Problemen met Xbox 360 harddisks oplossen

Oplossingen zoeken voor algemene problemen met de Xbox 360-harddisk.

Opmerking Gebruik steeds producten die erkend zijn door Microsoft voor de beste game-ervaring.

Problemen oplossen

De console detecteert de harddisk niet

Als de Xbox 360-console een aangesloten harddisk niet detecteert, probeer dan deze oplossingen in deze volgorde:

1. Dit probleem kan worden veroorzaakt door een verkeerd geïnstalleerde harddisk. Controleer dat de harddisk correct is geïnstalleerd in Een Xbox 360-harddisk toevoegen of verwijderen.
  2. Zet de Xbox 360-console uit en weer aan:
    1. Zet uw console uit en verwijder de Xbox 360-harddisk.
    2. Zet de console aan en weer uit.
    3. Sluit de harddisk weer aan en zet uw console daarna weer aan.
  3. Probeer een andere harddisk in de console te plaatsen.
  4. Formatteer de harddisk.
    Waarschuwing Wanneer u een opslagapparaat formatteert, worden alle gegevens op dat apparaat permanent gewist. U kunt deze gegevens niet herstellen. Zorg dat u op een ander apparaat een back-up maakt van alle gegevens die u wilt bewaren, voordat u het station formatteert. Ga naar Xbox 360-opslag en lees het onderdeel "Een opslagapparaat formatteren" voor informatie om een harddisk te formatteren.
  5. Vervang de harddisk. U kunt een vervangende Xbox 360-harddisk bestellen bij het Xbox Onlineservicecentrum.
    Opmerking Om een harddisk onder garantie te vervangen, is consoleregistratie vereist. Hebt u vragen over reparatie of garantie? Zie de Veelgestelde vragen over garantie en reparatie van Xbox 360.
Als het probleem niet is opgelost nadat u deze stappen hebt uitgevoerd, moet de console worden gerepareerd (meld u aan met uw Microsoft-account als u daarom wordt gevraagd).

Foutcode "E68"

Zie Foutcode E68 treedt op en er knippert één rood lampje wanneer u de Xbox 360-console gebruikt voor informatie over deze foutcode.

Als u andere foutcodes zoekt, kunt u terecht op de pagina Fout- en statuscode zoeken.

Fout "No space available" of fout "The destination device is full"

Probeer ruimte vrij te maken op uw opslagapparaat of gebruik een ander opslagapparaat.

Fout "Kan item niet overbrengen"

Niet alle items kunnen worden overgebracht. Als u dit bericht ontvangt, kunt u het item niet overbrengen.

Als u een item naar een ander profiel probeert te verplaatsen, moet dat op dezelfde manier doen als u het item hebt verkregen voor het oorspronkelijke profiel.

Fout "Can’t perform action"

Als u de fout "Can’t perform action" te zien krijgt wanneer u uw Xbox Live-profiel probeert te verplaatsen, te verwijderen of opnieuw te downloaden, probeert u de volgende oplossingen.

Oplossing 1: Meld u op uw computer aan met uw Microsoft-account

1. Ga naar accounts.live.com en meld u aan met uw Microsoft-account.

Opmerking Als u zich niet kunt aanmelden bij uw Microsoft-account, zijn er wellicht technische problemen met de service. Probeer u later opnieuw aan te melden.

2. Als u zich op de computer kunt aanmelden bij uw Microsoft-account, probeer u dan aan te melden op de Xbox 360-console.

Oplossing 2: Verwijder eventuele profielen met dezelfde naam

Probeer uw Xbox Live-account te herstellen via dezelfde gamertag en Microsoft-accountgegevens die u oorspronkelijk heeft gebruikt toen u de account aanmaakte. Dat doet u als volgt:

1. Druk op de controller op de Guide-knop en druk daarna op X om u af te melden.
  2. Verwijder alle profielen op de Xbox 360-console met dezelfde naam als de gamertag die u wit herstellen. Om een profiel te verwijderen:
    1. Ga op uw console naar de hub Settings en selecteer System.
    2. Selecteer Storage.
    3. Selecteer het opslagapparaat waarop het profiel zich bevindt.
    4. Selecteer Profiles.
    5. Selecteer de gamertag die u wilt verwijderen.
    6. Selecteer Delete.
    7. Selecteer Delete Profile Only.
  3. Druk op de controller op de Guide-knop.
  4. Selecteer Download Profile en volg de instructies op het scherm.

U wordt gevraagd uw harddisk te formatteren

Als u een harddisk gebruikt die niet door Microsoft is geproduceerd, kan het apparaat verschijnen als "niet geformatteerd" en wordt u gevraagd de harddisk te formatteren. Probeer de harddisk los te koppelen en daarna weer aan te sluiten om het probleem op te lossen.

Als het probleem met deze methodes niet is verholpen

Als het probleem met de bovenstaande oplossingen niet is verholpen, neemt u contact op met Xbox Support.