Fout xxxx-3080-xxxx-xxxx-xxxx-xxxx treedt op wanneer u uw Xbox 360 probeert bij te werken

U krijgt de volgende foutcode en foutbericht te zien wanneer u een update van het Xbox Dashboard naar uw Xbox 360-console probeert te downloaden:

System update not downloadable.
Status code: xxxx-3080-xxxx-xxxx-xxxx-xxxx

Opmerking De tekens "xxxx" in deze reeks variëren.

Dit kan betekenen dat uw console een vorige versie van de update niet kan vinden.

Oplossingen

Probeer de volgende oplossingen voor het probleem.

Oplossing 1: Download de update naar een extern USB-flashstation

Download de update naar een extern USB-flashstation om dit probleem op te lossen. Installeer de update dan vanaf het USB-flashstation. Dat doet u als volgt:

1. Zoek een USB-flashstation met minstens 90 MB vrije ruimte.
  2. Sluit het USB-flashstation aan op een USB-poort op de computer.
    Opmerking Het USB-flashstation moet het bestandssysteem FAT32 (Windows) gebruiken.
  3. Download deze systeemupdate voor uw foutcode:
    xxxx-3080-xxxx-xxxx-xxxx-xxxx
  4. Klik op Opslaan om het .zip-bestand van de console-update op de computer op te slaan.
  5. Pak het bestand uit. Als u met Windows XP, Windows Vista of Windows 7 werkt, kunt u op het .zip-bestand dubbelklikken om het uit te pakken.
  6. Kopieer de inhoud van het .zip-bestand naar de hoofdmap van het USB-flashstation.
  7. Koppel het USB-flashstation los van de computer.
  8. Als er een schijf in de console zit, haalt u deze er eerst uit.
  9. Zet de console uit.
  10. Verwijder alle opslagapparaten, zoals USB-flashstations, externe harddisks of de interne harddisk van de Xbox 360 E-console of Xbox 360 S-console, uit de console.
    • De harddisk uit een Xbox 360 E-console verwijderen:
      1. Zet de console uit.
      2. Plaats de console horizontaal.
      3. Zoek aan de rechterkant (naar de achterkant) van de console de ontgrendeling van het klepje van de harddisk.
      4. Schuif de ontgrendeling diagonaal (naar beneden en naar de voorkant van de console) en trek ondertussen het klepje van de harddisk open.
      1. Trek aan de tab om de harddisk te verwijderen.
  1. Plaats het klepje van de harddisk terug voor u de console terug inschakelt.
  • De harddisk uit een Xbox 360 S-console verwijderen:
    1. Zet de console uit.
    2. Plaats de console horizontaal.
    3. Zoek aan de rechterkant (naar de achterkant) van de console de ontgrendeling van het klepje van de harddisk.
    4. Schuif de ontgrendeling in de richting van de voorkant van de console en trek ondertussen het klepje van de harddisk open.
  1. Trek aan de tab om de harddisk te verwijderen.
  1. Plaats het klepje van de harddisk terug voor u de console terug inschakelt.
  • De harddisk uit een originele Xbox 360-console verwijderen:
    1. Zet de console uit.
    2. Zoek de harddisk boven op de console (of links ervan, afhankelijk van hoe de console staat).
      Opmerking Niet alle Xbox 360-consoles hebben een harddisk.
  1. Druk op de ontgrendelingsknop op de harddisk.
      1. Til de harddisk weg van de console.
  1. Sluit het USB-flashstation met de update aan op een USB-poort van de console.
  2. Zet de console aan. Wanneer u de console start, wordt de software-update automatisch gestart.

Oplossing 2: Vereenvoudig de netwerkconfiguratie

Soms blokkeert de firewall van een router de download van de update. Als uw router een dergelijke firewall heeft, moet u uw netwerkinstellingen tijdelijk vereenvoudigen. Dat doet u als volgt.

1. Zet de console uit.
  2. Koppel de modem los van uw router. Sluit uw console direct aan op uw modem via een standaard Ethernet-kabel. Zo kan de update de firewall van uw router bypassen. (Er mogen geen andere apparaten op uw modem zijn aangesloten)
  3. Zet uw console aan.
  4. Download de systeemupdate die u probeerde te downloaden.
  5. Koppel de console los van uw modem. Sluit uw modem en daarna uw console terug aan op uw router.

Oplossing 3: Vraag een reparatie aan

Als het probleem niet is opgelost met de bovenstaande oplossingen, moet de console worden gerepareerd. Zie Uw Xbox-console of Kinect-sensor laten repareren.