare muziekspeler aansluiten op de Xbox 360-console om naar muziek te luisteren terwijl u Xbox 360-games speelt. De Xbox 360-console ondersteunt echter niet alle muziekindelingen of alle draagbare muziekspelers. U kunt geen muziek met copyrightbescherming van bepaalde services, zoals iTunes, afspelen. Om niet-beveiligde AAC-muziek van een Apple iPod af te spelen, gebruikt u uw Xbox Live Gold-lidmaatschap om de optionele media-update van Xbox Live te downloaden. (Zie Muziek beluisteren op uw Xbox 360-console)
  • U kunt de AAC-codec slechts één keer per gamerprofiel downloaden en installeren. Denk bijvoorbeeld aan het volgende scenario:
    1. U gebruikt uw gamerprofiel om de AAC-codec te downloaden en te installeren op de Xbox-console.
    2. Daarna gebruikt u uw gamerprofiel om de AAC-codec te downloaden en te installeren op de console van een vriend.

In dit scenario is het mogelijk dat de AAC-codec niet werkt zoals verwacht op de console van uw vriend. Mogelijk krijgt u ook de volgende foutmelding:

Can’t download – Optional iPod Support

Status Code 8007005

• De iPod kan geen video streamen naar uw Xbox 360-console omdat deze gebruik maakt van een eigen video-indeling. U kunt echter wel bepaalde muziekbestanden van een iPod afspelen.