De videokwaliteit van een Xbox 360-console verbeteren

Oplossingen

Wanneer u de console aansluit op een tv of beeldscherm, gebruikt de console standaardinstellingen op basis van uw tv en kabeltype. Soms kunt u de videokwaliteit verbeteren door deze instellingen te wijzigen. Als u een HDMI-kabel gebruikt, selecteert de console automatisch de beste instellingen.

De instellingen wijzigen

Selecteer uw tv of beeldscherm

High definition (hdtv)

De volgende instellingen zijn voor een high-definition tv (hdtv) of beeldscherm dat is aangesloten met een HDMI-kabel. De stappen kunnen iets verschillen als u een andere kabel gebruikt.

De schermresolutie wijzigen

1. Druk op de controller op de Guide-knop, ga naar Settings en selecteer System Settings.
  2. Selecteer Console Settings.
  3. Selecteer Display.
  4. Selecteer HDTV Settings.
  5. Selecteer de juiste schermresolutie voor uw tv of beeldscherm.
Kleurkwaliteit verbeteren

Bij veel hdtv's verbetert de kleurweergave als er meer kleurinformatie wordt aangeboden. De Xbox 360-console kan extra kleurgegevens naar uw hdtv zenden om het beeld te optimaliseren.

Opmerking Niet alle hdtv's accepteren extra kleurinformatie.

1. Druk op de controller op de Guide-knop, ga naar Settings en selecteer System Settings.
  2. Selecteer Console Settings.
  3. Selecteer Display.
  4. Selecteer Reference Levels.
  5. Selecteer de optie die het beste werkt voor uw tv of beeldscherm.

Reference levels

Standard: Dit is het standaard referentieniveau. Het werkt in principe voor alle schermen. Selecteer deze optie indien u met Intermediate en Expanded geen goede kleurkwaliteit krijgt.

Intermediate: Selecteer deze optie indien u met Expanded geen goede kleurkwaliteit krijgt.

Expanded: Selecteer deze optie voor hdtv. Deze optie werkt niet goed bij de meeste VGA-beeldschermen en oudere hdtv-schermen.

Kleurverzadiging en tint verbeteren

1. Druk op de controller op de Guide-knop, ga naar Settings en selecteer System Settings.
  2. Selecteer Console Settings.
  3. Selecteer Display.
  4. Selecteer HDMI Color Space.
  5. Selecteer de optie die het beste werkt voor uw tv of beeldscherm.
Instellingen HDMI-kleurruimte

Auto: Automatisch ingesteld op RGB of YCbCr voor een resolutie en contenttype volgens de HDMI-aanbevelingen.

Source: Automatisch ingesteld op RGB of YCbCr op basis van de game- of videobron.

RGB: Ingesteld voor HDMI-compatibele schermen. Weergave van games en video's in RGB-indeling.

YCbCr709: Meestal gebruikt voor high-definition films.

YCbCr601: Meestal gebruikt voor standard-definition films.

Standaard-tv

Als het beeld op uw tv of beeldscherm samengeperst of uitgerekt is, kunt u een andere schermindeling proberen. De volgende stappen zijn voor een standaard tv of beeldscherm die is aangesloten met een component A/V-kabel. De stappen kunnen iets verschillen als u een andere kabel gebruikt.

De schermindeling wijzigen

1. Druk op de controller op de Guide-knop, ga naar Settings en selecteer System Settings.
  2. Selecteer Console Settings.
  3. Selecteer Display.
  4. Selecteer Screen Format.
  5. Selecteer Normal of Widescreen, afhankelijk van het formaat van uw tv. Raadpleeg de handleiding bij uw tv als u het formaat van uw tv niet weet.