U krijgt foutcode 205 wanneer u de Xbox 360-console probeert toe te voegen aan Windows Media Center

Overzicht

U krijgt mogelijk de volgende foutcode en foutbericht te zien wanneer u de Xbox 360-console probeert toe te voegen aan Windows Media Center:

Windows Media Center Extender setup failed with the following error code: -205.

Dit kan betekenen dat Windows Extender geen gebruikersaccount kan instellen voor uw console. Dit kan gebeuren omdat uw computer is gekoppeld aan een domein met een instelling voor groepsbeleid die verhindert dat de console verbinding maakt met de computer. Of dit kan gebeuren omdat het certificaat van de Media Center Extender is beschadigd.

Oplossingen

Probeer de volgende oplossingen voor het probleem:

Oplossing 1: Wis de verbindingsgegevens van de Extender van uw console en computer en probeer daarna de Xbox 360-console opnieuw toe te voegen aan Windows Media Center

• Verwijder Windows Extender van uw computer met Windows Vista of Windows 7. Dat doet u als volgt:
    1. Start Windows Media Center op de computer.
    2. Klik op Taken en vervolgens op Instellingen.
    3. Klik op Extender en selecteer de Xbox 360-console.
    4. Klik op Verwijderen.
  • Verbreek de verbinding met Windows Media Center op uw Xbox 360-console. Dat doet u als volgt:
    1. Selecteer Computers in het deel System Settings van het Xbox Dashboard.
    2. Selecteer Windows Media Center en druk op de A-knop.
    3. Selecteer Disconnect.
    4. Druk meermaals op de B-knop tot u terugkeert naar het deel System Settings.
    5. Als de Xbox 360-console een harde schijf of geheugenkaart heeft, gaat u naar het deel System Settings en selecteert u Memory.
    6. Selecteer Hard Drive of Memory Card, selecteer Games en selecteer vervolgens uw profiel.
    7. Selecteer Xbox 360 Dashboard en vervolgens Windows Media Center.
    8. Selecteer Delete en druk op de A-knop.
    9. Druk meermaals op de B-knop tot u terugkeert naar het deel System Settings.

Probeer nu de Xbox 360-console opnieuw toe te voegen aan Windows Media Center op uw computer.

Probeer de volgende oplossing als u deze foutcode opnieuw te zien krijgt.

Oplossing 2 (voor computers met Windows Vista): Verwijder het Media Extender Certificate

1. Klik op Start (of het Windows-pictogram in de hoek linksonder), typ mmc in het vak Zoekopdracht starten en druk op ENTER.

Als u om een beheerderswachtwoord of om bevestiging wordt gevraagd, typt u het wachtwoord of klikt u op Doorgaan.

1. Klik op Module toevoegen/verwijderen in het menu Bestand.
  2. Klik op Certificaten en klik vervolgens op Toevoegen.
  3. Selecteer Computeraccount en klik op Volgende.
  4. Selecteer Lokale computer en klik op Voltooien en klik op OK.
  5. Klap in het Navigatievenster, onder Consolebasis, Certificaten uit, klap Persoonlijk uit en klik op Certificaten.
  6. Klik met de rechtermuisknop op Microsoft Windows Media Center Extender Host en klik op Verwijderen.
  7. Wanneer u het certificaat hebt verwijderd, verwijdert u de Extender en start u Extender Setup opnieuw.

Probeer de volgende oplossing als u deze foutcode opnieuw te zien krijgt.

Oplossing 3 (voor computers met Windows Vista): Start de Network List Service opnieuw

1. Klik op Start (of het Windows-pictogram in de hoek linksonder), typ services.msc in het vak Zoekopdracht starten en druk op ENTER.

Als u om een beheerderswachtwoord of om bevestiging wordt gevraagd, typt u het wachtwoord of klikt u op Doorgaan.

1. Controleer in de lijst met services dat Gestart verschijnt onder Status en dat Automatisch verschijnt onder Opstarttype voor Network List Service.
  2. Als u de instellingen voor de service moet wijzigen, dubbelklik dan op de service, voer de wijzigingen uit en klik op OK.
  3. Start Extender Setup opnieuw.

Als het probleem nog steeds optreedt, neemt u contact op met Xbox Support. Klik hiervoor op de koppeling "Contact" onder aan deze pagina.