Beelden van de Xbox 360 op de tv zijn onduidelijk

Informatie over wat u kunt doen als het beeld van de tv onduidelijk is wanneer u de Xbox 360-console gebruikt.

Wanneer u de Xbox 360-console met een tv gebruikt, kunt u een van de volgende symptomen tegenkomen:

• Het beeld is niet duidelijk.
  • Het scherm flikkert.
  • Het scherm wordt zwart.
  • Er komen strepen of veelhoeken op het scherm.
  • De kleuren worden niet goed weergegeven.

Deze symptomen kunnen de volgende oorzaken hebben:

• Een functie van de game die u aan het spelen bent
  • De verbinding tussen de Xbox 360-console en de tv
  • Een instelling op de tv
  • De weergave-instellingen van de console

Problemen oplossen

Probeer een andere game

Sommige games hebben functies waardoor het lijkt alsof er een probleem is met het beeld, maar deze zijn feitelijk speciale effecten van de game zelf. Om erachter te komen of een weergaveprobleem met een bepaalde game te maken heeft, kunt u een andere game uitproberen en kijken of hetzelfde probleem optreedt.

Opmerking Games voor de originele Xbox-console worden niet meer ondersteund en kunnen weergaveproblemen geven als u deze op een Xbox 360-console speelt. Zie voor meer informatie Originele Xbox-games spelen op de Xbox 360-console.

Controleer de AV-kabelverbindingen

• Controleer of u de juiste AV-kabel voor uw tv gebruikt. Zie De Xbox 360-console aansluiten op een tv.
  • Controleer of de AV-kabel goed op de console en de tv is aangesloten.
  • Controleer of alle kabels stevig zijn aangesloten.

Opmerking Gebruik de Xbox 360 VGA HD AV-kabel of de Xbox 360 component HD AV-kabel om high-definition beelden op een high-definition tv (HDTV) goed te kunnen bekijken. Als u een composiet-kabel gebruikt, moet u geen hdtv-instellingen gebruiken. Als u hdtv-instellingen gebruikt, kan het beeld wegvallen.

Controleer de instellingen van de tv

Sommige weergaveproblemen worden veroorzaakt door de manier waarop de tv is ingesteld. Controleer de instellingen van uw tv om na te gaan of dit misschien het geval is. Voor meer informatie over hoe u de tv-instellingen controleert, raadpleegt u de handleiding bij de tv. Controleer de volgende tv-instellingen:

Controleer de instellingen van de tv:

• Controleer of de tv is ingesteld op hetzelfde videosysteem (PAL of NTSC) als uw Xbox 360-console. Als uw Xbox 360-console bijvoorbeeld in de Verenigde Staten werd aangekocht, moet u controleren of de tv NTSC ondersteunt.
  • Als uw Xbox 360-console een PAL-console is, stelt u de tv in op PAL 60.
  • Als op uw tv een vorm van beeld-/bewegingscompensatie is ingeschakeld, schakelt u deze functie uit. Voorbeelden van compensatiefuncties zijn:
    • Dynamic contrast
    • Automatic compensation
    • Contrast detection
    • Light detector
    • Motion detection
    • Motion interpolation
    • Motion smoothing

Opmerking Deze functies hebben, afhankelijk van het merk en model van de tv, andere benamingen. Neem contact op met de fabrikant om na te gaan of de tv over dergelijke instellingen beschikt.

Als de instellingen van de tv goed zijn, probeert u de Xbox 360-console op een andere tv aan te sluiten om na te gaan of dezelfde beeldproblemen optreden.

U kunt ook proberen om uw tv terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. Voor informatie over hoe u dit doet, raadpleegt u de handleiding bij de tv.

De weergave-instellingen van de console opnieuw instellen

Als het weergaveprobleem nog niet is opgelost, zet u de weergave-instellingen van de console terug op de standaardinstellingen. Dat doet u als volgt:

1. Haal eventuele schijven uit de schijflade.
  2. Zet de console uit.
  3. Zet de console aan.

Opmerking Als u een Xbox 360 draadloze controller gebruikt, zet u de console aan met de Guide-knop op de controller. Gebruik hiervoor de controller van gamer 1. Op de controller van gamer 1 brandt een lampje in de linkerbovenhoek.

4. Houd tijdens het starten van de controller Y ingedrukt terwijl u de rechtertrekker indrukt. De weergave-instellingen worden teruggezet op de standaardinstellingen en de console wordt automatisch opnieuw gestart.

Als het probleem nog niet is opgelost, moet de console misschien worden gerepareerd. Start het reparatieproces online.