Problemen met het dashboard van de Xbox 360 oplossen

Overzicht

Als het dashboard van uw Xbox 360 er anders uitziet dan het dashboard dat wordt afgebeeld in het referentiemateriaal, uw vriendenlijst is verdwenen of uw console willekeurig opnieuw opstart, dan vindt u hier informatie over wat u kunt doen.

Oplossingen

Mijn Dashboard ziet er anders uit dan in de voorbeelden

Misschien is niet de nieuwste versie van de consolesoftware geïnstalleerd. Zie De Xbox 360-consolesoftware bijwerken.

Mijn vriendenlijst is verdwenen

Volg deze stappen om uw vriendenlijst terug te laten verschijnen:

1. Start de console opnieuw.
  2. Meld u aan met uw Xbox Live-gamertag.
  3. Vraag iemand uit uw vriendenlijst om u uit zijn of haar vriendenlijst te verwijderen.
  4. Verzend een nieuw vriendverzoek naar dezelfde persoon.
  5. Meld u af op Xbox Live en meld u weer aan op Xbox Live. Nu moet uw vriendenlijst weer in het Xbox Dashboard zichtbaar zijn.
De Xbox 360-console biedt u de mogelijkheid om de toegang van uw gezinsleden tot games, films en televisieprogramma's aan te passen en te beheren. Meer informatie over de Instellingen voor ouderlijk toezicht van de Xbox 360.

Mijn console wordt willekeurig opnieuw gestart

1. Zorg dat de Guide-knop op de controller en de aan/uit-knop op de console niet zijn ingedrukt of vastzitten en start de console opnieuw. Als deze knoppen zijn ingedrukt, kan dit ertoe leiden dat de console opnieuw wordt gestart.
  2. Zet de console uit.
  3. Als u de Xbox 360 harddisk gebruikt, controleert u of deze correct is aangesloten. In zeldzame gevallen, als de Xbox 360 harddisk niet correct is aangesloten, is het mogelijk dat de Xbox 360-console steeds opnieuw start zonder specifieke reden. Zie Een Xbox 360 harddisk toevoegen of verwijderen voor meer informatie over hoe u de Xbox 360 harddisk opnieuw kunt aansluiten.
  4. Start de console opnieuw.