De aan/uit-knop van de Xbox 360-console knippert rood

Het lampje in het midden van de aan/uit-knop van uw Xbox 360-console knippert rood.

Een groen lampje in het midden van een Xbox 360 E-console wordt afgebeeld. Het groene lampje in het midden van een Xbox 360 S-console knippert rood.

Mogelijk wordt het volgende bericht op het scherm weergegeven:

Het waarschuwingsbericht 'Uitschakelen', als gevolg van slechte ventilatie, wordt weergegeven.

Een knipperend rood lampje op de aan/uit-knop betekent dat uw console onvoldoende geventileerd is. Het rode lampje blijft knipperen tot de console afkoelt.

Laat de console afkoelen

Om dit probleem op te lossen, laat u uw console afkoelen door deze uit te schakelen als dat nog niet automatisch is gebeurd. Wacht dan totdat het rode lampje op de aan/uit-knop niet meer knippert voordat u de console weer aanzet.

Wanneer u de console aanzet, ziet u mogelijk een bericht waarin wordt gemeld waarom de console werd uitgeschakeld en wat u kunt doen om het probleem in de toekomst te voorkomen.

Een bericht legt uit waarom uw Xbox 360 werd uitgeschakeld en wat u kunt doen om het probleem in de toekomst te voorkomen.

Verplaats de console

Schakel uw console uit en verplaats de console naar een open, goed geventileerde ruimte, uit de buurt van andere elektronische apparaten. Zet de console dan weer aan.

Xbox 360 E Xbox 360 S
Een Xbox 360 E in een open, goed geventileerde ruimte, uit de buurt van andere elektronische apparaten geplaatst. Een Xbox 360 S in een open, goed geventileerde ruimte, uit de buurt van andere elektronische apparaten geplaatst.

Tips voor de plaatsing van de Xbox 360-console

• Plaats de console niet in een gesloten ruimte. Plaats de console in een open ruimte met een goede ventilatie.
  • Plaats geen andere elektronische apparaten op, onder of tegen de zijkant van de console.
  • Zorg dat de console en de voeding op een hard oppervlak staan. Plaats de console niet op iets zachts (bed, bank of deken).
  • Houd de console uit de buurt van warmtebronnen, zoals ventilatieroosters van televisies en elektronische apparaten. Houd de console ook uit de buurt van warmteblazers en direct zonlicht.

Vraag een reparatie aan

Als uw console nog steeds wordt uitgeschakeld omwille van onvoldoende ventilatie, zelfs al staat de console in een koele, goed geventileerde ruimte, moet uw console wellicht worden gerepareerd. Zie Uw Xbox-console of Kinect-sensor laten repareren.