Problemen met een update naar uw Xbox 360-console oplossen

Probeer de onderstaande oplossingen als de update van de Xbox 360-consolesoftware niet is gelukt en u een van de volgende foutberichten krijgt:

• Can't download the update. To test your connection, open System Settings and select Network Settings, Test Xbox Live Connection.
  • Can´t install the update. The disc is unreadable.
  • Can't read the update from the disc. Please reinsert the disc to continue the update.

Als u een foutcode te zien krijgt in plaats van een foutbericht

Als u een foutcode te zien krijgt zoals xxxx-xxxx-xxxx-xxxx-C000-0001 (zes groepen van vier cijfers), zie Foutcodes bij systeemupdate Xbox 360.

Problemen met Xbox 360-updates oplossen

Oplossing 1: Probeer de update opnieuw te installeren

1. Start uw console opnieuw.
  2. Druk op de Guide-knop  op uw controller.
  3. Ga naar Instellingen en selecteer Systeeminstellingen.
  4. Selecteer Netwerkinstellingen.
  5. Selecteer Kabelnetwerk of desgevraagd de naam van uw draadloze netwerk.
  6. Selecteer Xbox Live-verbinding testen.
  7. Kies Ja wanneer wordt gevraagd of u de consolesoftware wilt bijwerken.

Probeer de volgende oplossing als deze oplossing niet werkt.

Oplossing 2: Zorg dat u genoeg opslagruimte hebt

Voor de meest recente consolesoftware-update is minstens 190 MB aan opslagruimte vereist (of 256 MB als u in Japan woont). Als er niet voldoende vrije ruimte is, moet u ruimte maken door items te verplaatsen of verwijderen. Zie Opgeslagen Xbox-games, profielen en avataritems kopiëren, verplaatsen of verwijderen.

Probeer de volgende oplossing als deze oplossing niet werkt.

Oplossing 3: Wis de systeemcache

Wellicht kunt u het probleem oplossen door de tijdelijke bestanden van de console te verwijderen. Zie Hoe u de cache op een Xbox 360 wist.

Probeer nadat u de cache hebt gewist opnieuw om de consolesoftware te updaten. Probeer de volgende oplossing als deze oplossing niet werkt.

Oplossing 4: Plaats het opslagapparaat opnieuw

Probeer nadat u het opslagapparaat opnieuw hebt geplaatst, nogmaals om de consolesoftware bij te werken. Probeer de volgende oplossing als deze oplossing niet werkt.

Oplossing 5: Kopieer de update naar een USB-flashstation of cd/dvd

Als het probleem niet is opgelost met de bovenstaande oplossingen, kopieert u de console-update van uw computer naar een USB-flashstation of cd/dvd, en installeert u daarna de update op uw console. Zie Een nieuwe Xbox 360-update ophalen voor instructies over hoe u de systeemupdate vanaf een USB-flashstation of cd/dvd kunt installeren.

Probeer de volgende oplossing als deze oplossing niet werkt.

Oplossing 6: Download uw profiel opnieuw

Soms kunt u na een update het bericht "Connection to the Xbox Live has been lost" te zien krijgen wanneer u een game of app start en kunt u afgemeld zijn bij uw account. Probeer uw profiel opnieuw te downloaden om dit probleem op te lossen:

1. Ga vanuit het Xbox Dashboard naar Social.
  2. Selecteer Sign In of Out.
  3. Ga naar rechts en selecteer Profiel downloaden.
  4. Meld u af bij uw account (als u bent aangemeld).
  5. Selecteer Profiel downloaden.
  6. Voer de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw Microsoft-account in.

Probeer de volgende oplossing als deze oplossing niet werkt.

Oplossing 7: Installeer de recentste systeemupdate voor Xbox 360 opnieuw

Volg deze stappen om de recentste update voor Xbox 360 opnieuw te installeren:

1. Wis de systeemcache. Zie hiervoor het deel "Wis de systeemcache" hierboven.
  2. Verwijder systeemupdates en installeer de updates opnieuw. Dat doet u als volgt:
    1. Druk op de Guide-knop  op uw controller.
    2. Ga naar Instellingen en selecteer Systeem.
    3. Selecteer Opslag.
    4. Voer de volgende reeks knoppen in: X, LB, RBXLBRB, X.
    5. Selecteer de optie om alle geïnstalleerde systeemupdates te verwijderen. De console start automatisch opnieuw en downloadt de updates opnieuw.
  3. Stel de netwerkhardware opnieuw in. Dat doet u als volgt:
    1. Koppel de voedingskabel aan de achterkant van de router, modem of gateway los. Als u een router en een modem hebt, koppelt u de voedingskabel van beide apparaten los.
    2. Zet de Xbox 360-console uit door op de aan/uit-knop aan de voorzijde van de console te drukken.
    3. Wacht 5 minuten.
    4. Als u een router gebruikt, sluit u de router aan en wacht u tot alle lampjes terugkeren naar de normale status.
    5. Sluit de rest van uw hardware aan en probeer verbinding te maken met Xbox Live.

Zie de volgende oplossing als deze oplossing niet werkt.

Oplossing 8: vraag een reparatie aan

Als u alle oplossingen op deze pagina hebt geprobeerd maar het probleem nog steeds optreedt, moet uw console wellicht worden gerepareerd. U kunt online een reparatie aanvragen op Apparaatondersteuning.