Kan eerder gedownloade content niet afspelen of gebruiken op Xbox 360

Als u eerder gedownloade content niet kunt afspelen of gebruiken op de Xbox 360-console, komt dat misschien omdat u niet bent aangemeld bij Xbox Live, omdat u gedownloade content probeert te gebruiken die gekoppeld is aan een andere account of omdat u gedownloade content probeert te gebruiken die gekoppeld is aan een andere Xbox 360-console.

Oplossingen

Probeer deze oplossingen om het probleem te verhelpen. Als een bepaalde oplossing niet werkt, gaat u door met de volgende.

Oplossing 1: Bevestig dat u verbonden bent met Xbox Live

Probeer de Oplossing voor verbinding maken met Xbox Live.
Sla deze oplossing over als u zeker weet dat u goed verbonden bent met Xbox Live.

Oplossing 2: Meld u aan bij uw Xbox 360-console met de account die u hebt gebruikt om de content te kopen
Denk aan het volgende als u al bent aangemeld met die account en het probleem toch nog optreedt:

Oplossing 3: Bevestig dat de content in de gamebibliotheek van uw console staat
Hiervoor moet u de content verwijderen en opnieuw downloaden. Dat doet u als volgt:

Opmerking
Als u de content hebt gedownload en het bericht "This disc is unreadable" te zien hebt gekregen, zie Fout "This disc is unreadable" treedt op wanneer u een game van Games on Demand gebruikt.

1. Meld u op de console aan bij Xbox Live met de gamertag die u hebt gebruikt toen u de content de eerste keer kocht.
  2. Ga naar Settings en selecteer System.
  3. Selecteer Storage en selecteer vervolgens het opslagapparaat waarop de content is opgeslagen (bijvoorbeeld harddisk.
  4. Selecteer Games en apps
  5. Zoek en selecteer de content en selecteer Delete.
    Als u de content niet vindt, zoekt u een bestand "Unknown Game" en selecteert u dat.
  6. Wis de systeemcache. Dat doet u als volgt:
    1. Druk op de controller op de Guide-knop, ga naar Settings en selecteer System Settings.
    2. Selecteer Storage.
picture
    1. Markeer een opslagapparaat en druk op Y op de controller. (Het maakt niet uit welk opslagapparaat u selecteert, want alle opslagapparaten worden uit de cache gewist.)
    2. Selecteer Clear System Cache.
picture
    1. Wanneer u wordt gevraagd om het onderhoud van het opslagapparaat te bevestigen, selecteert u Yes.
  1. Ga terug naar Xbox Home.
  2. Ga naar Settings en selecteer Account.
picture
  1. Selecteer Download History.
  2. Selecteer de content waarmee u downloadproblemen hebt en selecteer daarna Download Again.

Oplossing 4: Verifieer dat de content in uw factuur- en aankoopgeschiedenis staat op commerce.microsoft.com en op Xbox.com

Om u aan te melden bij commerce.microsoft.com of bij Xbox.com moet u de gegevens gebruiken van uw Microsoft-account die gekoppeld is aan de gamertag die u hebt gebruikt toen u de content kocht.

Wanneer u de content zoekt op Xbox.com, moet u eraan denken dat niet alle gekochte items worden geladen wanneer u voor het eerst naar de pagina gaat. Druk op Ctrl+F en voer een trefwoord in (zoals een woord uit de titel van de content) om specifieke content te zoeken.

Als uw aankoop op een van deze sites staat, maar niet in de factuur- of aankoopgeschiedenis van uw Xbox Live-account staat, neemt u contact op met Xbox Support.

Oplossing 5: Controleer de online locatie waar u de content hebt gekocht

Als de content daar als beschikbaar om te kopen staat, is uw aankoop wellicht niet voltooid en moet u de content opnieuw kopen.

Oplossing 6: Probeer een ander opslagapparaat te gebruiken

Download de content indien mogelijk op een ander opslagapparaat, zoals een USB-opslagapparaat, en probeer de content daarna opnieuw te gebruiken of af te spelen. Dat doet u als volgt:

1. Verwijder de harddisk uit het systeem.
    Opmerking U kunt de harddisk niet verwijderen uit een Xbox 360-console van 4 GB.

2. Sluit een USB-opslagapparaat aan.
picture
  1. Formatteer het USB-opslagapparaat.
  2. Probeer de content opnieuw te downloaden en te starten.

Opmerking Als de content zonder problemen wordt gestart, is dit een goede indicatie dat het probleem bij het opslagapparaat lag. Ga naar het Xbox online servicecentrum voor meer hulp

Als deze oplossingen niet werken en u het probleem blijft ervaren, neem dan contact op met Xbox Support.