Media streamen met Groove, Films en tv of Windows Media Player met Xbox 360

U kunt met behulp van Windows Media Player, Groove of Films en tv muziek, afbeeldingen en video streamen tussen uw computer en uw Xbox 360-console.

Opmerking Voor meer informatie over het gebruik van Windows Media Center om content van uw computer naar de console te streamen, zie Ondersteuning Windows Media Center Xbox 360.

Stap 1: verbind uw console met uw thuisnetwerk (als u nog niet verbonden bent)

Als u de console reeds hebt verbonden met uw netwerk, kunt u hieronder naar "Stap 2: stel Windows Media Player in" gaan. Als dat niet zo is, sluit u uw console op uw thuisnetwerk aan via een vaste of draadloze verbinding. Voer daarna een test uit om te controleren dat de Xbox-console goed is verbonden. Dat doet u als volgt:

1. Ga vanaf Xbox Home naar Instellingen en selecteer Systeeminstellingen.
  2. Selecteer Netwerkinstellingen.
  3. Selecteer Wired Network of Wireless Network.
  4. Selecteer Test Xbox Live Connection.
Het scherm Netwerkinstellingen op Xbox 360, met de optie Xbox Live-verbinding testen gemarkeerd

Ga hieronder naar Stap 2 als de netwerkstatus Verbonden is. Als dat niet zo is, selecteert u Meer info op de console en volgt u de suggesties.

Stap 2: stel Windows Media Player in

Windows Media Player ophalen.

Welke versie wilt u gebruiken?

• Windows Media Player 12 (Windows 7)
    1. Ga in Windows Media Player naar het menu Stream en selecteer Turn on media streaming.
    2. Selecteer Turn on media streaming op de pagina die wordt geopend.
    3. Geef uw mediabibliotheek een naam en selecteer OK.
  • Windows Media Player 11 (Windows Vista)
    1. Selecteer in Windows Media Player met de rechtermuisknop Library en vervolgens op Media Sharing.
    2. Selecteer Share my media en vervolgens OK.
    3. Zoek de Xbox 360 in Instellingen Delen.
    4. Selecteer Xbox 360, Toestaan en vervolgens OK.
    5. Selecteer Instellingen als u meer opties wilt opgeven.
    6. Selecteer OK als u klaar bent.

Stap 3: speel muziek af of bekijk video's

Muziek afspelen

1. Ga vanuit Xbox Home naar Muziek en selecteer Groove Muziek.
De tegel Groove Muziek is gemarkeerd op het Xbox 360 Dashboard
  1. Selecteer de playlist of nummers die u wilt afspelen.

Video's afspelen

1. Ga vanuit Xbox Home naar Films en tv en selecteer Microsoft Films en tv.
De tegel Microsoft Films en tv op het Xbox 360 Dashboard
  1. Selecteer de video die u wilt afspelen.

De Groove-app en de Films en tv-app gebruiken

Zie Groove-app op Xbox 360 voor meer informatie over het gebruik van de Groove-app. Zie Films en tv voor meer informatie over de Films en tv-app.