Fout "Secure HDCP link not found" wanneer u een dvd afspeelt of een film van Netflix streamt op Xbox 360

U krijgt wellicht een van de volgende foutberichten te zien wanneer u een film van de Netflix-app probeert te streamen of een dvd probeert af te spelen:

Beveiligde HDCP-link is niet gevonden

Beveiligde HDCP-link verloren

Dit probleem kan optreden als u uw Xbox 360-console via een HDMI-kabel aansluit op uw display. U krijgt wellicht een van deze fouten te zien als uw console geen beveiligde verbinding met uw display tot stand kan brengen via het HDCP-protocol (High-bandwidth Digital Content Protection).

Dit heeft een van de volgende oorzaken:

• Er is een thuisbioscooptuner of AV-switch tussen uw Xbox 360-console en uw display die de HDMI-verbinding onderbreekt.
  • Er is een probleem met uw HDMI-kabel.
  • Uw display ondersteunt het HDCP-protocol niet volledig.

Oplossingen

Probeer deze oplossingen om het probleem te verhelpen.

Oplossing 1: omzeil andere apparaten

Sommige thuisbioscooptuners of AV-switches maken gebruik van een "HDMI pass-through"-aansluiting. Via deze aansluiting kunt u een HDMI-kabel aansluiten van uw Xbox 360-console naar het apparaat en daarna een andere HDMI-kabel aansluiten op uw display. Wanneer u een van deze apparaten gebruikt, voert uw Xbox 360 misschien niet de juiste "handshake" voor HDCP uit bij de start van het afspelen van de video.

Om te testen of het probleem wordt veroorzaakt door uw tuner of switch, sluit u een HDMI-kabel rechtstreeks aan van de Xbox 360-console naar uw display:

Een illustratie toont het ene uiteinde van een Xbox 360 HDMI-kabel dat wordt aangesloten op de achterkant van een Xbox 360 E-console en het andere uiteinde dat wordt aangesloten op een tv.

Als het probleem hiermee wordt opgelost, neemt u contact op met de fabrikant van uw thuisbioscooptuner of AV-switch om het conflict op te lossen.

Oplossing 2: controleer of uw display HDCP ondersteunt

Sommige displays hebben een HDMI-aansluiting maar ondersteunen het HDCP-protocol niet volledig. Controleer de handleiding of website van de fabrikant van uw display om te zien of deze volledig compatibel is met HDCP.

Als uw display HDCP niet ondersteunt, kunt u een Xbox 360 component HD AV-kabel gebruiken om uw console aan te sluiten op uw display.

Oplossing 3: vervang uw HDMI-kabel

Probeer een andere HDMI-kabel als uw display HDCP ondersteunt. Zorg dat u een rechtstreekse verbinding tussen uw Xbox 360-console en de display gebruikt

Als het probleem hiermee nog steeds niet is opgelost, test u dit opnieuw met een andere display.

Opmerking U kunt ook een Xbox 360 component HD AV-kabel gebruiken om het probleem te omzeilen.