Fout 06-2e-00 treedt op wanneer u een game speelt of een update installeert vanaf een disc op Xbox 360

U krijgt het volgende foutbericht te zien wanneer u een game probeert te spelen of een update probeert te installeren vanaf een disc:

Unrecognized Disc

Als u op Y op uw controller drukt, krijgt u statuscode "06-2e-00" te zien.

Dit kan het volgende betekenen:

• Er is een probleem met de disc (er kunnen bijvoorbeeld krassen op zitten of de disc kan vuil zijn).
  • Er kunnen problemen zijn met de game die u probeert te spelen.
  • Er kunnen problemen met de systeemcache zijn.

Oplossingen

Oplossing 1: Controleer en reinig de disc

Bekijk zorgvuldig de onderkant van de game-, film- of muziekschijf (de zijde zonder een label of afbeelding). Krassen of vlekken kunnen ertoe leiden dat de console de disc niet kan lezen.

De disc schoonvegen:

1. Houd de disc bij de randen vast zonder het oppervlak aan boven- of onderzijde aan te raken.
  2. Veeg met een zachte, schone, enigszins vochtige doek voorzichtig vanuit het midden van de disc naar buiten toe.
  3. Als de disc schoon is, laad de disc dan in de console om te controleren of de disc wordt afgespeeld.

Probeer oplossing 2 als de disc nog steeds niet wordt afgespeeld.

Oplossing 2: Probeer andere discs

Probeer andere schijven om na te gaan of het probleem zich met elke schijf voordoet of alleen met die bepaalde schijf.

Controleer dat het soort schijf en de regiocode compatibel zijn met de console. Meer informatie over schijfindelingen en regio's vindt u in Ondersteunde regio's, indelingen en schijven.

Probeer oplossing 3 als de schijf die u gebruikt een regiocode heeft die compatibel is met uw console maar u de schijf nog steeds niet kunt afspelen.

Oplossing 3: Wis de systeemcache (alleen voor game-discs)

Probeer uw systeemcache te wissen als uw Xbox 360-console verschillende game-discs niet kan afspelen.

Probeer oplossing 4 als u een game-disc nog steeds niet kunt afspelen.

Oplossing 4: Verwijder het opslagapparaat (alleen voor game-discs)

Als het probleem alleen optreedt met game-discs, probeer dan tijdelijk de harddisk van uw console te verwijderen om na te gaan of het probleem hiermee is opgelost. Ga verder met stap 5 als uw Xbox 360-console geen harddisk heeft.

Als het probleem hiermee is opgelost, sluit u de harddisk weer aan en bestelt u een nieuwe Xbox 360-harddisk via ons Xbox Onlineservicecentrum (aanmelden met uw Microsoft-account). Om een harddisk onder garantie te vervangen, is consoleregistratie vereist.

Probeer oplossing 5 als u nog steeds geen game-discs kunt afspelen.

Oplossing 5: Koppel geheugenkaarten en USB-flashstations los (alleen voor game-discs)

Probeer het volgende als het probleem alleen met game-discs optreedt:

1. Zet uw console uit.
  2. Koppel eventuele geheugeneenheden of USB-flashstations los die op de console zijn aangesloten.
  3. Zet uw console aan.
  4. Probeer een game te spelen.

Als het probleem met deze oplossing is opgelost, kopieer dan de content van de geheugeneenheid of het flashstation naar uw harddisk en gebruik een ander USB-flashstation.

Probeer oplossing 6 als u nog steeds geen game-discs kunt afspelen.

Oplossing 6: Vraag een reparatie aan

Als het probleem met de voorgaande stappen niet is verholpen, moet uw console worden gerepareerd. Zie Uw Xbox-console of Kinect-sensor laten repareren.

Vragen over reparatie of garantie? Zie Garantie, registratie en reparatie van de Xbox 360: veelgestelde vragen.

Verwante problemen