Eén rood lampje knippert op een originele Xbox 360-console

U ziet één rood lampje knipperen rond de aan/uit-knop op uw originele Xbox 360-console:

Eén lampje knippert rond de aan/uit-knop van een originele Xbox 360-console.

Mogelijk wordt de volgende foutcode en foutbericht op het televisiescherm of beeldscherm weergegeven:

System Error. Contact Xbox Customer Support.

Status code: Exx.

De "xx" is een getal van twee cijfers dat varieert.

Opmerkingen

Oplossingen

Probeer de volgende oplossingen voor het probleem.

Oplossing 1: koppel de kabels los en sluit ze weer aan

Dat doet u als volgt:

1. Zet uw Xbox 360-console uit.
  2. Koppel alle geheugeneenheden, controllers en accessoires los van de console.
  3. Koppel alles aan de achterkant van de console los, ook de voedings- en videokabels.
Een illustratie met de voedingskabel aangesloten op de achterkant van een originele Xbox 360, de voeding aangesloten op het stopcontact en de korte kabel aangesloten op de voeding.

Opmerking Verwijder de harddisk niet.

1. Sluit de voeding van uw console weer aan.
  2. Sluit de accessoires één voor één weer aan, te beginnen met een controller.
  3. Wanneer u elk accessoire weer hebt aangesloten, zet u de console aan.

Oplossing 2: verwijder de harddisk

Verwijder de originele Xbox 360-harddisk tijdelijk om na te gaan of het probleem te maken heeft met de harddisk. Dat doet u als volgt.

Opmerking Niet alle Xbox 360-consoles hebben een harddisk. Ga naar Oplossing 3 als uw Xbox 360-console geen harddisk heeft.

1. Zet de console uit.
  2. Zoek de harddisk boven op de console (of links ervan, afhankelijk van hoe de console staat).
Een pijl wijst naar de harddisk in een originele Xbox 360-console.
  1. Druk op de ontgrendelingsknop op de harddisk.
Een pijl wijst naar de ontgrendelknop voor de harddisk in een originele Xbox 360-console.
  1. Til de harddisk weg van de console.
Een illustratie toont hoe u de harddisk uit een originele Xbox 360-console kunt loskoppelen.

Als het probleem nu is opgelost, sluit u de harddisk weer aan om te controleren of het probleem zich alleen voordoet als de Xbox 360-harddisk is aangesloten.

Oplossing 3: koppel geheugenkaarten of USB-flashstations los

Dat doet u als volgt:

1. Zet uw Xbox 360-console uit.
  2. Koppel eventuele geheugeneenheden of USB-flashstations los die op de console zijn aangesloten.
  3. Zet de console aan.

Als het probleem is opgelost, sluit u de geheugeneenheid of het USB-flashstation weer aan om na te gaan of het probleem zich alleen voordoet als deze zijn aangesloten. Als dat zo is, bestelt u een vervangende geheugeneenheid of gebruikt u een ander USB-flashstation.

Raadpleeg de Veelgestelde vragen over de originele Xbox 360-console voor informatie over ondersteuning.